Τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο Καρύστου

 ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Μεγάλη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Καρύστου γι αυτά που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο της πόλης, πολλούς μήνες τώρα.

Μετά την παραίτηση του κ. Μίχα από την ηγεσία του ιδρύματος το νοσοκομείο συνεχίζει να λειτουργεί κάτω από το πρωτοφανές καθεστώς της προσωρινής διοίκησης.

Πρέπει να είναι το μοναδικό κρατικό ίδρυμα στη χώρα στο οποίο η κυβέρνηση, για εντελώς άγνωστους λόγους, δεν έχει προχωρήσει στον ορισμό νέου διοικητή.

Ταυτόχρονα, τα κενά σε ιατρικό προσωπικό διαρκώς μεγαλώνουν με συνεχείς αποχωρήσεις γιατρών και δίχως να καλύπτονται οι κενές θέσεις.

Αντίστοιχα μοιάζει να είναι και τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την υλικοτεχνική υποδομή του νοσοκομείου.

Ο λαός της Νοτίου Ευβοίας έχει νωπή στη μνήμη του την προσπάθεια υποβάθμισης του νοσοκομείου πριν μερικά χρόνια και σε όλους η κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα σήμερα ξυπνά άσχημες μνήμες.

Οι κάτοικοι της Καρυστίας σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που οδηγεί στο μαρασμό και το κλείσιμο του νοσοκομείου.

Θεωρούμε απαραίτητη τη συζήτηση του σημαντικού αυτού θέματος στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο και την ανάληψη απ τη μεριά του Δήμου Καρύστου των απαραίτητων πρωτοβουλιών.

Ο.Μ. ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΕΡΑ 25

Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ