Να αθωωθούν οι δύο αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών, που δικάζονται την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο

Να αθωωθούν οι δύο αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών, που δικάζονται την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, 9.00 πμ στο Ναύπλιο

 

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 δικάζονται πάλι στα δικαστήρια του Ναυπλίου οι αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών Δημήτρης Αθανασάκος και Παντελής Κοκκινόπουλος. Το αδίκημα τους είναι ότι διαμαρτυρήθηκαν για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας συμπολίτη τους και εξέφρασαν την συμπαράσταση τους σε ανθρώπους που έχαναν το σπίτι τους.

Η απαράδεκτη δίωξη τους εντάσσεται στη βιομηχανία διώξεων σε βάρος αγωνιστών και αγωνιστριών, που στηρίχθηκαν σε νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ με στόχο να τιμωρήσουν  αγωνιστές και να κτυπήσουν συνολικά το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, που  αντιστέκεται στη λεηλασία της λαϊκής περιουσίας από τράπεζες και funds.

Ήδη μέχρι το τέλος του έτους έχουν προγραμματιστεί χιλιάδες πλειστηριασμοί, οι εξώσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, τα κόκκινα δάνεια  αυξάνονται διαρκώς λόγω της ακρίβειας, της μείωσης του πραγματικού εισοδήματος, της αύξησης των επιτοκίων, με αποτέλεσμα  ο αριθμός των πολιτών, που κινδυνεύουν να χάσουν την μοναδική κατοικία τους να αυξάνεται διαρκώς.

Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, που είναι αποτέλεσμα των πολιτικών, που εφάρμοσαν  όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις αντιστέκονται οι αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών και γι αυτόν τον λόγο διώκονται δικαστικά.

Για να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται, ποινικοποιούν την αντίσταση και την αλληλεγγύη!.

Δεν πρόκειται το να πετύχουν. Ο αγώνας θα συνεχιστεί.

Η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά, που επί χρόνια δίνει τον αγώνα κατά των πλειστηριασμών με όλες τις δυνάμεις της και εξ αιτίας αυτών των αγώνων δεκάδες μέλη της διώκονται ποινικά, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας.

Η στέγη είναι δικαίωμα.

Η αλληλεγγύη σε όσους οι τράπεζες και τα funds αρπάζουν τα σπίτια τους είναι υποχρέωση όλων.

Απαιτούμε την αθώωση των δύο αγωνιστών και όλων όσων διώκονται για την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας.

 

Το Γραφείο Τύπου 8.11.2023