Η διοίκηση Πατούλη, από κοινού με κρυφούς και φανερούς φασίστες απέρριψαν αίτημα της Ανυπότακτης Αττικής για να μην παραχωρηθεί χώρος για τη φασιστική συγκέντρωση την 1η Νοέμβρη

Ανυπότακτη Αττική

ΔΤ Ανυπότακτης Αττικής, σχετικά με το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο

Η διοίκηση Πατούλη, από κοινού με φανερούς και κρυφούς φασίστες και τον ακροδεξιό Τζήμερο καταψήφισε την εισαγωγή για συζήτηση των ψηφισμάτων για την Παλαιστίνη και την καταγγελία της σύναξης των νεοναζί στο Ν. Ηράκλειο.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η παράταξη Πατούλη, συντασσόμενη πλήρως με τη φιλοπόλεμη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, καταψήφισε την εισαγωγή για συζήτηση των προτάσεων ψηφισμάτων που κατέθεσε η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ αλλά και άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, για την καταδίκη της εγκληματικής επίθεσης του κράτους του Ισραήλ στον παλαιστινιακό λαό. Από κοντά με τα ακροδεξιά παραληρήματα Τζήμερου, που υπερθεμάτισε υπέρ του «δικαιώματος αυτοάμυνας του Ισραήλ», αλλά και των φασιστών με προβιά, δήθεν «ανεξάρτητων», εκλεγμένων με τη Χρυσή Αυγή.

Επιπλέον, η διοίκηση καταψήφισε τις προτάσεις και τα ψηφίσματα που κατέθεσε η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ αλλά και άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, καταδίκης της πανευρωπαϊκής  σύναξης νεοναζιστικών οργανώσεων που καλείται στο Νέο Ηράκλειο την Τετάρτη 1η Νοέμβρη, αγνοώντας επιδεικτικά τις ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης. Και στο θέμα αυτό, σε αγαστή συνεργασία με τους φανερούς και κρυφούς φασίστες, είτε επίσημους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, είτε δήθεν «ανεξάρτητους», αλλά και με τον ακροδεξιό Τζήμερο.

Αρνητική εντύπωση προκαλεί όμως και η στάση της παράταξης Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση του κ. Σγουρού, που, με αιτιολογία τις εκλογές που προηγήθηκαν και την «έλλειψη νομιμοποίησης» του εν ενεργεία Περιφερειακού Συμβουλίου επέλεξε να απέχει.

Ευτυχώς η πλειοψηφία της κοινωνίας έχει στην πράξη καταδικάσει αυτές τις αντιλήψεις, όπως έχει αποδειχθεί από τις μεγαλειώδεις αντιιμπεριαλιστικές αλλά και αντιφασιστικές συγκεντρώσεις. Όπως πριν, έτσι και τώρα, ο λαός θα αφήσει πίσω τους απολογητές της γενοκτονίας της Παλαιστίνης, αλλά και της προσπάθειας ανασυγκρότησης της επιρροής των νεοναζί στην πολιτική και στην κοινωνία.

 


 

Ακολουθεί το αίτημα της Ανυπότακτης Αττικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για να μην παραχωρηθεί χώρος για τη φασιστική συγκέντρωση την 1η Νοέμβρη που απέρριψαν η διοίκηση Πατούλη και οι κρυφοί και φανεροί συνένοχοι τους


Αίτημα της Ανυπότακτης Αττικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για να μην παραχωρηθεί χώρος για τη φασιστική συγκέντρωση την 1η Νοέμβρη!
Την 1η Νοεμβρίου έχει εξαγγελθεί πανευρωπαϊκή συγκέντρωση φασιστικών και ναζιστικών ομάδων στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση μάλιστα εκκινεί από την καταδικασμένη ως εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή (συγκεκριμένα τη νεολαία της), καθώς επίσης και από νεοναζιστικές ομάδες οι οποίες έχουν στοχοποιήσει και επιτεθεί το προηγούμενο διάστημα σε αγωνιστές του κινήματος και της αριστεράς, αλλά ακόμα και σε συλλογικούς φορείς (όπως ήταν οι επιθέσεις στη Σταυρούπολη).
Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία στην οποία οι φασίστες επιχειρούν να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους και προχωρούν διαρκώς σε δράσεις που προωθούν την παρουσία τους με την ανοχή της κυβέρνησης και σε πολλές περιπτώσεις των ΜΜΕ. Δεν είναι τυχαίο ότι οι χρόνιες συγκαλύψεις της δράσης τους στρώνουν το έδαφος για συνεχείς επιθέσεις, όπως είδαμε πρόσφατα στη Νέα Φιλαδέλφεια με τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Πρωτοφανής είναι επίσης η άνεση με την οποία η δικαιοσύνη αποφάσισε να δώσει άδεια στον καταδικασμένο χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη για ένα δικαστήριο στο οποίο ουδέποτε παραβρέθηκε. Το αντιφασιστικό κίνημα έδωσε επί μία δεκαετία τεράστιες μάχες απέναντι στους φασίστες της Χρυσής Αυγής και άσκησε πιέσεις οι οποίες εν τέλει συνέβαλαν στη καταδίκη της στο Εφετείο. Ωστόσο είναι πιο κρίσιμο από ποτέ να μπει ένα φρένο στην οποιαδήποτε πρακτική τους, η οποία στοχεύει στη διάχυση του ρατσιστικού δηλητηρίου σε κοινωνικούς χώρους και γειτονιές.
Ως Ανυπότακτη Αττική σταθήκαμε και στεκόμαστε πάντα απέναντί τους, είτε μέσω είτε έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο βρίσκεται μπροστά σε μια απόφαση που για μας αποτελεί μονόδρομος. Να μη δώσει χώρο για συγκέντρωση στους ναζί δολοφόνους, οι οποίοι μετά την άρνηση του δήμου Νέου Ηρακλείου έχουν απευθυνθεί στην Περιφέρεια.
Ως Ανυπότακτη Αττική έχουμε καταθέσει αίτημα για τη μη παραχώρηση χώρων που είναι στην αρμοδιότητά της Περιφέρειας Αττικής για τη φιέστα των ναζί και θεωρούμε αυτονόητη μια τέτοια απόφαση από το όργανο!
Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας!