Ομιλία του Marwan Barghouti (μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Φατάχ)

Ομιλία του Marwan Barghouti

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Φατάχ.
Καταδικάστηκε σε πολλές ισόβιες κάθειρξη στις ισραηλινές κατοχικές φυλακές.

Σύντροφοι που αγωνίζονται,
Εκφράζοντας τις μεγάλες μου ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη για αυτήν την πρόσκληση να συμμετάσχω σε αυτή τη διαδήλωση που έγινε από μια σειρά αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων του φιλικού ελληνικού λαού που πέρασαν στάδια υπερηφάνειας στον αγώνα τους για την εθνική του ανεξαρτησία και ελευθερία σε όλη τη σύγχρονη ιστορία, να εκφράσουν αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό μας που αντιμετωπίζει αυτές τις μέρες. Όπως όλα τα 75 χρόνια καταπίεσης και τυραννίας του Σιωνιστικού κινήματος και των αποικιακών χωρών της Δύσης, που σήμερα παρέχουν ανήθικη, παράνομη και κάθε είδους υποστήριξη για τη συνέχιση του ισραηλινού κράτους κατοχής στη βάρβαρη επιθετικότητά του και τον αποτρόπαιο πόλεμο κατά του λαού μας και της εθνικής μας αντίστασης με όλους τους πνευματικούς σχηματισμούς του που αντικατοπτρίζουν την διαφορετικότητα του παλαιστινιακού λαού στο όμορφο μωσαϊκό.

Η πρόσκλησή σας προς εμένα είναι και καθήκον μου να μιλήσω ενώπιόν σας σήμερα μου δίνει την ευκαιρία τα λόγια μου να περάσουν μέσα από τους τοίχους της φυλακής, τα συρματοπλέγματα και το σκοτάδι των κελιών της κατοχής, των οικισμών , για να εκφράσω τη θέλησή μας που προέρχεται από τη θέληση των συνανθρώπων και να εκφράσουμε τις ευχαριστίες, την αγάπη και την εκτίμησή μας για την επικοινωνία σας με τον λαό μας και τη σταθερότητά σας στη διεθνιστική αλληλεγγύη, ανεξάρτητα από τη θέση της κυβέρνησής σας.

Η τρέχουσα εθνική μας παλαιστινιακή πραγματικότητα, με τα πλαίσια και τα αποτελέσματά της που διαμόρφωσαν αυτή τη συνυφασμένη σκηνή σήμερα του θαύματος της αντίστασης του παλαιστινιακού λαού μας στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, έδωσε νέα ελπίδα στον λαό μας στην ικανότητά του να νικήσει την Ισραηλινή κατοχή

Το παλαιστινιακό σχέδιο εθνικής απελευθέρωσης, με τους στόχους του να νικήσει το αποικιακό σχέδιο, να εργαστεί για να ωριμάςουν όλες τις προϋποθέσεις και τοι παράγοντες που απαιτούνται για αυτή τη νίκη και να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες για να το πετύχει, απαιτεί από εμάς να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από τρέχουσες προκλήσεις στο Παλαιστινιακό, το Αραβικό ΕΘΝΟΣ αλλά και διεθνές επίπεδο ότι απαιτείται

Το θεμέλιο της παλαιστινιακής εθνικής ταυτότητας αντιπροσωπεύεται από τη δυαδικότητα της αντίστασης και της απελευθέρωσης, και κάθε οπισθοδρόμηση σε ένα ή και στα δύο θεμέλια βρίσκει τις μεταφράσεις του στο επίπεδο της συνολικής παλαιστινιακής εθνικής ταυτότητας και ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη υποταυτοτήτων . Αυτό κάνει την ενότητα της επιλογής, που αντιπροσωπεύεται από την αντίσταση, και την ενότητα του στόχου, που αντιπροσωπεύεται από την απελευθέρωση, συστατικά. Δηλαδή ο Στρουκτουραλισμός της παλαιστινιακής εθνικής ταυτότητας.

Αυτό που αντιμετωπίζουμε στη γη της Παλαιστίνης είναι ένα πολύπλοκο αποικιακό έργο με συνεχή εγκατάσταση εποίκων, το οποίο στις πολλαπλές πολιτικές και μετασχηματισμούς του αντιπροσωπεύει μια νέα διάσταση της νέας μορφής της αποικιοκρατίας των εποίκων και με τις πολλαπλές πρακτικές και πολιτικές του που βασίζονται στον κανόνα της διαγραφής και της κατάργησης , συμβολικά και ουσιαστικά, του παλαιστινιακού μας λαού και των διακηρυγμένων στόχων του που εργάζεται για να επιτύχει, μέσω της πρακτικής του.

Η πολιτική της εθνοκάθαρσης και της Νάκμπα συνεχίζεται από το 1948 μέχρι σήμερα. Το οποίο περιέχει όλες τις διάφορες διαστάσεις του, από την εθνοκάθαρση μέχρι την πραγματική πρακτική του απαρτχάιντ, και το έργο του ξεπερνά την Παλαιστίνη, που είναι το θεμέλιο του, και οι στόχοι του είναι το Βασίλειο του Ισραήλ σύμφωνα με τις βιβλικές και σιωνιστικές του πεποιθήσεις, και οι διαστάσεις του πηγαίνουν πέρα από τον χάρτη της Παλαιστίνης να περιλαμβάνει ευρύτερες περιοχές της γεωγραφίας του αραβικού κόσμου σύμφωνα με τους χάρτες που ανακοίνωσε η τριμερής κυβέρνηση. Ο Netanyahu, ο Ben Gvir, ο Smotrich και ο Gantz μαζί τους σήμερα, αφού συμφώνησαν χθες για μια ανασυγκροτημένη κυβέρνηση του πολέμου .

Αυτό είναι το έργο που επιδιώκουν σήμερα μέσω συμφωνιών εξομάλυνσης με ορισμένες αραβικές χώρες σύμφωνα με αμερικανικές οδηγίες, κλιμάκωση εποικισμών, προσάρτηση εδαφών, ιουδαϊσμός της Ιερουσαλήμ, αποκλεισμός της με το τείχος του απαρτχάιντ και πραγματοποιώντας καθημερινές δολοφονίες στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ. Επιπλέον στη βάρβαρη επίθεση κατά της Λωρίδας της Γάζας με όλα τα είδη των πιο σύγχρονων όπλων, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνώς απαγορευμένων όπλων.

Ο καθορισμός του αποικιακού σχεδίου τους προϋποθέτει τον στόχο της ήττας και της διάλυσής του. Δεν είναι ούτε εταίρος, ούτε γείτονας και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την επίτευξη πολιτικής διευθέτησης μαζί του, γιατί αυτό έρχεται σε σύγκρουση με τα στοιχεία, τις αναφορές, τη μεθοδολογία, τις αρχές και τα συμφέροντά του που αντιπροσωπεύει το παγκόσμιο σιωνιστικό κίνημα και τα εργαλεία του.

Ο παλαιστινιακός απελευθερωτικός αγώνας είναι αναπόσπαστο μέρος του απελευθερωτικού αγώνα όλου του κόσμου για ελευθερία, δικαιοσύνη, ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ειρήνη. Θεωρώντας το αποικιακό καθεστώς στην Παλαιστίνη ως εντολή για το διεθνές σύστημα. Είναι φυσικό για το παλαιστινιακό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα να βρει βάθος και ορίζοντα , συμμαχία και αλληλεγγύη μαζί του σε όλη τη γη, ειδικά με τους λαούς, τις δημοκρατικές δυνάμεις και τις δυνάμεις της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

Αυτό εκφράστηκε από το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που εργάστηκαν για τη δημιουργία του Προοδευτικού Φόρουμ Αλληλεγγύης Ελλάδας _ Παλαιστίνης, το κίνημα για μποϊκοτάζ, αποχώρηση και επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ (BDS) και άλλους. Αυτό απαιτεί έναν ελεύθερο παλαιστινιακό λόγο και συνεχή και αυξανόμενη διεθνή αλληλεγγύη μεταξύ του ελληνικού λαού σας και του λαού μας. Οι Παλαιστίνιοι, ώστε ο τερματισμός του αποικιακού καθεστώτος στην Παλαιστίνη και της αποικιακής ηγεμονίας της Δύσης, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, να γίνει στόχος για όλους τους λαούς και τις δυνάμεις που αγαπούν την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια και την πρόοδο σε αυτόν τον κόσμο, και προϋπόθεση για παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

Αγαπητοί μου συμπολεμιστές,
Υπό το φως της πλούσιας εμπειρίας της αντίστασης του παλαιστινιακού λαού στο αποικιακό καθεστώς για περισσότερα από εκατό χρόνια, το δίδαγμα που αντλείται είναι η αναγκαιότητα τήρησης και υιοθέτησης της αρχής της συνολικής αντίστασης, που σημαίνει χρήση όλων των μέσων, μεθόδων και εργαλείων, χωρίς να αποκλείουμε κανένα από αυτά, ή να τα αγιάζουμε, και η σοφία απαιτεί την επιλογή των κατάλληλων μέσων για κάθε στάδιο του αγώνα μας. Η αντίσταση είναι δικαίωμα των λαών που υπόκεινται σε διάφορες μορφές αποικιοκρατίας.

Ο λαός μας, αποκτά  μια πλούσια εμπειρία στην αντίσταση, τον αγώνα και την μάχη, και που μπόρεσε να σηκωθεί και να επιμείνει κάτω από τις στάχτες της εθνοκάθαρσης, της Νάκμπα, της επίθεσης, της πολιορκίας, των σφαγών, της σύλληψης και της δολοφονίας και καταγράφηκε Ένας θρύλος με σταθερότητα, επιβίωση και αντίσταση, αξίζει ένα ενιαίο, ενιαίο εθνικό κίνημα υπό την ηγεσία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και ένα αποτελεσματικό πολιτικό σύστημα. Είναι δημοκράτης, κατέχοντας τον λόγο της εθνικής απελευθέρωσης και της προόδου.

Ο παλαιστινιακός λαός μας, στην πατρίδα και στην εξορία στη διασπορά, θα παραμείνει ο θεματοφύλακας και ο δημιουργός του μέλλοντος του εθνικού σχεδίου και θα συνεχίσει τον αγώνα, τον αγώνα και τη συνολική του αντίσταση για να νικήσει το αποικιακό καθεστώς και να επιτύχει την απελευθέρωση, την ελευθερία και την επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές του εστίες, σύμφωνα με το ψήφισμα 194 του ΟΗΕ και την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη και την εθνική ανεξαρτησία μετά την ήττα της κατοχής και την ήττα του σιωνιστικού συστήματος απαρτχάιντ.

Αυτός είναι ο τρόπος. Για την ειρήνη, και πρέπει να υπάρχει ένα τίμημα για αυτό, το οποίο ο λαός μας πληρώνει σήμερα με αίμα, αναγκαστικό εκτοπισμό και εκτοπισμό που επιβάλλεται από συμμορίες κατοχικών δυνάμεων και εποίκων με την υποστήριξη του αμερικανικού πολεμικού πλοίου Gerald Ford.

Ο λαός μας σίγουρα θα επικρατήσει με την αήττητη θέλησή του και την επιμονή του να ματαιώσει τα αμερικανοσιωνιστικά σχέδια στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής σας στην Ανατολική Μεσόγειο και χάρη στη συνεχή αλληλεγγύη σας μαζί μας στην άρνησή σας να λερώσετε το αρχαίο ελληνικό σας κοινοβούλιο, το λίκνο της δημοκρατία, με τη σημαία του κατοχικού κράτους και του αποτρόπαιου ρατσισμού.

Να είσαι πάντα ελεύθερη και κυρίαρχη Ελλάδα.

Ο φίλος σας,
Μαρουάν Μπαργκούτι