ΡΑΚ Πετρούπολης: Να μην αφήσουμε να σηκώσει κεφάλι ο φασισμός και ο ναζισμός!

ΡΑΚ Πετρούπολης: Να μην αφήσουμε να σηκώσει κεφάλι ο φασισμός και ο ναζισμός!

Μία από τις σημαντικότερες επετείους της χώρας μας είναι ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου. Μία ημέρα που εορτάζεται η έναρξη του πολέμου κατά της φασιστικής Ιταλίας ωστόσο συμπυκνώνει τον αγώνα κατά του φασισμού, του ναζισμού, το μεγαλείο της Εθνικής Αντίστασης και εν τέλει τη νίκη του ελληνικού λαού και της ανθρωπότητας κατά των φασιστικών-ναζιστικών δυνάμεων σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή για το ανθρώπινο γένος.

Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής για τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της χώρας μας και τα εκατομμύρια της ανθρωπότητας, πάνω από όλα όμως είναι το χρέος το δικό μας να μην αφήσουμε να σηκώσει κεφάλι ο φασισμός και ο ναζισμός.

Λίγες μέρες πριν ολοκληρώσει τη θητεία της η απερχόμενη διοίκηση προέβη σε μια πρόκληση. Τοποθέτησε ως τελετάρχη του εορτασμού, για ακόμα μια φορά, τον δημοτικό σύμβουλο ο οποίος απασχόλησε το δημοτικό μας συμβούλιο με τις προκλητικές δηλώσεις του ως νοσταλγός των καταδικασμένων ιδεολογιών.

Ζητάμε έστω και την τελευταία στιγμή, ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα, την αντικατάστασή του και στην εκφώνηση του πανηγυρικού την καταδίκη νεοφασιστικών και νεοναζιστικών απόψεων και πρακτικών.