Δηλώσεις του Γραμματέα της ΛΑΕ ΑΑ Δ. Στρατούλη και ομιλία του Κ. Ήσυχου στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στο Σύνταγμα

 Δηλώσεις του Γραμματέα της ΛΑΕ ΑΑ Δ. Στρατούλη και ομιλία του μέλους της Π.Γ. της ΛΑΕ ΑΑ Κ. Ήσυχου στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στο Σύνταγμα

Μαζική και μαχητική ήταν η συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που διοργάνωσε στο Σύνταγμα η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων Ελλάδας. Παρούσα και η ΛΑΕ ΑΑ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Δημήτρη Στρατούλη, τον συντονιστή της ΠΓ της Στάθη Λεουτσάκο, τα μέλη της ΠΓ της Κώστα Ήσυχο, Μάνια Μπαρσέφσκι, Βασιλική Αθανασοπούλου και το μέλος του ΠΣ της Σωτήρη Λαπιέρη.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ο Γραμματέας της ΛΑΕ ΑΑ Δημήτρης Στρατούλης έκανε την εξής δήλωση στους παριστάμενους δημοσιογράφους:

«Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται ότι στη Μέση Ανατολή δεν θα υπάρξει ειρήνη χωρίς να αποδοθεί δικαιοσύνη. Θα είμαστε συνεχώς αλληλέγγυοι στο λαό της Παλαιστίνης μέχρι να σταματήσει η ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη, να δημιουργηθεί ανεξάρτητο ενιαίο παλαιστινιακό κράτος και να επιστρέψουν οι πρόσφυγες, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ».

Το μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ ΑΑ, Κώστας Ήσυχος, μιλώντας στην εκδήλωση ανάφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η παρουσία της ΛΑΕ ΑΑ  δεν είναι τυπική εδώ σήμερα.
Είμαστε στα ίδια χαρακώματα   στους αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό,  την νεοαποικιοκρατία, τον σιωνισμό. Από το 1948, (την ΝΑΚΜΠΑ) που βιώσατε την κλοπή της πατρίδας σας, της γης σας δεν σκύβετε στον κατακτητή, δεν έχετε  υποκύψει στην αφαίρεση της ταυτότητας σας. Δεν χάσατε την ιστορική σας μνήμη.  Η βαρβαρότητα δεν θα νικήσει.  Σήμερα σας ξαναλένε τρομοκράτες. Εσείς και εμείς και οι λαοί που αγωνίζονται για λευτεριά,  αξιοπρέπεια ενάντια στους ιμπεριαλιστές απαντάμε σήμερα όλοι μαζί:

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!