Δ. Τσιαπής: Στο όνομα της πράσινης… ανάπτυξης

Στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης – το ερώτημα είναι ποιας ανάπτυξης τελικά και με τι πρόσημο – γινόμαστε μάρτυρες της επέλασης επιχειρηματικών συμφερόντων στο παραμυθένιο φυσικό περιβάλλον της Παύλιανης!

Της Παύλιανης των νεράιδων, της μουσικής γέφυρας, του iron throne, του πρότυπου παρκάκι αναψυχής που αγαπήσαμε ως εθελοντές δημιουργοί αλλά και ως φίλοι ή επισκέπτες, το παρθένο μαγευτικό ελατόδασος με τη σπάνια πανίδα και χλωρίδα του όρους Οίτη.
Παραφωνία αλλά και οργή αποτελεί η εμφάνιση μπουλντόζας για να εκτελέσει εργασίες για την κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού εργοστασίου, το πρώτο βήμα υλοποίησης κάποιων επενδυτών που έρχονται δήθεν για να μας σώσουν -“πράσινο επιχειρηματικό τσουνάμι”.
Και αυτό συμβαίνει γιατί έχει αγνοηθεί η θέληση αλλά και όλες οι προσφυγές των κατοίκων στις αρμόδιες θεσμικές αρχές. Η αρνητική ομόφωνη απόφαση των κατοίκων για την μη κατασκευή του υδροηλεκτρικού εργοστασίου, η εναλλακτική πρόταση ανάπτυξης του τόπου που είναι σε εξέλιξη ως “πρότυπος προορισμός αναψυχής” με την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής που προσελκύει ήδη εκατοντάδες επώνυμους αλλά και ανώνυμους επισκέπτες κάθε ημέρα δεν στάθηκαν ικανά να εμποδίσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Δυστυχώς η πολιτεία….κωφεύει !
Είναι σαφές, ότι ως κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής αλλά και ενεργοί πολίτες, είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε ενέργεια έρχεται κόντρα στην φύση και απειλεί το οικοσύστημα της περιοχής μας που είναι εξαιρετικής και σπάνιας φυσικής ομορφιάς.
Η αντίδρασή μας θα είναι πολυεπίπεδη, μετωπική, κινηματική και θεσμική.
Η περιοχή μας θέλει την ανάπτυξη. Δεν είμαστε αιθεροβάμονες και γνωρίζουμε ότι χρειάζεται να αναπτυχθεί η περιοχή μας. Ναι στην ανάπτυξη, με καινοτομία, όραμα, ήπιες παρεμβάσεις, φιλικές και συμβατές με το περιβάλλον και το ευρύτερο οικοσύστημα.
Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: ΟΧΙ.
Γι αυτό καλό είναι ο επενδυτής να αποχωρήσει από την περιοχή που δεν είναι φιλική στο επιχειρηματικό πλάνο του.
Εμείς δηλώνουμε έτοιμοι για όλα…..
-Δημοσίευμα από το προσωπικό προφίλ του Δημήτρη Τσιαπή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ