Η Λαϊκή Ενότητα Α-Α Ηρακλείου για την σφαγή στη Γάζα

Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα,

Όχι στη συνεχιζόμενη κατοχή και γενοκτονία του Ισραήλ στην Παλαιστίνη

Οι Παλαιστίνιοι από τότε που η πατρίδα τους το 1948 μπήκε κάτω από την μπότα της ισραηλινής κατοχής, ξεκίνησαν έναν μακρύ δρόμο προσφυγιάς που ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια, ενώ από το 1967, που στερήθηκαν ακόμη περισσότερη γη, το κράτος του Ισραήλ εφαρμόζει αδίστακτα την κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική περιθωριοποίηση των 2,2 εκ. παλαιστίνιων πολιτών εντός του Ισραήλ με πρακτικές εθνοκάθαρσης και εξόντωσης.

Το απαρτχάιντ έφτασε να προχωρήσει στην κατασκευή φράγματος στη Δυτική Όχθη όπου Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούν και δολοφονούν Παλαιστίνιους «παραβάτες» και έχει μετατρέψει τη Γάζα στη μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου.

Οι εποικισμοί, δηλαδή η εκδίωξη οικογενειών από τα πατρογονικά τους εδάφη, σπίτια, οικισμούς, καλλιεργήσιμα εδάφη, από εποίκους που μπορούν μα φέρουν οπλισμό είναι νομοθετικά κατοχυρωμένη στο σημερινό καθεστώς του Ισραήλ.

Πλέον διανύουμε τον πιο αιματοβαμμένο μήνα μετά την Δεύτερη Ιντιφάντα (2000-2005), με τουλάχιστον 8700 νεκρούς, μέχρι και σήμερα, εκ των οποίων το 40% είναι παιδιά. Η Γάζα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο τη στιγμή που η κυβέρνηση Νετανιάχου – Μπεν Γκβιρ επιδίδεται καθημερινά σε εγκλήματα πολέμου εις βάρος αμάχων. Παράλληλα εντείνονται οι παράνομοι εποικισμοί και οι εκτελέσεις Παλαιστίνιων στην Δυτική Όχθη, οι εκτοπίσεις Παλαιστινίων από την Ανατολική Ιερουσαλήμ και συνολικά το Ισραήλ εντατικοποιεί τις προσπάθειες για εθνικό εκτοπισμό των Παλαιστινίων ακόμα και από τα εδάφη που ελέγχει η Παλαιστινιακή Αρχή!

Οι κραυγές της Ευρώπης για “τρομοκρατική επίθεση” είναι υποκριτικές και σε κραυγαλέα αντίθεση με την ενοχή σιωπή που τηρεί η Ε.Ε. και τα ευρωπαϊκά κράτη όσο ο Παλαιστίνιος λαός βιώνει ένα καθεστώς απαρτχάιντ.

Αλήθεια, που ήταν οι καταδίκες για τους χιλιάδες νεκρούς, στην πλειοψηφία τους άμαχοι και γυναικόπαιδα, για τον βομβαρδισμό δομών και καταφύγιων, για την χρήση βομβών φωσφόρου, στις συνεχιζόμενες δολοφονίες Παλαιστινίων, τις πυραυλικές επιθέσεις του Κράτους του Ισραήλ στα εδάφη ενός άλλου κυρίαρχου κράτους, της Συρίας ή όταν κατά την πρόσφατη εβραϊκή γιορτή του Sukkot, έποικοι εισέβαλαν στο Τέμενος του Αλ-Ακσά, ενώ παράλληλα έφτυναν Χριστιανούς στην Ιερουσαλήμ, όπου πρωτοστάτησε πρώην εκπρόσωπος Τύπου του συγκυβερνώντος κόμματος Σμοτριτς-Μπεν Γκβιρ;

Οι ντροπιαστικές ανακοινώσεις των ελληνικών κομμάτων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) τελούν σε συνολική «σύμπνοια». Η στάση της κυβέρνησης και του Ελληνικού Υπ. Εξωτερικών συνιστά προσβολή των φιλειρηνικών αισθημάτων του ελληνικού λαού. Η κατάπτυστη αποχή της χώρα μας στον από την πρόταση για κατάπαυση πυρός στον ΟΗΕ αποτελεί το μεγαλύτερο ξέπλυμα της γενοκτονίας που εξαπολύει ο στρατός κατοχής, συνιστούν έμπρακτη συνενοχή σε ενέργειες για τις οποίες ήδη το Κράτος του Ισραήλ έχει παραπεμφθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και έχει καταδικαστεί από τον ΟΗΕ. Πολλώ δε μάλλον, συνιστά υποκρισία από πλευράς της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ΥπΕξ Γεραπετρίτη, καθώς τα αεροπλάνα που ήδη σφυροκοπούν την Γάζα, ασκούνταν πριν δύο εβδομάδες στην Καλαμάτα και την Μεσόγειο, μαζί με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

  • Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού.
  • Ο ελληνικός λαός να σταθεί αποφασιστικά δίπλα στις δυνάμεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης.
  • Να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η σφαγή στη Γάζα.
  • Διεθνής Απομόνωση του Ισραήλ ως κράτος απαρτχάιντ.

Η Ν.Ε. Ηρακλείου της ΛΑ.Ε. – ΑΑ καλεί σε συντονισμό και κοινή δράση όλες τις προοδευτικές αριστερές δυνάμεις, που βρίσκονται στην πραγματικά αλληλέγγυα όχθη με την Παλαιστίνη.

Καλεί τα μέλη και τους φίλους της, όλους τους Ηρακλειώτες ιδιαίτερα τη νέα γενιά σε ΜΑΖΙΚΗ συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν Παλαιστινιακές οργανώσεις, συλλογικοί φορείς και σωματεία.

  • την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023, 6:30 μμ στην πλατεία Λιονταριών
  • την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, 12:30μμ στην ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ, ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΊΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΣΟΥΔΑ με προσυγκέντρωση 11:30πμ στην πλατεία δημοτικής αγοράς.

Ηράκλειο, 1 Νοέμβρη 2023

Το γραφείο τύπου