Ζωγράφου Ανυπότακτη Πόλη: Δεσμευόμαστε να τιμήσουμε την επιλογή και την εμπιστοσύνη σας

Η νύχτα των αποτελεσμάτων ήταν μεγάλη και αγχωτική για εμάς.Το όριο εισόδου στο 3% για τα δημοτικά συμβούλια, που πλέον έχει θεσμοθετηθεί με το νόμο Βορίδη, ξεπεράστηκε και λάβαμε 3,18% και 652 ψήφους.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλες και όλους τους συμπολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Δεσμευόμαστε να τιμήσουμε την επιλογή και την εμπιστοσύνη τους, όπως το τηρήσαμε και στην προηγούμενη τετραετία.
Στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη νικητής ήταν δυστυχώς η αποχή (55% στο δήμο μας). Ο κόσμος, ειδικά οι νέοι/ες, απείχε μαζικά, απογοητευμένος από τις πολιτικές εξελίξεις και το κυρίαρχο πολιτικό προσωπικό. Κάτι που πρέπει να προβληματίσει όλους εμάς που θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Γιατί τίποτα δεν αλλάζει χωρίς συμμετοχή. Συμμετοχή κάθε στιγμή, κάθε μέρα, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, και όχι μόνο μία φορά κάθε 4-5 χρόνια.
Μπροστά μας έχουμε τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Όποιος βγει πρώτος τελικά εξασφαλίζει το 60% των εδρών, παρά το ότι στον πρώτο γύρο δεν είχε απόλυτη πλειοψηφία. Ο νόμος Βορίδη, όπως είδαμε και στον δήμο μας, βγάζει πολιτικές τερατογενέσεις με τη δημιουργία μεγάλων παρατάξεων χωρίς πολιτική ομοιογένεια και συνάφεια απόψεων. Κάτι που εντείνει την αποπολιτικοποίηση των δημοτικών συμβουλίων και μία κατάσταση που εκλέγεται δήμαρχος τελικά ένας διαχειριστής της μιζέριας των δήμων με ελάχιστους πόρους και χρηματοδότηση. Την ίδια στιγμή ο νόμος αυτός διευκολύνει τον αποκλεισμό μικρότερων αγωνιστικών κινήσεων σαν κι εμάς που δεν έχουν μεγάλους κομματικούς μηχανισμούς να τις στηρίζουν.
Όσον αφορά τον δεύτερο γύρο θα τοποθετηθούμε πολιτικά και στη βάση αρχών εντός των επόμενων ημερών, όπως το κάναμε και το 2019 άλλωστε.
Όπως λέγαμε ειλικρινά και προεκλογικά, ξέρουμε ότι έχουμε πολύ δρόμο και πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα για να πάει η πόλη μας αλλιώς.
Με το μυαλό στις ανάγκες μας όμως και την καρδιά στα όνειρα μας συνεχίζουμε.
Οι εκλογές δεν είναι ούτε το τέλος ούτε η αρχή για την Ανυπότακτη Πόλη, προχωράμε!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ