Συμμαχία Αντίστασης και Ανατροπής: Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία του Ιστορικού Αντιτορπιλικού «Βέλος»

Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία του Ιστορικού Αντιτορπιλικού «Βέλος»

Το αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ ,ένα ζωντανό μνημείο και μουσείο του Αντιδικτατορικού Αγώνα, είχε αφεθεί συνειδητά στην τύχη του. Οι ζημιές που υπέστη από τους ανέμους που λυσσομανούσαν στην Θεσσαλονίκη δύο μέρες συνέχεια, είναι ήδη τεράστιες και υπήρχε πολύ σοβαρός κίνδυνος να βυθιστεί. Δυστυχώς  δεν είναι η πρώτη φορά που κινδύνευσε  το ιστορικό αυτό πλοίο , θα μπορούσε όμως να ήταν η τελευταία.

Το αντιτορπιλικό «Βέλος» σύμβολο της αντιδικτατορικής αντίστασης, έπληξε την εικόνα της Χούντας ,ενίσχυσε τον αντιδικτατορικό αγώνα και την διεθνή του εμβέλεια. Αποτελεί σύμβολο των αγώνων του λαού μας, και ένα ζωντανό μέρος του παλλαϊκού χαρακτήρα των αγώνων ενάντια στην δικτατορία που κορυφώθηκαν  με την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973.

Η επιλογή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να το αφήσει απροστάτευτο από τέτοια καιρικά φαινόμενα δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε αποτέλεσμα συνθηκών «ανωτέρας βίας». Είναι μια συνειδητή επιλογή, για να σβήσουν τις πιο λαμπρές σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας και να «τελειώνουν με την μεταπολίτευση».  Οι ευθύνες είναι τεράστιες και  είναι αναγκαίο να παρθούν άμεσα μέτρα για να προστατευτεί το μνημείο ετούτο. Ήδη η κατάστασή του κρίνεται άκρως ανησυχητική, μιας και πρόκειται για σκάφος 80 ετών, τοποθετημένο σε άκρως ακατάλληλο σημείο.

Καλούμε την Διοίκηση της Π.Κ.Μ. να ασκήσει κάθε πίεση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ώστε να συντηρείται και να προστατευτεί το ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ΒΕΛΟΣ για να συνεχίσει να λειτουργεί ως μουσείο της σύγχρονης ζωντανής αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας σε ασφαλές περιβάλλον.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ