Δελτίο Τύπου για την παράσταση διαμαρτυρίας στη ΓΑΔΘ 13/12

Δελτίο Τύπου για την παράσταση διαμαρτυρίας στη ΓΑΔΘ 13/12

Σήμερα, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας-Ανυπότακτη Αριστερά Θεσσαλονίκης και άλλων κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς, με τη μαζική παρουσία φοιτητικών συλλόγων, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη ΓΑΔΘ για τα συνεχή περιστατικά κρατικής καταστολής και αστυνομικής βίας που πληθαίνουν.

Στη συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους της ηγεσίας της κρατικής ασφάλειας, κατήγγειλαν την όξυνση της κρατικής καταστολής, με τη στρατοπέδευση των αστυνομικών δυνάμεων έξω από τα πολιτικά γραφεία της ΛΑΕ-ΑΑ, το απόγευμα της 11/12.  Οι αστυνομικές δυνάμεις σταματούσαν μέλη και φίλους της ΛΑΕ-ΑΑ κατά την έξοδό τους από τα γραφεία για εξακρίβωση στοιχείων, προχωρώντας σε παράνομη φωτογράφηση των αστυνομικών τους ταυτοτήτων, ενώ δύο μέλη της ΛΑΕ προσήχθησαν και στη συνέχεια τους απαγγέλθηκε η κατηγορία της ‘’παράνομης βίας’’, επειδή συμμετείχαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΑΠΘ. Το γεγονός αυτό ακολούθησε τις προσαγωγές δυο μελών της ΛΑΕ-Α.Α. στη ΓΑΔΘ το Σάββατο που μας πέρασε,  ενώ επέστρεφαν σπίτι τους από νυκτερινή έξοδο. Μάλιστα, στη ΓΑΔΘ., εκτός από την αναιτιολόγητη και προσβλητική σωματική έρευνα που υπέστησαν, κατέγραψαν και τους σειριακούς αριθμούς των κινητών τους.

Παρά τις έντονες και τεκμηριωμένες διαμαρτυρίες των αντιπροσωπειών, εκ μέρους της κρατικής ασφάλειας ήταν εμφανής η πρόθεσή τους να συνεχίσουν ανυποχώρητα την ίδια τακτική.

Η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά δηλώνει ότι πρέπει να μπει ένας δημοκρατικός φραγμός σε τέτοιες ενέργειες που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της Αριστεράς και του κινήματος, την ώρα που η ακρίβεια στέλνει όλο και περισσότερα τμήματα της κοινωνίας στην οικονομική ασφυξία και στο περιθώριο, οι εργαζόμενοι υφίστανται έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα, η παράκαμψη του άρθρου 16 είναι προ των πυλών, η δημόσια υγεία και παιδεία συρρικνώνονται εγκληματικά, ενώ η κυβέρνηση αυξάνει συνεχώς τις πολεμικές δαπάνες, συμμετέχοντας σε όλες τις πολεμοχαρείς επιλογές των ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ. Οι αναίτιες προσαγωγές, η παράνομη μεταχείριση και κακοποίηση των προσαχθέντων, οι ανυπόστατες κατηγορίες εις βάρος των συλληφθέντων και η στοχοποίηση των πολιτικών γραφείων αποτελούν επικίνδυνες πρακτικές, βγαλμένες από τις πιο σκοτεινές εποχές του τόπου. Η συνέχιση του κρατικού αυταρχισμού, που επιβάλει η ΝΔ με τη διαρκή συρρίκνωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, και η όξυνση της αστυνομικής ασυδοσίας δεν θα περάσουν. Με όλες μας τις δυνάμεις, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών κεκτημένων και θα βάλουμε φρένο στην αντιδημοκρατική κατρακύλα, που προσπαθεί να εμπεδώσει η ΝΔ.


  • Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου μέλος του ΠΣ της ΛΑΕ ΑΑ, Περιφερειακή Σύμβουλος στην ΠΚΜ,  στην Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13/12 από αριστερές οργανώσεις της πόλης για την παρακολούθηση των Γραφείων της ΛΑΕ-ΑΑ και τις συλλήψεις μελών της, έξω από αυτά!
  • Η δράση της ΕΛ.ΑΣ. στην Θεσσαλονίκη παραπέμπει σε άλλες εποχές!
  • Ταυτόχρονα, η αντιπροσωπεία που συναντήθηκε στην μετέφερε το διάβημα διαμαρτυρίας των αριστερών οργανώσεων στην Κρατική Ασφάλεια στηλίτευσε τις αυθαιρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. το Σαββατοκύριακο απέναντι σε φοιτητές στα Πανεπιστήμια!