Η κυβέρνηση πετάει ψίχουλα σε όσους είναι σε απόλυτη ένδεια, ενώ η ακρίβεια εκτοξεύεται

Η κυβέρνηση πετάει ψίχουλα σε όσους είναι σε απόλυτη ένδεια, ενώ η ακρίβεια εκτοξεύεται μαζί με τα πρωτογενή πλεονάσματα από την υπερφορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων.

Ενώ ο πληθωρισμός στα τρόφιμα έχει φθάσει το 10%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ η κυβέρνηση επιβάλλει κεφαλικό φόρο στους μικροεπαγγελματίες για να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα και αφήνει ασύδοτο το μεγάλο κεφάλαιο, ανακοινώνει ότι πετάει κάποια ψίχουλα σε όλους είναι σε απόλυτη ένδεια (χαμηλοσυνταξιούχους, ΑΜΕΑ κ.λ.π.), για να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να κοροϊδέψει άλλη μία φορά.

Τα χρήματα που δίνει δεν είναι ούτε τα μισά απ’ αυτά που έχει συγκεντρώσει από το πλεόνασμα των φόρων που προέρχεται από τα λαϊκά στρώματα, ενώ επιμένει και σε νέα φορολόγηση των μικροεπαγγελματιών.

Δεν είναι παροχή, είναι πρόκληση και ελεημοσύνη.

Η Ελλάδα είναι η πιο ακριβή χώρα της Ευρώπης με πολύ χαμηλούς μισθούς. Η κυβέρνηση αντί να πατάξει την αισχροκέρδεια, να μηδενίσει το Φ.Π.Α. στα είδη πρώτης ανάγκης και να τον μειώσει στα υπόλοιπα είδη, να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, πετάει ψίχουλα σε κάποιες κατηγορίες πολιτών, για να δικαιολογήσει την πολιτική της, που είναι παροχές και ασυδοσία στο μεγάλο κεφάλαιο, μείωση των πραγματικών μισθών και υπερφορολόγηση μισθωτών, συνταξιούχων και μικροεπαγγελματιών.

Δεν πείθει κανέναν. Την απάντηση θα λάβει από τις κινητοποιήσεις που ήδη έχουν προγραμματισθεί για το επόμενο διάστημα.

Οι λαϊκές αντιδράσεις θα ανατρέψουν τις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης Ν.Δ. 

                                                        Το Γραφείο Τύπου 17.11.2023