Παγκόσμια καταδίκη του Ισραήλ στην Γενική συνέλευση του ΟΗΕ (σχόλιο του Κώστα Ήσυχου)

Σχόλιο Κώστα Ήσυχου , μέλους της Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά

Παγκόσμια καταδίκη του Ισραήλ στην Γενική συνέλευση του ΟΗΕ

Με πρωτοβουλία 40 αραβικών χωρών και με 126 θετικές ψήφους χωρών μελών του ΟΗΕ καλείται το Ισραήλ σε άμεση διακοπή των πολεμικών επιχειρήσεων και στο άνοιγμα ανθρωπιστικού διαδρόμου για να συνδράμουν σε επιτακτική βοήθεια των 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστίνιων της Γάζας σε μια κόλαση που βιώνουν και  που δύσκολα περιγράφεται .

Κατά ψήφισαν οι ΗΠΑ , το Ισραήλ και άλλες 12 χώρες ( Αυστρία, Τσεχία, Φίτζι, Γουατεμάλα, Ουγγαρία , Νησιά Μάρσαλ, Μικρονησία, Παπούα, Παραγουάη και Τόγκα)
Με μια ντροπιαστική αποχή από την ψηφοφορία επέλεξαν 52 χώρες (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα) .

Ο τερματισμός της πλήρους ενημέρωσης από την Γάζα, με την διακοπή όλων των διαδικτυακών, τηλεφωνικών συνομιλιών με τον «έξω κόσμο», επιτρέπει την ανεμπόδιστη δράση, χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας, στην δολοφονική πολεμική μηχανή του Ισραήλ, να εντείνει την γενοκτονία στη Γάζα σε βάρος του άμαχου πληθυσμού της. Μια δεύτερη Νάκμπα είναι σε εξέλιξη σε βάρος της Παλαιστίνης και του λαού της.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προτίμησε την «ενοχή σιωπή» ώστε να συνταχθεί πλήρως με την αποτρόπαια πράξη εγκλήματος πολέμου (όπως πρόσφατα δήλωσε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ ο Α. Γκουτιέρες) απέχοντας από την ψηφοφορία. Η πλήρη , υπάκουη , ταπεινωτική, ευθυγράμμιση της σημερινής κυβέρνησης με Ουάσιγκτον, ΝΑΤΟ και Τελ Αβιβ βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το λαό μας.

Οι τελευταίες εξελίξεις σηματοδοτούν ένα έγκλημα πολέμου που θα στιγματίσει ιστορικά και διαχρονικά την κυβέρνηση του Ισραήλ με τις απάνθρωπες, βάρβαρες πράξεις σε βάρος γυναικών, παιδιών, ηλικιωμένων που μετρούνται σε χιλιάδες δολοφονημένους, θαμμένους στα ερείπια.

Σε στιγμές που η ανθρωπότητα και οι λαοί πρέπει να εκφράσουν δυναμικά τον πλήρη αποτροπιασμό τους και την αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη  μια φράση έρχεται στο νου:

« Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι !»