Η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των συνταξιουχικών οργανώσεων

  • Η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των συνταξιουχικών οργανώσεων, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 12:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.
  • Όχι στα ψίχουλα και στην κοροϊδία της κυβέρνησης. Ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις τώρα.

Οι συνταξιούχοι, των οποίων οι συντάξεις έχουν μειωθεί ονομαστικά λόγω μνημονίων 40%, αντιμετωπίζουν, όπως όλος ο ελληνικός λαός την καθημερινή πραγματική μείωση του εισοδήματος τους, με αποτέλεσμα να στερούνται ακόμη και τα αναγκαία είδη για την διαβίωση τους.

Η διάλυση του ΕΣΥ, η μείωση των κοινωνικών δαπανών, η αύξηση της τιμής των φαρμάκων, η σταδιακή αφαίρεση από την λίστα του ΕΟΠΥΥ πολλών αναγκαίων φαρμάκων, τα οποία πρέπει να προμηθεύονται οι συνταξιούχοι από τις πενιχρές συντάξεις τους καθιστούν την καθημερινότητα των συνταξιούχων πάρα πολύ δύσκολη.

Οι αυξήσεις που δίνει η κυβέρνηση είναι ψίχουλα και με κανέναν τρόπο δεν αντιμετωπίζουν το διαρκώς αυξανόμενο κόστος ζωής, ούτε φυσικά τις περικοπές λόγω μνημονίων.

Οι συντάξεις σιγά σιγά μετατρέπονται σε απλά βοηθήματα και οι συνταξιούχοι σε εξαθλιωμένο κοινωνικό στρώμα.

Οι συνταξιούχοι απαντούν στην κοροϊδία και αναλγησία της κυβέρνησης με αγώνες.

Η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά στηρίζει τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων και απαιτεί:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, με συνυπολογισμό και αποκατάσταση των απωλειών, που προήλθαν από τα μνημόνια.
  • Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ), ώστε να αναπροσαρμόζονται οι συντάξεις με βάση τις αυξήσεις του κόστους ζωής.
  • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης
  • Αύξηση των δαπανών για την υγεία, με ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας σε προσωπικό και υποδομές.
  • Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, κτύπημα της αισχροκέρδειας, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, δραστική μείωση των ειδικών φόρων στα καύσιμα και στην ενέργεια.

Όχι στην λεηλασία των συντάξεων και στην εξαθλίωση των συνταξιούχων.

Όλες και όλοι στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 12:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το Γραφείο Τύπου 23.11.2023