Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου: Όχι στην κατάργηση του ΚΕΘΕΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου εκφράζει την έντονη αντίθεσή της με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις, τη διάλυση – κατάργηση του ΚΕΘΕΑ και όλων των εγκεκριμένων φορέων ‘’στεγνών προγραμμάτων’’ από ναρκωτικές ουσίες και εξαρτήσεις διαφόρων σύγχρονων μορφών.

Το κοινωνικό-θεραπευτικό έργο του ΚΕΘΕΑ με τα στεγνά προγράμματα είναι τεράστιο και αναγνωρισμένο. Οι μαρτυρίες των ανθρώπων -θυμάτων των πάσης φύσεως εξαρτήσεων και της επανένταξης τους στη Ζωή, τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα συνέχισης της ύπαρξης και δράσης του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ.

Η κυβέρνηση με το Ν/Σ για κατάργηση των κέντρων απεξάρτησης συντάσσεται με την πλευρά των …υποκατάστατων και στηρίζει τα οικονομικά συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών που τα κέρδη τους έχουν φτάσει τα ύψη μετά και τη δίχρονη πανδημία του COVID.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ και των αιτημάτων τους, απαιτούμε την συνέχιση του κοινωνικού- θεραπευτικού έργου και τη σταθερότητα του αυτοδιοίκητου του κέντρου.