Οι εκλογές της Κυριακής, η Βαστίλη, τα χειμερινά ανάκτορα και τα Δεκεμβριανά (του Νίκου Βρυώνη)

Οι εκλογές της Κυριακής, η Βαστίλη, τα χειμερινά ανάκτορα και τα Δεκεμβριανά

Διαβάζοντας και ακούγοντας τους κυβερνητικούς άρχοντες και τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ για το διακύβευμα των επαναληπτικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή έχεις την εντύπωση ότι κινδυνεύουμε με κατάληψη της Βαστίλης από τους «αβράκωτους» , των χειμερινών ανακτόρων από τους μπολσεβίκους ,  η από νέα Δεκεμβριανά με κατάληψη Δήμων της Αττικής , της ίδιας της Πρωτεύουσας , της Πάτρας και του Θεσσαλικού κάμπου από τους κομμουνιστοσυμμορίτες του ΕΑΜ -ΕΛΑΣ.

Μάλλον όμως δεν πρόκειται περί αυτού.

Πράγματι ο Λουδοβίκος, ο Τσάρος και ο Σκόμπυ δεν κινδυνεύουν, αλλά όπως κάθε ηγεμόνας, και οι σύγχρονοι μιμητές τους εξαρτώνται και στηρίζονται σε δύο βασικά «όπλα». Την πραγματική και συμβολική απόλυτη ηγεμονία, που δεν σηκώνει αμφισβήτηση (η όποια αμφισβήτηση , απογυμνώνει την κοινωνική και καλλιεργούμενη πεποίθηση της παντοδυναμίας που παίρνει μεταφυσικές διαστάσεις) και φυσικά στο σεντούκι με τις λίρες.

Αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής.

Μην αμφισβητηθεί η απόλυτη και ελέω θεού ηγεμονία τους στην Αθήνα, στη Πάτρα, στο Χαλάνδρι, στη Νέα Σμύρνη, στον Άγιο Δημήτριο, στο Θεσσαλικό κάμπο και αλλού.

Μην αμφισβητηθεί η «ιδιοκτησία» του σεντουκιού με τις λίρες και χάσουν το μερτικό τους οι νεοφεουδάρχες, μεγαλοτσιφλικάδες και σύγχρονοι μαυραγορίτες, ο εθνικός κορμός που τους  στηρίζει.

Με γνώμονα τα παραπάνω και διαβάζοντας τις ανακοινώσεις -προτάσεις των αριστερών κομμάτων για την δεύτερη Κυριακή,  από την αλαζονική και ανιστόριτη απόφαση του «λευκού η άκυρου» όπου δεν υπάρχει κομμουνιστής υποψήφιος, η ακόμα χειρότερα την αριστερίστικη αυτοαναφορική απόφαση «λευκό η άκυρο» παντού,  κρατώ την απόφαση των άλλων αριστερών δυνάμεων και ιδιαίτερα της Λαϊκής Ενότητας που με ενωτική λογική, κατανοώντας το διακύβευμα, γνωρίζοντας τους συσχετισμούς και πάνω από όλα σεβόμενη τις πολιτικές ευαισθησίες και προβληματισμούς των αριστερών και προοδευτικών πολιτών καλεί  «τα μέλη και τους φίλους της να στηρίξουν τους δημοτικούς συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης στους δήμους που συμμετέχουν στο 2ο γύρο. Στους υπόλοιπους Δήμους και Περιφέρειες, να αποδοκιμάσουν κυβερνητικούς και νεοφιλελεύθερους υποψηφίους και να κρίνουν οι ίδιοι/ες τι θα ψηφίσουν με βάση αγωνιστικά, αυτοδιοικητικά και, κυρίως, πολιτικά κριτήρια».

Γιατί τελικά η σοβαρότητα και υπευθυνότητα της Αριστεράς στην πολιτική δεν μετριέται με το «εκλογικό μέγεθος» ούτε βέβαια με την «τζάμπα επαναστατικότητα».

Νίκος Βρυώνης

μέλος ΠΣ ΛΑΕ-ΑΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ