Καταγγελία αριστερών οργανώσεων για την παρακολούθηση των γραφείων της Λαϊκής Ενότητας Α-Α από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ

Καταγγελία αριστερών οργανώσεων για την παρακολούθηση των γραφείων της Λαϊκής Ενότητας Α-Α από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ

Να μπει ένα φρένο στην ανεξέλεγκτη παραβίαση στοιχειωδών δικαιωμάτων από τις αστυνομικές δυνάμεις!

Καταγγέλουμε την στρατοπέδευση αστυνομικών δυνάμεων έξω από τα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς στη Θεσσαλονίκη και τις αναίτιες συλλήψεις μελών της.

Στις 11/12 άνδρες της ασφάλειας και της ΟΠΚΕ περέμειναν ώρες ολόκληρες έξω από τα γραφεία της ΛΑΕ, ενώ ισχυρή αστυνομική παρουσία υπήρχε σε όλη την περιοχή γύρω από τα γραφεία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επί ώρες σταματούσαν για εξακριβώσεις και παρενοχλούσαν μέλη και φίλους της ΛΑΕ που εξέρχονταν από τα γραφεία στα οποία πραγματοποιούνταν προγραμματισμένη πολιτική διαδικασια, φτάνοντας στο σημείο τής παράνομης φωτογράφησης των ταυτοτήτων τους.
Το κρεσέντο αυταρχισμού κορυφώθηκε με την προσαγωγή και εν τέλει σύλληψη δύο φοιτητών και μελών της ΛΑΕ ΑΑ, με αιτιολογία τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων στο ΑΠΘ νωρίτερα, στήνοντας κατηγορητήριο σε βάρος τους για “παράνομη βία”.
Η παρακολούθηση των γραφείων αριστερού κόμματος και το φακέλωμα των μελών του αποτελεί ενέργεια που θυμίζει άλλες μαύρες εποχές για τον τόπο. Αποτελεί τη συνέχεια και την κορύφωση της έντασης της καταστολής που επιχειρεί η κυβέρνηση στην πόλη με ιδιαίτερη έμφαση την τελευταία περίοδο. Έχει προηγηθεί η πληθώρα συλλήψεων την 6η Δεκέμβρη μετά τη λήξη της πορείας, ο αποκλεισμός και ο έλεγχος εισόδου στο ΑΠΘ την 9η Δεκέμβρη από αστυνομικές δυνάμεις, για να παρεμποδίσουν την προσέλευση κόσμου σε ρεμπέτικο γλέντι που διοργάνωναν πολιτικές ομάδες, και οι αναίτιες προσαγωγές δεκάδων νεολαίων την ίδια μέρα, οι οποίοι υπέστησαν παράνομη μεταχείριση και κακοποίηση από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Πρόκειται για την ίδια πολιτική που ενώ τσακίζει κάθε λαϊκό κεκτημένο, απαντά στην αγανάκτηση του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας με συλλήψεις, στημένα κατηγορητήρια, τρομοκρατία και παρενοχλήσεις, στοχοποιώντας, φακελώνοντας και εκφοβίζοντας τη νεολαία και τον κόσμο του αγώνα.
Το όργιο αυταρχισμού και καταστολής δεν θα περάσει! Η ΝΔ θα βρει απέναντι της όλους εμάς, στον αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Στην κυβερνητική εκστρατεία μετατροπής της πόλης σε αστυνομοκρατούμενη ζώνη και εγκαθίδρυσης ενός καθεστώτος φακελώματος και νομικής ομηρίας για εκατοντάδες νέους ανθρώπους, απαντάμε με τη συνέχεια και την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην περιστολή των ελευθεριών.
Απαιτούμε:

  • Να αθωωθούν οι συλληφθέντες φοιτητές.
  • Να μπει ένα φρένο στην ανεξέλεγκτη παραβίαση στοιχειωδών δικαιωμάτων από τις αστυνομικές δυνάμεις!
  • Με μαζικούς λαϊκούς αγώνες να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία και να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα!

Αναμέτρηση
Αριστερή Ανασύνθεση
Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Ξεκίνημα-Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση
ΚΚΕ (μ-λ)
Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά
Μέρα 25
ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
νΚΑ
OKΔΕ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΣΕΚ