Να αθωωθεί τώρα ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου Σωτήρης Λαπιέρης και οι άλλοι 3 συλληφθέντες

Να αθωωθεί τώρα ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου Σωτήρης Λαπιέρης
και οι άλλοι 3 συλληφθέντες των διαδηλώσεων στις 28/7/22

Την Παρασκευή 27 Οκτώβρη 2023  και ώρα 10.30πμ., στο Κτήριο 7 των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων, έπειτα από πολλές διακοπές, συνεχίζεται η 15μηνη δικαστική περιπέτεια/ομηρία των συλληφθέντων των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 28/7/2022.

Ανάμεσα στους πέντε συλληφθέντες και «κατηγορούμενους» και ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου με το «Χαλάνδρι Ενάντια» και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Συνήγορο του Πολίτη, Σωτήρης Λαπιέρης, ο οποίος συμμετείχε στο κάλεσμα διαμαρτυρίας για τις καταστροφικές πυρκαγιές, με αυτοδιοικητικές παρατάξεις της Αττικής. Αφού ξυλοκοπήθηκε, επειδή διαμαρτυρήθηκε για την ακραία βία των αστυνομικών σε βάρος διαδηλωτών, συνελήφθη αναίτια και παραπέμπεται σε δίκη με εξωφρενικές, ανυπόστατες κατηγορίες: απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής.

Ταυτόχρονα, άλλοι 3 διαδηλωτές συνελήφθησαν αναίτια στο σωρό, μετά την επίθεση στις δύο πορείες που διεξάγονταν για τις πυρκαγιές και την αλληλεγγύη στην απεργία πείνας του Γ. Μιχαηλίδη. Ο ένας εξ αυτών, δέχτηκε ακραία βία, καθώς διαδοχικές διμοιρίες ΜΑΤ τον ξυλοκοπούσαν μετά την σύλληψη του, γεγονός που καταγράφηκε από τους φωτορεπόρτερ. Δεν δίστασαν να συλλάβουν διαδηλωτή που βιντεοσκοπούσε την σύλληψη και τον ξυλοδαρμό του Σ. Λαπιέρη, ενώ ο τρίτος εκ των συλληφθέντων συνελήφθη μετά την λήξη της πορείας, σε άσχετο σημείο!

Το μέγεθος της σκευωρίας που έχει και το κίβδηλο κατηγορητήριο από την αστυνομία, ήδη, έχει αποκαλυφθεί από την πρώτη ημέρα της δίκης, με τις στημένες καταθέσεις των οργάνων της να καταρρίπτονται στο ακροατήριο και να διαψεύδονται από το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

Την Πέμπτη 28/7/2022, για μια ακόμη φορά, όλοι και όλες γίναμε μάρτυρες της ωμής και κατάφωρης αστυνομική βίας, με χρήση αύρας, χημικών και κρότου λάμψης, ξυλοδαρμό διαδηλωτών και διαδηλωτριών, μεταξύ αυτών δικηγόροι και φωτορεπόρτερ, καθώς και αναίτιων προσαγωγών. Είναι πρόκληση για κάθε δημοκρατικό άνθρωπο η βιομηχανία διώξεων σε βάρος διαδηλωτών και αγωνιστών. Όταν τέτοιες τακτικές εφαρμόζονται σε βάρος αιρετών και εκλεγμένων συνδικαλιστών, και μάλιστα σε βάρος ενός εργαζομένου στην ανεξάρτητη αρχή που έχει την αρμοδιότητα ελέγχου της αστυνομικής αυθαιρεσίας, του Συνηγόρου του Πολίτη, αποσκοπούν στην αποστολή ενός συνολικότερου μηνύματος κατατρομοκράτησης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιλέξει την καταστολή και τον αυταρχισμό, απέναντι στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, απέναντι στην κοινωνική δυσαρέσκεια, ώστε να υλοποιήσει την αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική πολιτική της. Το είδαμε, εξάλλου, και στη Θεσσαλία, ‘οπου εξαπέλυσε τα ΜΑΤ κατά πλημμυροπαθών που διαμαρτύρονταν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Μητσοτάκη. Το είδαμε πρόσφατα και στην Αθήνα, όταν χτύπησε τη μεγαλειώδη, μαχητική και ειρηνική πορεία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Για αυτό, εξάλλου, ποινικοποίησε και την απεργιακή περιφρούρηση με το αντεργατικό τερατούργημα Γεωργιάδη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, του δόγματος «νόμος και τάξη», του «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει», των χιλιάδων νεκρών της πανδημίας, της ακρίβειας και της βίαιης φτωχοποίησης της κοινωνίας, στοχοποιεί όποιον/α αντιδρά, τον θεωρεί εχθρό του «επιτελικού κράτους» της, που πρέπει να συνθλιβεί. Συνεχίζει τις προσπάθειές της να καταστείλει τους αγώνες ενάντια στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της, πολλώ δε μάλλον όταν έχει προλειάνει το έδαφος για έναν ακόμα πιο δύσκολο χειμώνα, όπου οι εργαζόμενοι και ο λαός καλούνται ξανά να πληρώσουν αδρά την άκρως νεοφιλεύθερη πολιτική που ασκεί εις βάρος όλων ημών, τα δώρα στους κολοσσούς ενέργειας, των τροφίμων, τον πόλεμο.

Η δίωξη αιρετού της αυτοδιοίκησης με εμφανώς κατασκευασμένο κατηγορητήριο, το οποίο διαψεύδεται από το σύνολο του βιντεοσκοπικού υλικού που έχει καταγραφεί, συνιστά απόπειρα ευρύτερη απόπειρα τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος. Αναδεικνύει ότι η ΕΛ.ΑΣ. και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχουν κανένα όριο στην προώθηση κατασκευασμένων διώξεων και αποπειρώνται να στείλουν μήνυμα σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο, σε κάθε δημοκρατικό πολίτη που κάνει χρήση του κατακτημένου με αίμα, συνταγματικού δικαιώματος του συνέρχεσθαι.

Η δημοτική παράταξη «Χαλάνδρι Ενάντια» καλεί τους πολίτες του Χαλανδρίου να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Οκτώβρη 2023 και ώρα 10.30πμ., Κτήριο 7 των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων.

  • Φραγμό στην πολιτική της καταστολής και της κρατικής βίας
  • Να απαιτήσουμε την αθώωση όλων των αγωνιστών και αγωνιστριών

Χαλάνδρι, 23-10-2023