Η παρέμβαση του RUSS BELLANT στην διαδικτυακή συζήτηση: “Εικόνες από τις εξεγερμένες ΗΠΑ και η δική μας προσέγγιση”

Η παρέμβαση του RUSS BELLANT στην διαδικτυακή συζήτηση

“Εικόνες από τις εξεγερμένες ΗΠΑ και η δική μας προσέγγιση”

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν μια συνεχιζόμενη πρόκληση για το ρατσιστικό τους σύστημα στη συμπεριφορά της αστυνομίας και σε κλειστά και άνισα συστήματα δημόσιας υγείας, προκαλώντας έτσι το μεγαλύτερο κοινωνικό πλαίσιο ρατσισμού που υπάρχει στις ΗΠΑ σε διάφορα στάδια έντασης για 401 χρόνια.
Ζω σε μια Πόλη που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό των Μαύρων κατοίκων οποιασδήποτε άλλης πόλης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Ντιτρόιτ ήταν κάποτε ένα βιομηχανικό κέντρο που προσελκύει νέους πολίτες από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, το Μεξικό και τον Αμερικανικό Νότο. Ειδικά οι Μαύροι πολίτες του Νότου.

Ο παλαιός λευκός πληθυσμός του Ντιτρόιτ, ήταν θυμωμένος με την ανάπτυξη και την πιθανή δύναμη αυτών των νέων κατοίκων και περιόρισε τη μετανάστευση και την κινητικότητά τους. Χρησιμοποίησαν οργανωμένο τρόμο και περιστασιακά μαζικές δολοφονίες για να αποκλείσουν κοινωνικά και να καταστείλουν τους Μαύρους πολίτες. Στο Ντιτρόιτ δημιούργησαν λίγες γνωστές αστυνομικές μονάδες για συνεχή συγκράτηση της Μαύρης παρουσίας στην Πόλη. Στρατολόγησαν λευκούς άντρες από τον Νότο, οι οποίοι περιπολούσαν σε ομάδες τεσσάρων ανδρών ανά αυτοκίνητο άμεσα στις ίδιες γειτονιές των Μαύρων, πραγματοποιώντας τυχαίους ξυλοδαρμούς και δολοφονίες χωρίς συνέπειες.

Στη δεκαετία του 1960 οι εξεγέρσεις κατά του λευκού τρόμου εξερράγησαν στο Ντιτρόιτ και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, προκαλώντας έναν επανυπολογισμό του πώς υπήρχαν οι Μαύροι πολίτες υπό τη λευκή πλειοψηφία. Λευκοί πολίτες μετανάστευσαν από πόλεις όπως το Ντιτρόιτ. Καθώς οι Μαύροι απέκτησαν πραγματική δύναμη στο Ντιτρόιτ, η λευκή «δύναμη» ξεκίνησε μια μακρά, στοχευμένη διάλυση των θεσμών της Πόλης για να συγκρατήσει την κοινωνική τους ύπαρξη.

Τα σχολικά συστήματα αποδεκατίστηκαν, οι μαζικές κατασχέσεις στέγασης πήραν δεκάδες χιλιάδες σπίτια από ιδιοκτήτες κάθε χρόνο και σημειώθηκε σημαντική απώλεια της βιομηχανίας. Οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης δεν εξυπηρετούσαν δεκάδες χιλιάδες κατοίκους. Τα περιουσιακά στοιχεία της πόλης κατασχέθηκαν από το κράτος και τέθηκαν υπό τον έλεγχο του λευκού πληθυσμού έξω από την Πόλη!

Σήμερα, οι Μαύροι πολίτες και ορισμένοι λευκοί υποστηρικτές ζητούν και πάλι βίαια να σταματήσουν το άνισο καθεστώς τους και ένα σύστημα που οδηγεί σε δολοφονίες της αστυνομίας, μαζική φυλάκιση, εμπόδια στην απασχόληση και πολιτικές δημόσιας υγείας δεύτερης κατηγορίας, όπως αποδεικνύεται με τη διάδοση του COVID-19.

Όταν η επίδραση της Αφρό- αμερικανικής κοινωνικής δικαιοσύνης αυξήθηκε στη δεκαετία του 1960, αναπτύχθηκε παράλληλα με ένα κυρίως λευκό αντιπολεμικό κίνημα που αμφισβήτησε την εισβολή των ΗΠΑ στο Βιετνάμ. Αυτά τα κινήματα αντιπροσώπευαν μια άνευ προηγουμένου πρόκληση για τους στρατιωτικούς και τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Αυτά που αμφισβητήθηκαν στον ιμπεριαλισμό έγιναν αισθητά στην Wall Street, τον καρδιακό παλμό του αμερικανικού καπιταλισμού και τους ιδιοκτήτες της στρατηγικής εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Οι πιο αντιδραστικές φατρίες του αμερικανικού κεφαλαίου άρχισαν να χρηματοδοτούν νέους σχηματισμούς που θα διασφαλίζουν ότι το σύστημά τους θα συνεχίζει να δεσπόζει
Έγιναν γνωστοί ως η Νέα Δεξιά. Έτσι ξεκίνησε μια ακροδεξιά αντεπίθεση που χρησιμοποίησε νέες προσεγγίσεις για να ανακτήσει την κυριαρχία της πολιτικής των ΗΠΑ και της κοινωνικής πολιτικής, ενώ εναρμονίστηκε  ακόμα και με την  «λευκή υπεροχή».

Η πρώτη φάση της Νέας Δεξιάς επικεντρώθηκε στην εξαγορά του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, το οποίο ήταν ένα συμβατικά συντηρητικό κόμμα. Όμως, οι Νέοι Δεξιοί  ήθελαν ένα μαχητικό δεξιό κόμμα που θα διαλύσει τα κοινωνικά προγράμματα και τη βάση του Δημοκρατικού Κόμματος – τα συνδικάτα, τα προγράμματα αναδιανομής μέτριου πλούτου, τον τερματισμό αντιρατσιστικών νόμων που εξασφάλισαν κάποιο επίπεδο πολιτικών δικαιωμάτων και τον τερματισμό των πολιτικών αστικής υποστήριξης. Αν μπορούσαν να επιτευχθούν οι στόχοι τους, οι ΗΠΑ θα γίνονταν ένα μονοκομματικό κράτος, ελεγχόμενο από μια συνένωση επιχειρήσεων / Wall Street με ένα Ρεπουμπλικανικό Κόμμα με ένα νέο δεξιό πολιτικό θεσμό  που θα μοιάζει με ένα φασιστικό κόμμα χωρίς στολές.

Το διακριτικό στοιχείο αυτής της ώθησης ήταν ότι νέες οργανώσεις εμφανίστηκαν για να στρατολογήσουν και να χρησιμοποιήσουν θρησκευτική δέσμευση για να δημιουργήσουν πολιτικό στελέχη για να πάρουν θέσεις σε τοπικές προς εθνικές Δημοκρατικές οργανώσεις ενώ ελέγχονται από ψεύτικα υπουργεία. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, αυτή η μέθοδος έχει απομακρύνει ουσιαστικά σχεδόν όλους τους ανεξάρτητους Ρεπουμπλικάνους από το αξίωμα. Δημιούργησε έναν μηχανισμό στον οποίο κανένας Ρεπουμπλικάνος δεν τολμά να αντέξει.

Αυτή η δύναμη έχει στον πυρήνα της μια έννοια που ονομάζεται Christian Reconstructionism ( Χριστιανική ανοικοδόμηση ) η οποία απαιτεί την αντικατάσταση των συνταγματικών μορφών διακυβέρνησης με το νόμο της Παλαιάς Διαθήκης. Η ιστορική τους έμπνευση είναι ο Oliver Cromwell της Αγγλίας.

Αυτή η επιρροή σε ένα κυβερνών κόμμα ενθαρρύνει και αναπτύσσει τους νόμους της ιδιωτικής ιδιοκτησίας με τον τερματισμό των δημοκρατικών συστημάτων και την αξιοποίηση της αμερικανικής θεοκρατικής εξουσίας για τη διαγραφή μη χριστιανικών ή σοσιαλιστικών συστημάτων από τη γη.

Παρόλο που ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας σεξουαλικός κακοποιός και ένας άσεμνος και διεφθαρμένος άνθρωπος, ο πυρήνας του θρησκευτικού δικαιώματος τον αγκαλιάζει λόγω των δικαστικών του διορισμών. Στόχος τους είναι να τερματίσουν το διαχωρισμό της εκκλησίας και του κράτους, να επιστρέψουν στις προσευχές στα σχολεία και να αποκτήσουν ομοσπονδιακές πολιτικές που ενδυναμώνουν τη δεξιά θρησκεία στην κοινωνική πολιτική. Ένα πρόσφατο παράδειγμα μιας από τις νίκες τους ήταν ένας κανονισμός Trump που υποστηρίζεται από το δικαστήριο και επιτρέπει την άρνηση ασφάλισης υγείας για κάλυψη αναπαραγωγικής υγείας, εάν ο ιδιωτικός εργοδότης έχει θρησκευτικές πεποιθήσεις κατά της αντισύλληψης. Ως εκ τούτου, ένας ιδιωτικός εργοδότης μπορεί να επιβάλει τη θρησκευτική του πεποίθηση σε εκατοντάδες υπαλλήλους.

Επίσης, «παντρεμένο» με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ήταν ένα συστατικό που ονομάζεται Ρεπουμπλικανικό Συμβούλιο Ομάδων Κληρονομιάς, το οποίο απαρτίζεται από στοιχεία που ήταν συνεργάτες της Γερμανικής S.S. πριν και κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Έτσι, ο Ουγγρικός Σταυρός Βέλος, ο Κροατικός Ουστάσι, η Ρουμανική Σιδηρένια Φρουρά, το Βουλγαρικό Εθνικό Μέτωπο και η Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών συγχωνεύτηκαν με στόχους εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ μετά την επανεγκατάσταση τους στις ΗΠΑ μετά τον πόλεμο. Στις συναντήσεις αυτών των ομάδων στις οποίες παρευρέθηκα, συνέχισαν να δικαιολογούν τη συμμαχία τους με τον Χίτλερ.

Μέχρι τον Ντόναλντ Τραμπ να γίνει προεδρικός υποψήφιος, κανένας εθνικός Ρεπουμπλικανός υποψήφιος δεν έχει αποδεχθεί την οργανωμένη «λευκή υπεροχή».
Κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2016, οι Κου Κλουξ Κλαν και οι νεοναζί ηγέτες οργάνωσαν δυνάμεις υποστήριξη για τον Τραμπ και με τη σειρά του αγκάλιασε την υποστήριξή τους.

Για όσους εξέτασαν το ιστορικό του Trump, αυτό δεν ήταν έκπληξη. Ο πατέρας του ήταν μέλος του Κου Κλουξ Κλαν κάποτε συνελήφθη για μάχη σε δρόμους με την αστυνομία της Νέας Υόρκης σε συλλαλητήριο του Κλαν. Η πρώτη του πρώην σύζυγος, σε δικαστήριο  είπε σε μια  συνέντευξη ότι το μοναδικό κομοδίνο του Ντόναλντ Τραμπ ήταν οι Συλλεκτικές Ομιλίες του Χίτλερ, τις οποίες ο ίδιος ο Χίτλερ ονόμασε το δεύτερο του Mein Kampf.

Είναι η προεδρία του Τραμπ που ανέβασε επίσης πολιτικά τις αυτοδιοριζόμενες «πολιτοφυλακές». Αυτές οι ομάδες μεταφέρουν φορτωμένα πολυβόλα σε αυτοκίνητα, σε πολιτικές συγκεντρώσεις και χρησιμοποιούν συνθήματα που απειλούν να σκοτώσουν πολιτικούς που αντιτίθενται. Υπάρχουν πολλές από αυτές τις ομάδες στις ΗΠΑ.

Οι λεγόμενες πολιτοφυλακές αναπτύχθηκαν από φασιστικές ομάδες που ενθάρρυναν τα μέλη να φοβούνται και να μισούν την κοινωνική πρόοδο. Δημιούργησαν στρατόπεδα στρατιωτικής εκπαίδευσης για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους για να συμμετάσχουν σε μάχες.

Διενήργησαν στοχευμένη πρακτική που προσομοίωσε δολοφονίες πολιτικών και διάβαζαν βιβλία που δοξάζονταν την ένοπλη ανάληψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Είτε είχαν κίνητρα από  ρατσιστικές εκκλήσεις, αντι-προοδευτισμό ή θρησκευτικές φαντασιώσεις στο τέλος του χρόνου, αγκάλιασαν τη μαζική δολοφονία 168 ανθρώπων από μια βόμβα φορτηγών στην πόλη της Οκλαχόμα το 1995, καθώς και άλλες ένοπλες αντιπαραθέσεις στις ΗΠΑ.

Για τους μαθητές της ιστορίας, μπορούν να συγκριθούν με την άνοδο στη Γερμανία των Freikorps κατά την περίοδο 1919-1922. Πεπεισμένοι ότι η Γερμανία έχασε τον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο επειδή οι πολιτικοί πρόδωσαν τον στρατό, οι μονάδες Freikorps, οπλισμένες κρυφά από τους στρατηγούς, δημιούργησαν ένα κίνημα που θα γινόταν η ραχοκοκαλιά των Brownshirts καθώς πολεμούσαν στους δρόμους για να βοηθήσουν τον Χίτλερ να πάρει την εξουσία.

Καθώς οι αποτυχίες πολιτικής του Τραμπ στην μάχη κατα του COVID-19 προστέθηκαν στον αμερικανικούς θανάτους και ένας κυβερνήτης του Μίτσιγκαν που αμφισβήτησε τον Τραμπ, μια ένοπλη πολιτοφυλακή ήταν μέρος του οργανωμένου αγώνα ενάντια στον κυβερνήτη καθώς οι δυνάμεις του Τραμπ συγκεντρώθηκαν στο Μίσιγκαν.

Ανώτεροι Ρεπουμπλικάνοι που είναι επίσης ηγέτες της εκστρατείας του Μίσιγκαν για τον  Τραμπ κάλεσαν ένοπλες πολιτοφυλακές να βοηθήσουν στην κατάληψη της πρωτεύουσας του ομοσπονδιακού κράτους τον Μάιο για να αντιταχθούν σε μέτρα που θα προστατεύουν τη δημόσια υγεία από το COVID-19.

Είναι αποδεδειγμένο ότι ο Τραμπ δεν έχει λάβει επιθετικά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας, επειδή φοβάται ότι το κοινό θα τον κατηγορήσει για την ασθένεια, οπότε υποβαθμίζει την παρουσία του. Οι πολιτοφυλακές ομαδοποιούν την εκστρατεία του Τραμπ προσπαθώντας να αναιρέσουν προστατευτικά μέτρα κατά του COVID-19.
Όσο το ρατσιστικό δικαίωμα, η Θρησκευτική νεοΔεξιά και οι πολιτοφυλακές είναι οι βασικές του πηγες στήριξης , ο Τραμπ αναβαθμίζει και  τους περισσότερους δεσμούς του με τις αντιδραστικές δυνάμεις της Γουόλ Στριτ.

Ο γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, Steve Mnuchin, είναι ένα σαφές παράδειγμα. Ο Mnuchin οδήγησε κάποτε μια ομάδα δισεκατομμυριούχων που ανέλαβε μια τράπεζα και εκδίωξε 36.000 ιδιοκτήτες σπιτιού από τα σπίτια τους, χρησιμοποιώντας σκιερές και παράνομες μεθόδους. Μία ηλικιωμένη χήρα έχασε  το σπίτι της από την τράπεζα της Mnuchin, επειδή χρώσταγε  27 σεντς στην τράπεζα. Ο Mnuchin έγινε γνωστός ως ο βασιλιάς των αποκλεισμών στη Wall Street.

Αυτή η φήμη ως κορυφαίος αρπακτικός,  προκάλεσε τον διορισμό του από τον Τραμπ. Η
Ο Mnuchin άρχισε αμέσως να πιέζει για περισσότερη απορρύθμιση μεγάλων τραπεζών και επενδυτικών οίκων, καθώς και ακραίες φορολογικές περικοπές μόνο στην επενδυτική τάξη. Για να δείξει την αλληλεγγύη του στον ρατσισμό του Trump, ο Mnuchin επιτέθηκε σε ποδοσφαιριστές που έσκυβαν με το γόνατο πριν τα παιχνίδια, για να διαμαρτυρηθούν για τον  ρατσισμό, υποστηρίζοντας την επίθεση του Trump σε αυτούς τους παίκτες.

Ενώ χρησιμοποιεί ρατσιστικές και θρησκευτικές εκκλήσεις στους ψηφοφόρους, ο Τραμπ συνέχισε να τροφοδοτεί τους ασκούμενους του απέραντου καπιταλισμού με μέτρα για την υπονόμευση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης που καλύπτει τη συνταξιοδότηση για εκατομμύρια Αμερικανούς. Αυτός και η Wall Street θέλουν αυτό το 83χρονο κοινωνικό πρόγραμμα να τεθεί στα χέρια ιδιωτών εκμεταλλευτών.

Ο Trump προσπαθεί επίσης να τερματίσει την δημόσια ταχυδρομική υπηρεσία των ΗΠΑ και να παραδώσει την παράδοση αλληλογραφίας σε ιδιωτικές εταιρείες.
Αυτή η ιδιωτικοποίηση θα επέτρεπε στο ιδιωτικό κεφάλαιο να καταλάβει περισσότερους πόρους και να ασκήσει δύναμη σε περισσότερους τομείς της κοινωνικής ζωής. Αυτά τα ακραία μέτρα δείχνουν ότι ο Τραμπ εκπροσωπεί τους πιο αντιδραστικούς τομείς του καπιταλισμού και τους ενώνει πολιτικά με τον ρατσισμό και τον φασισμό των δρόμων των πολιτοφυλακών, του Κου Κλουξ Κλαν και των νεοναζί.

Οι καπιταλιστές ασκούν ανοιχτά όλο και περισσότερη εξουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες και η συγκέντρωση του πλούτου στην κορυφή αγγίζει το  .01% είναι υψηλότερη από ποτέ.

Η πολυφυλετική εξέγερση ενάντια στη ρατσιστική αστυνόμευση και την κοινωνική αδικία δεν μπορεί να αναπτυχθεί και να πετύχει, εκτός εάν δεν κατανοήσει το σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης που έχει χρησιμοποιήσει τον ρατσισμό για να κρατήσει τους Αμερικανούς διχασμένους και ευάλωτους στο σημείο όπου ένας αχαλίνωτος ρατσιστής και φασιστής κατέχει το πιο ισχυρό πολιτικό αξίωμα στον κόσμο σήμερα.

Δείτε εδώ το Video της συζήτησης “Εικόνες από τις εξεγερμένες ΗΠΑ και η δική μας προσέγγιση”

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ