Κοινή ανακοίνωση 5 οργανώσεων της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Ανακοίνωση των παλαιστινιακών δυνάμεων: Χαμάς (Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης), Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης – Γενική Διοίκηση:

Οι πέντε παλαιστινιακές δυνάμεις πραγματοποίησαν συνάντηση ηγεσιών, στη Βηρυτό, σήμερα, Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023, για να συζητήσουν την πορεία της μάχης “Πλημμύρα Αλ-Άκσα” με τον σιωνιστικό εχθρό και την κτηνώδη επίθεσή του εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.
Στην ανακοίνωσή τους, οι πέντε δυνάμεις χαιρέτισαν τους μάρτυρες του παλαιστινιακού λαού μας και τον ακλόνητο και υπερήφανο λαό μας στη Λωρίδα της Γάζας που αντιμετωπίζει μια οργανωμένη εκστρατεία εξόντωσης, τονίζοντας ότι είναι ο λαός της υπερηφάνειας, της αξιοπρέπειας και της αποφασιστικότητας και ότι είναι ο λαός της νίκης που είναι πιστός στον αγώνα του και στην πατρίδα του και [οι παλαιστινιακές δυνάμεις] δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν στο δρόμο της αντίστασης μέχρι να επιτευχθεί η νίκη επί του σιωνιστικού εχθρού.
Οι παρευρισκόμενοι διαβεβαίωσαν τα εξής:
– Αυτό το ηρωικό έπος είναι η μάχη ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού, την οποία διεξάγει για την υπεράσπιση της γης του, των ιερών του, της ύπαρξής του και του δικαιώματός του στην ελευθερία, ενάντια σε έναν βάρβαρο εχθρό που δεν λυπάται κανέναν από το λαό μας στα εγκλήματά του. Στοχεύει νοσοκομεία, τζαμιά, εκκλησίες, πανεπιστήμια και ασθενοφόρα, και διακόπτει το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, τα καύσιμα, το διαδίκτυο και τις κινητές επικοινωνίες για τον πολιορκημένο λαό μας.
– Η τήρηση της εθνικής ενότητας αποτελεί βασικό πυλώνα για την αντιμετώπιση του σιωνιστικού πολέμου γενοκτονίας κατά του λαού μας, καθώς και για την απόρριψη των προσπαθειών του εχθρού να διαιρέσει το λαό μας ή να μονοπωλήσει οποιοδήποτε τμήμα του. Υπογραμμίζουμε την ενότητα των προσπαθειών και το κλείσιμο των γραμμών σε αυτή τη σημαδιακή μάχη.
– Καλούμε τις μάζες του αραβικού και ισλαμικού έθνους μας και τους ελεύθερους λαούς του κόσμου να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για να σταματήσει η αμερικανοσιωνιστική επίθεση, να ανοίξουν τα συνοριακά περάσματα, να έρθει ανθρωπιστική βοήθεια και καύσιμα και να απομακρυνθούν οι τραυματίες από τη Λωρίδα της Γάζας.
– Χαιρετίζουμε τις δυνάμεις αντίστασης στο έθνος μας, ιδιαίτερα στο Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη και το Ιράν, και επιβεβαιώνουμε ότι ο παλαιστινιακός λαός μας δεν είναι μόνος του σε αυτή τη μάχη.
– Θεωρούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πλήρως υπεύθυνες για τον πόλεμο γενοκτονίας κατά του λαού μας, καθώς επέλεξαν να υποστηρίξουν, να κλιμακώσουν και να συμμετάσχουν στον πόλεμο γενοκτονίας κατά του λαού μας, ο οποίος απαιτεί μια ισχυρή απάντηση από τις αραβικές και ισλαμικές χώρες, καθώς και από χώρες φιλικές προς το λαό μας, για να σταματήσει αυτή η συνεχιζόμενη σφαγή του παλαιστινιακού λαού μας.
– Απαιτούμε το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα και την είσοδο βοήθειας, ανθρωπιστικών ειδών, καυσίμων και ιατρικών ομάδων και ομάδων αρωγής στο λαό μας χωρίς καθυστέρηση, επιτρέποντας στους τραυματίες να μεταφερθούν στην Αίγυπτο και στις αραβικές και ισλαμικές χώρες, χωρίς την παρέμβαση της κατοχής ή οποιασδήποτε από τις επιτιθέμενες χώρες.
– Καλούμε τις μάζες του λαού μας σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστίνη να κλιμακώσουν όλες τις μορφές αντίστασης και αγώνα ενάντια στον σιωνιστικό εχθρό, στοχεύοντας τους στρατιώτες και τους εποίκους του και ενισχύοντας τις λαϊκές πρωτοβουλίες πάλης απέναντι στις επιθέσεις των εποίκων και την επέλαση των εχθρικών δυνάμεων.
– Η αποκοπή κάθε πρόσβασης στη Γάζα εκ μέρους του εχθρού, η πολιορκία της και η πλήρης διακοπή των επικοινωνιών και του διαδικτύου είναι η συγκάλυψη ενός μεγάλου εγκλήματος γενοκτονίας, για το οποίο ο εχθρός δεν θέλει μάρτυρες, και επιμένουμε στο σπάσιμο αυτής της πολιορκίας με μια “επίσημη και λαϊκή” αραβική στάση.
– Εμμένουμε στο δικαίωμα του λαού μας να αντιστέκεται, και την εμπιστοσύνη του στη νίκη του λαού μας σε αυτή τη μάχη, καθώς δίνουμε αυτή τη μάχη για την υπεράσπιση της γης μας, του λαού μας και των ιερών μας, και για χάρη της απελευθέρωσης, της επιστροφής, της αυτοδιάθεσης και της ίδρυσης του παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.
Δόξα στους μάρτυρες.
Γιατρειά για τους τραυματίες.
Ελευθερία για τους φυλακισμένους.
Νίκη στο λαό μας και τη γενναία αντίστασή του.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ