ΑΡΣΥ: Συνεχίζουμε τον αγώνα με περισσότερες δυνάμεις και καλύτερες προϋποθέσεις

Συνεχίζουμε τον αγώνα με περισσότερες δυνάμεις και καλύτερες προϋποθέσεις
Τα εκλογικά αποτελέσματα των Περιφερειακών εκλογών στη Δυτική Μακεδονία μας δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα με μεγαλύτερη ένταση και από καλύτερες θέσεις.
Η ΑΡ.ΣΥ αύξησε θεαματικά το εκλογικό της ποσοστό κατά 75% και κατά 61% σε ψήφους. Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει ότι σχεδόν διπλάσιοι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας επικυρώνουν την ορθότητα των πολιτικών μας θέσεων και μας επιβραβεύουν για την συμμετοχή μας στους κοινωνικούς αγώνες της Περιοχής. Εκτός αυτού πολλοί περισσότεροι αγωνιστές ήρθαν να πλαισιώσουν την «Αριστερή Συμπόρευση» για να συμμετέχουν μαζί μας στους αγώνες της επόμενης περιόδου.
Παρά τη μεγάλη αύξηση των ποσοστών μας τελικά δεν καταφέραμε να ξεπεράσουμε το αντιδημοκρατικό όριο του 3% που επέβαλε ο Βορίδης και η Κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτοί είναι που αποφάσισαν ότι 4.500 πολίτες της Δ. Μακεδονίας δεν έχουν δικαίωμα να εκπροσωπηθούν στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Από αύριο λοιπόν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα ίδια προβλήματα με την ίδια θέληση κι αποφασιστικότητα και να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερους αγώνες για τον Τόπο μας που απειλείται από την ασυδοσία του Κεφαλαίου.
Από αυτή την άποψη στην ΑΡ.ΣΥ, πέρα από τους πρωτοπόρους αγώνες μας με τα Κινήματα της περιοχής και την συχνή επιβεβαίωση των αναλύσεων μας, επιλέξαμε να εισάγουμε στο δημόσιο διάλογο καινοτόμες και πρωτοπόρες προτάσεις προς την κοινωνία και τα κινήματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής μας.
Όλα τα μέλη και οι υποψήφιοι/ες της Αριστερής Συμπόρευσης ευχαριστούμε από καρδιάς όλες και όλους που είτε συμμετείχατε ενεργά είτε στηρίξατε με την ψήφο σας την προσπάθεια μας στις Περιφερειακές εκλογές της Δυτικής Μακεδονίας.
Για τον Β` Γύρο των Περιφερειακών Εκλογών στη Δ. Μακεδονία.
Στο δεύτερο γύρο των Περιφερειακών εκλογών βρέθηκαν δυο νεοφιλελεύθερες παρατάξεις προερχόμενες από το Χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Στη μία επικεφαλής είναι ο σημερινός Περιφερειάρχης όπου επί τέσσερα χρόνια έκανε πλάτες στην Κυβέρνηση της ΝΔ για να περάσει την απολιγνιτοποίηση, το ΣΔΑΜ, τα εδαφικά, την απαλλαγή της ΔΕΗ από την υποχρέωση αποκατάστασης των ορυχείων κ.α. Μοίρασε άδικα και επιλεκτικά τις επιδοτήσεις (40ντάρια) στους επαγγελματίες αδικώντας παράφορα αυτούς που πραγματικά καταστράφηκαν από την υγειονομική κρίση.
Στην άλλη επικεφαλής είναι ο κύριος Αμανατίδης βουλευτής της ΝΔ στα τέσσερα προηγούμενο χρόνια όπου ψήφισε χωρίς καμιά διαφοροποίηση ολόκληρο το αντεργατικό, αντιλαϊκό «οπλοστάσιο» της ΝΔ και των κερδοσκόπων του Κεφαλαίου. Εκτός από όλα τα παραπάνω που αναφέρουμε ψήφισε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τον «περιβαλλοντοκτόνο» νόμο του Χατζηδάκη που έδωσε «γη και ύδωρ» στους «επενδυτές» των ΑΠΕ για να καταστρέψουν τα δάση, τα βουνά και τα ποτάμια μας χωρίς καμιά εξαίρεση περιοχών «ΝΑΤΟΥΡΑ» εθνικών πάρκων, εθνικών δρυμών κ. α Στον προεκλογικό του αγώνα αναφέρθηκε επανειλημμένως στο όραμά του για την «πράσινη ανάπτυξη» της Δυτικής Μακεδονίας κλείνοντας το μάτι στις εταιρείες εγκατάστασης Βιομηχανικών ΑΠΕ.
Γι όλους αυτούς και ακόμα περισσότερους λόγους δεν στηρίζουμε κανέναν από τους δυο συνδυασμούς που συμμετέχουν στον Β` Γύρο.
Κοζάνη 13/10/2023
«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ