Ανακοίνωση της ΡΑΚ Πετρούπολης για τις δημοτικές εκλογές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΡΑΚ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ευχαριστούμε τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους, εμπιστεύθηκαν το πρόγραμμά μας, αξιολόγησαν θετικά τη δράση μας και μας έδωσαν τη δυνατότητα να εκπροσωπούμαστε στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους/ες της παράταξης μας που με αυταπάρνηση, διάθεση και αγωνιστικότητα βοήθησαν αφιερώνοντας τον πολύτιμο χρόνο τους σε δύσκολες συνθήκες.
Το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών επιβεβαίωσε αυτό που είχε καταγραφεί στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, δηλαδή την πολιτική ηγεμονία της ΝΔ . Τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στη χώρα μας -σιδηροδρομικό ατύχημα στα Τέμπη, πυρκαγιές, πλημμύρες- δείχνουν ότι τα αδιέξοδα και τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν και είναι απόρροια της εφαρμογής, δεκατρία χρόνια τώρα, της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής και στην Τ.Α., της ”υπεξαίρεσης” των θεσμοθετημένων πόρων των δήμων, του ασφυκτικού αντιδημοκρατικού πλαισίου λειτουργίας τους και μετατροπής της αυτοδιοίκησης σε μακρύ χέρι εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων του κράτους. Είναι απόρροια των ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, της επιβολής όλων των μορφών ελαστικών σχέσεων εργασίας, της κατάργησης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των δήμων με την ίδρυση και προώθηση Ανωνύμων Εταιριών που είναι οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί.
Ο πρώτος γύρος των εκλογών, εξαιτίας του νέου αντιδημοκρατικού εκλογικού νόμου, δεν ανέδειξε στην τελική του μορφή νέο δημοτικό συμβούλιο. Η τελική του σύνθεση θα είναι απόρροια του αποτελέσματος του δεύτερου γύρου. Ο κίνδυνος να αποτυπώνεται στη σύνθεσή του μια ακόμη πιο συντηρητική στροφή είναι υπαρκτός αφού θα κυριαρχούν οι δυνάμεις που υιοθετούν νεοφιλελεύθερες και αντιλαϊκές πολιτικές, συμπεριλαμβάνοντας ακόμα και ακροδεξιά στοιχεία .
Η δημοτική μας κίνηση (Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης) όλα αυτά τα χρόνια -όχι τώρα προεκλογικά όπως έκαναν ορισμένοι- αναδεικνύει τα σημαντικά προβλήματα που αφορούν όλους μας με έμφαση στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον, τη διαχείριση απορριμμάτων -αγωνιζόμενοι για το οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης της χωματερής της Φυλής-, την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας -Ποικίλο Όρος δημόσια δασική έκταση-, την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, την υγεία, την παιδεία. Το αποτέλεσμα των εκλογών τόσο το ποσοστό μας όσο και η αποχή δεν είναι για πανηγυρισμούς. Εμείς, όπως έχουμε αποδείξει, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στις γειτονιές της Πετρούπολης.
Ο δεύτερος γύρος των εκλογών φέρνει τον κ. Σ. Βλάχο (Ενωμένη Πετρούπολη) κ. Β. Σίμο (Λαϊκή Συσπείρωση) διεκδικητές για την θέση του δημάρχου, κατακτώντας βέβαια -ελέω νέου εκλογικού νόμου- πλασματικά την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Για μας είναι ξεκάθαρο ότι ο πολιτικός χαρακτήρας, το πρόγραμμα της παράταξης του κ. Βλάχου και οι θέσεις που πρεσβεύει βρίσκονται σε αντίθετη κατεύθυνση από τη δική μας.
Οι πολιτικές και πρακτικές που εφάρμοσε ή προσπάθησε να εφαρμόσει ήταν σε ευθεία εναρμόνιση με τις κυβερνητικές επιλογές και κατευθύνσεις. Πολύ περισσότερο με τις συμμαχίες που έχουν διαμορφώσει θα θέσουν την πόλη μας, την λειτουργία του δήμου και τις ζωές μας σε χειρότερη κατάσταση. Καλούμε τους/τις ψηφοφόρους να γυρίσουν την πλάτη στην δημοτική παράταξη του Βλάχου ότι και αν ψήφισαν στον Α’ γύρο. Όσον αφορά τον κ. Σίμο (Λαϊκή Συσπείρωση) παρά το ότι συμπορευθήκαμε στηρίζοντας κοινές αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο -παρά τις διαφορές μας- σε κρίσιμα ζητήματα για την πόλη μας και τους κατοίκους της, δεν ανταποκρίθηκε στα καλέσματά μας για ενωτική δράση ανάπτυξης αγώνων και προώθησης των ομόφωνων αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Άλλωστε κριτική, ότι δεν ανταποκρίθηκε η προηγούμενη διοίκηση Σίμου στις ανάγκες και τα αιτήματα των πολιτών, είχαμε ασκήσει και στην προηγούμενη διοίκηση (2014-2019) του κ. Σίμου. Για εμάς Αριστερά εκτός των άλλων σημαίνει ενωτικές πρωτοβουλίες για την ενεργοποίηση της κοινωνίας και την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Καλούμε την Λαϊκή Συσπείρωση να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις παρακάμπτοντας το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο και εκλογικό νόμο. Όλα όσα επιβάλλαμε σαν αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου για την στελέχωση Κέντρου Υγείας στην Πετρούπολη, για τη σχολική στέγη, για το δημόσιο δασικό χαρακτήρα του Ποικίλου, για την απομάκρυνση και το κλείσιμο του συνόλου της Χωματερής, για την υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας και κυρίως για την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης (καθαριότητα, κυκλοφορία, πεζοδρόμια, κοινωνικές υπηρεσίες) χρειάζεται με πρωτοβουλία της νέας δημοτικής αρχής και τη στήριξη του Δημοτικού συμβουλίου και των πολιτών να γίνουν πράξη. Στις παρούσες συνθήκες καλούμε τον λαό της Πετρούπολης να στηρίξει τη Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Βαγγέλη Σίμο. Γνωρίζουμε πως αν ήμασταν εμείς αντίπαλοι με την παράταξη Βλάχου, η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα έπαιρνε απόφαση στήριξης μας.
Στα επόμενα πέντε χρόνια, εμείς επιδιώκοντας τη στήριξη των δημοτών θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του δήμου μας και των υπηρεσιών του, υπεράσπιση του δικαιώματος στα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, ρεύμα, κατοικία, αθλητισμός, πολιτισμός). Θα επιδιώξουμε να βρεθούμε και κοντά σε αυτούς που απείχαν για να γίνει ισχυρότερη η φωνή της αντίστασης. Συνεχίζουμε τους αγώνες για την υπεράσπιση του Ποικίλου Όρους, του οριστικού τέλους του εγκλήματος που συντελείται με την διαχείριση των απορριμμάτων στην «Φυλή» την αντιπλημμυρική θωράκιση της Πόλης, το δικαίωμα στην ζωή και την δουλειά των νέων ανθρώπων.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ