Λαϊκή Ενότητα: Να τιμωρηθούν οι ένοχοι στην ΕΛΑΣ για το σοβαρό τραυματισμό της 17χρονης στο Ηράκλειο

  Για μια ακόμη φορά, μετράμε θύματα του καθεστώτος ανεξέλεγκτηςαστυνομικής βίας που έχει εγκαθιδρύσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτή τη φορά μια ανήλικη 17χρονη κοπέλα, η οποία τραυματίστηκε στο κεφάλι με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ, οι οποίοι επιτέθηκαν σε αντιφασίστες κατά την αντιφασιστική συναυλία στο Ν. Ηράκλειο στις 28/10, αφού είχαν προσπαθήσει να κάνουν την εμφάνισή τους ομάδα νεοναζί.Η αστυνομία όχι απλώς ξυλοκόπησε άγρια και τραυμάτισε σοβαρά την κοπέλα, αλλά δεν δίστασε να την καταδιώκει ακόμη και στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν με τη διαρκή παρουσία ασφάλειας.

  Με μία ακόμη περίπτωση, μεγαλώνει ο μακρύς κατάλογος της αστυνομικής βίας στη χώρα μας, αφού οι αστυνομικοί, και ιδίως οι ομάδες ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, θεωρούν ότι έχουν το ελεύθερο να χτυπούν και να τραυματίζουν πολίτες ατιμώρητοι. Είναι αυτή η χρονίζουσα ατιμωρησία που έχει οδηγήσει σε τόσους νεκρούς, και πολλούς ανηλίκους, από το χέρι αστυνομικών.

  Καταδεικνύεται, εξάλλου, η επιθετικότητα της αστυνομίας απέναντι στις λαϊκές κινητοποιήσεις και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, την ίδια ώρα που η ΕΛΑΣ παρακολουθούσε πριν λίγους μήνες ένα κομβόι Κροατών νεοναζί να κατέρχεται μέχρι να δολοφονήσει το Μιχάλη Κατσουρή, και κλείνει τα μάτια στη βία των φασιστικών συμμοριών που επιχειρούν να ξανασηκώσουν κεφάλι στη χώρα μας.
  Ως εδώ!
  Να σπάσει το απόστημα της αστυνομικής βίας
  Τιμωρία των ενόχων!

  Το Γραφείο Τύπου 30.10.2023

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ