Ανυπότακτο Αγρίνιο: 1048 λόγοι που συνεχίζουμε

1048 λόγοι που συνεχίζουμε

Στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, το Ανυπότακτο Αγρίνιο δεν κατάφερε να πιάσει το όριο του 3%, που θα τού επέτρεπε να συνεχίσει να εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας. Η πρωτοφανής πόλωση, με αποκλειστική ευθύνη των δύο παρατάξεων που τελικά υπερίσχυσαν, ο νόμος του πρώην αρχηγού της ΕΠΕΝ και νυν υπουργού Εσωτερικών κ. Βορίδη που περιόρισε τις επιλογές πολλών συμπολιτών μας, η παντελής έλλειψη συζήτησης με πολιτικούς όρους που ευνόησε τις κενές περιεχομένου καμπάνιες των ισχυρών επικοινωνιακά συνδυασμών, είναι κάποιες από τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Σε όλα τα παραπάνω αν προσθέσουμε και την αδυναμία εκ μέρους μας να επικοινωνήσουμε τα όσα σημαντικά έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια, τόσο με τις παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στην κοινωνική και πολιτική ζωή της πόλης, τότε έχουμε μια αρκετά καλή εξήγηση αυτού του αποτελέσματος. Είναι πιθανόν για κάποιο άλλο δημοτικό σχήμα, μια τέτοια εξέλιξη να σήμαινε την παραίτηση και την διάλυσή του. Όχι σε εμάς όμως! Όλοι και όλες εμείς που προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια να αρθρώσουμε έναν άλλο λόγο, που νοιάζεται μόνο για τις ανάγκες της κοινωνίας, για την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης της πόλης και για τα προβλήματα του κάθε πολίτη σε πραγματικό χρόνο και χώρο, πιστεύουμε ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να είμαστε απέναντι σε αυτούς που μεθοδεύουν ήδη την πλήρη απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ανάθεση των πιο βασικών λειτουργιών της σε μάνατζερ, σε ανέμπνευστους που παπαγαλίζουν θεωρίες για «ανάπτυξη» αγνοώντας τους ανθρώπους και το περιβάλλον, σε όλους αυτούς που έχουν κάνει την αδράνεια κανονικότητα.

Όλοι και όλες εμείς υποσχόμαστε ότι θα είμαστε παρόντες και παρούσες, πιο αποφασιστικοί και πιο θαρραλέοι, τιμώντας την δεκαετή ιστορία μας, αλλά κυρίως τιμώντας τους 1048 συμπολίτες μας που “δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό” και έδωσαν την ψήφο τους στο Ανυπότακτο Αγρίνιο. Για εμάς και γι΄ αυτούς, που όπως λέει και ο μικρότερος από τους συντρόφους μας, ο Σωτήρης, «κι αν δεν νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα»!

Ανυπότακτο Αγρίνιο

Λαϊκή συνέλευση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ