Ξεκίνησε το καταστροφικό έργο της κοπής των δέντρων στην Πλατεία Εξαρχείων – Να νικήσει ο αγώνας των κατοίκων!

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ
Ξεκίνησε το καταστροφικό έργο της κοπής των δέντρων στην Πλατεία Εξαρχείων – Να νικήσει ο αγώνας των κατοίκων!
Η επιχείρηση κοπής των δέντρων της Πλατείας Εξαρχείων που ξεκίνησε ο εργολάβος από το πρωί, με τις εντολές της δημαρχίας Μπακογιάννη, είναι η απόδειξη του καταστροφικού σχεδιασμού που συνοδεύει την, επιβεβλημένη με τα ΜΑΤ, προσπάθεια κατασκευής μετρό στην ιστορική αυτή πλατεία. Χωρίς κανένα σεβασμό στο χώρο, τα αιτήματα και τις ανάγκες των κατοίκων της γειτονιάς, ο εργολάβος επιδίδεται σε κόψιμο δέντρων που ζουν δεκαετίες, σε μια περιοχή που το πράσινο λείπει και επιβαρύνεται από τη διαρκή τουριστικοποίηση.
Την καταστροφή αυτή συνοδεύουν φυσικά οι περιφερόμενες διμοιρίες ΜΑΤ του Μπακογιάννη, που δεν διστάζουν να πνίγουν στα χημικά και να καταστέλλουν όποιον/α κάτοικο διαμαρτύρεται για τη βάναυση αυτή επέμβαση στο περιβάλλον, τη γειτονιά και την καθημερινότητά τους.
Ο απερχόμενος δήμαρχος Μπακογιάννης, που αποδοκιμάστηκε έντονα από τους δημότες της Αθήνας, για το καταστροφικό έργο που αφήνει, και που βασίζεται στην παράδοση κάθε σπιθαμής πρασίνου και ελεύθερου χώρου στην τσιμεντοποίηση και την άκρατη τουριστικοποίηση, την διαρκή επίθεση στα κινήματα των κατοίκων και την εγκατάσταση αστυνομοκρατούμενων ζωνών στο κέντρο της Αθήνας, για να προωθείται η στρατηγική της έντασης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αφήνει τα τελευταία δείγματα γραφής.
Κυβέρνηση και δημαρχία επί έτη αδιαφορούν για τη βούληση των κατοίκων που έχουν υποβάλει προτάσεις για τη χωροθέτηση του σταθμού σε άλλες θέσεις, που θα έχουν λιγότερο καταστροφικό αποτύπωμα στην ζωή της γειτονιάς και θα συνδέονται με το συνολικό δίκτυο ΜΜΜ της Αθήνας.
Να μην επιτρέψουμε τον εκδικητικό σχεδιασμό που μόνο στόχο έχει την επιβολή και την κάμψη των κινημάτων γειτονιάς, σε βάρος του πρασίνου και του περιβάλλοντος. Να μη γίνουν οι πόλεις μας αβίωτες.
Να σταματήσει άμεσα η κοπή δέντρων- Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των κατοίκων