Αθώος ο αγωνιστής Σωτήρης Λαπιέρης και όλοι οι άδικα κατηγορούμενοι!

Αθώος ο αγωνιστής Σωτήρης Λαπιέρης και όλοι οι άδικα κατηγορούμενοι!

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης και της Ελληνικής αστυνομίας να φιμώσουν οποιαδήποτε φωνή αντίδρασης στην πολιτική της καταστολής οι αναίτια συλληφθέντες αγωνιστές κατά τη διαδήλωση της 28/7 αθωώθηκαν από το δικαστήριο.
Συνετρίβησαν οι ανυπόστατες κατηγορίες των αστυνομικών που συνέλαβαν και επιχείρησαν να στήσουν κατηγορητήριο σε βάρος του δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου, εργαζόμενου στο Συνήγορο του Πολίτη, Σωτήρη Λαπιέρη, επειδή διαμαρτυρήθηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό διαδηλωτών. Πανηγυρικά αθώοι και οι λοιποί κατηγορούμενοι, ενώ αναδείχθηκε στο ακροατήριο ο βασανισμός των συλληφθέντων, όπως του Κώστα Ν., ενώ κρατείτο, και η πρακτική του στησίματος κατηγορητηρίων με σκοπό την κάλυψη της βίας και αυθαιρεσίας από πλευράς των αστυνομικών.
Τα στημένα κατηγορητήρια, οι σκευωρίες και οι στημένες δικογραφίες βρήκαν απέναντι τους ένα τείχος αντίδρασης από το κοινωνικό κίνημα. Κατέρρευσε όλη η φαιδρή επιχειρηματολογία και η προσπάθεια αθώωσης των πραγματικών ενόχων, δηλαδή των αστυνομικών οι οποίοι έπνιξαν στα χημικά και προέβησαν σε ακραίες πράξεις βίας απέναντι σε χιλιάδες λαού που διαδήλωσαν για τα αυτονόητα δικαιώματά τους.
Πλήθος αγωνιστών της αυτοδιοίκησης, φοιτητών, συνδικαλιστών και φορέων βρέθηκαν σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στο Σ. Λαπιέρη, αλλά και στους υπόλοιπους αδίκως κατηγορούμενους συλληφθέντες.
Η πολιτική της καταστολής δεν μας τρομοκρατεί. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην αστυνομική βία κι αυθαιρεσία και υπέρ των δημοκρατικών ελευθεριών, όπως το κεκτημένο με αίμα δικαίωμα στη διαδήλωση!
Η τρομοκρατία δε μας σταματά, στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά