Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ 

Ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου

Με μεγάλη συμμετοχή του λαού του δήμου Καρύστου, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Γιοκαλείου Ιδρύματος, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη-συγκέντρωση ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου την Κυριακή 12 Νοέμβρη.

Η Συντονιστική Επιτροπή χαιρετίζει τους συντοπίτες μας που συμμετείχαν στη συγκέντρωση εκφράζοντας την ανησυχία αλλά και την αγανάκτηση για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας, που ήδη συντελείται με την αποχώρηση γιατρών, με τη μη τοποθέτηση διοικητή εδώ και 8 μήνες, με τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Η Συντονιστική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν.

Συγκεκριμένα, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας κ. Χροναίο, τον βουλευτή Εύβοιας κ. Γιώργο Μαρίνο, την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας κα. Βούλα Αγιοστρατίτη και την εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας κα. Γρανέτα Τσιβίκα. Ευχαριστούμε επίσης για τις επιστολές τους τον βουλευτή Εύβοιας κ. Σίμο Κεδίκογλου, την Αδερφότητα Καρυστίων Αθήνας, τον Πανευβοϊκό Σύλλογο Σικάγο ΗΠΑ και τον Σύλλογο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας. Αντιθέτως, αρνητική εντύπωση προκάλεσε η απουσία του Δημάρχου Καρύστου.

Ο συντονισμός και η κινητοποίηση όλων μας έχει ως τώρα αποτέλεσμα την προκήρυξη θέσεων τεσσάρων ιατρών. Ωστόσο αυτές οι θέσεις δεν καλύπτουν όλα τα κενά, ούτε διασφαλίζεται ότι θα έρθουν άμεσα οι γιατροί ή ότι δεν θα βγουν άγονες οι προκηρύξεις.

Συνεχίζουμε, για να σταματήσει η υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας, για να υλοποιηθούν τα αιτήματά μας:

  1. Να προσληφθούν άμεσα ιατροί, του ίδιου βαθμού, για την αναπλήρωση των ιατρικών ειδικοτήτων που αποχώρησαν τελευταία. Αυτοί είναι: δύο Ορθοπεδικοί, Καρδιολόγος, Αναισθησιολόγος, Νεφρολόγος.
  2. Να προγραμματιστεί η άμεση αντικατάσταση αυτών που, σύντομα, θα αποχωρήσουν. Αυτοί είναι: Παιδίατρος, Οφθαλμίατρος.
  3. Να ληφθεί μέριμνα για την πρόσληψη Γενικών ιατρών ώστε να καλύπτονται επαρκώς οι εφημερίες του Νοσοκομείου.
  4. Να τοποθετηθεί, άμεσα, Διοικητής στο Νοσοκομείο μας, ώστε οι γιατροί να ασκούν απρόσκοπτα τις ζωτικής σημασίας υπηρεσίες τους και να μην εκτελούν χρέη διοίκησης.
  5. Να διασφαλιστεί κρατική χρηματοδότηση για την κατασκευή και λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.
  6. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι στο Νοσοκομείο Καρύστου, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του και η προσφορά των υπηρεσιών του σε όλον το λαό της περιοχής.
  7. Να καλυφθούν όλα τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό. Στην εποχή μας δεν είναι πολυτέλεια η επταήμερη εφημέρευση Παιδιάτρου, ούτε η κάλυψη των χωριών μας με αγροτικούς ιατρούς.
  8. Να βελτιωθούν οι αμοιβές των εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Να δοθεί το ανθυγιεινό επίδομα και όλες οι περικοπές που επιβλήθηκαν με τα μνημόνια.

Τις επόμενες ημέρες η Συντονιστική Επιτροπή θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει συλλογικά τα επόμενα βήματα της δράσης μας, αναμένοντας παράλληλα απάντηση από το Υπουργείο Υγείας στο αίτημά μας για συνάντηση.