Επιτροπή για την ελευθερία στη διαδήλωση: Πάρτε το πίσω όπως είναι! Το νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων δεν παίρνει διορθώσεις

0

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ!

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ

Προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ο Υπουργός ΠροΠο Χρυσοχοΐδης, που εισηγήθηκε την νομική απαγόρευση του δικαιώματος στη συνάθροιση, επιχειρεί την ύστατη ώρα να σουλουπώσει τις διατυπώσεις ενός σχεδίου νόμου που κόπιαρε από το νομικό οπλοστάσιο της επταετίας.

Προχωρώντας σε δήθεν διορθωτικές κινήσεις «εκδημοκρατισμού», αφαιρεί το ιδιώνυμο αδίκημα της συμμετοχής σε αυθόρμητη συνάθροιση του προτεινόμενου άρθρου 13 παρ. 1, ενώ για την απαγόρευση των διαδηλώσεων προστίθεται η πρόβλεψη να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη Προέδρου Πρωτοδικών, ο οποίος εάν δεν έχει απαντήσει εντός 24ώρου, τεκμαίρεται ότι συναινεί στην απαγόρευση (!), την οποία φυσικά θα έχει προαποφασίσει η αστυνομία.

Καμία συναίνεση δεν μπορεί να υπάρχει στις απέλπιδες προσπάθειες της κυβέρνησης να προσδώσει τη φενάκη της όποιας «νομιμοποίησης» στον αντιδραστικό της κατήφορο.

Καμία αλλαγή ή αναδίπλωση δεν έγινε όσον αφορά στον πυρήνα του νομοσχεδίου που, εξακολουθεί να οδηγεί σε απονέκρωση και αδυναμία άσκησης το δικαίωμα στη διαδήλωση/συγκέντρωση, βάζοντας την αστυνομία θυροφύλακα της λαϊκής διαμαρτυρίας, δηλαδή το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

Μεταξύ άλλων -και μετά τις αλλαγές- το νομοσχέδιο: α) καθιστά το δικαίωμα στη συνάθροιση από κανόνα (με βάση την ισχύουσα συνταγματική διάταξη) σε εξαίρεση, εξαρτώντας την άσκησή του από την άδεια (και πάλι) της αστυνομίας β) υποχρεώνει την ανακοίνωση οργανωτή, αστικά υπεύθυνου για κάθε απροσδιόριστη ζημία γ) εισάγει βαρύτατες ποινικές διατάξεις.

Μπροστά στις αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει η προσπάθειά της να καταργήσει το δικαίωμα στη διαδήλωση και τη διαμαρτυρία, η κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, επιμένοντας να κατεβάσει σε ψήφιση ένα νομοσχέδιο που βάζει στο στόχαστρο τους αγώνες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα κάθε προοδευτικού ανθρώπου.

Τους δηλώνουμε ότι αυτό το αντιδραστικό έκτρωμα δεν σώζεται. Η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει το νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων ως έχει!

Με ακόμη μεγαλύτερη μαζικότητα και αποφασιστικότητα, ο λαός να αποκρούσει την επίθεση στα πιο θεμελιώδη του δικαιώματα, τη φίμωση της κοινωνίας.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

  • Τρίτη 7/7 19.00 Προπύλαια
  • Τετάρτη 8/7 στις απεργιακές συγκεντρώσεις
  • Πέμπτη 9.7, 19.00 Προπύλαια

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ