Το κράτος του Ισραήλ και ιδιαίτερα η κυβέρνηση Νετανιάχου είναι η υπεύθυνη για την κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης

Το κράτος του Ισραήλ και ιδιαίτερα η κυβέρνηση Νετανιάχου είναι η υπεύθυνη για την κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης

Η ισραηλινή κατοχή και η επί 75 χρόνια συνεχής παραβίαση των αναφαίρετων δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού και η επεκτατική πολιτική του Ισραήλ, που έχει την στήριξη της διεθνούς κοινότητας  και κυρίως των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, είναι η αιτία  για την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή.

 Ήδη η κυβέρνηση Νετανιάχου διεξάγει επίθεση με χερσαίες δυνάμεις στη Γάζα, έχοντας διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και τροφίμων, στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του πλανήτη (περίπου 118 τετραγωνικά χιλιόμετρα με 2,2 εκατομμύρια πληθυσμό) και απειλεί ότι τα επόμενα κτυπήματα του κράτους του Ισραήλ θα  αλλάξουν τον χάρτη όλης της Μέσης Ανατολής!!!

Παρά όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ  και το ΠΑΣΟΚ, με επαίσχυντες ανακοινώσεις τους, επιρρίπτουν όλη την ευθύνη στους Παλαιστινίους, αδιαφορώντας για τα δικαιώματα ενός λαού, που παραβιάζονται επί δεκαετίες αλλά και για τους κινδύνους, που εγκυμονούνται για την ειρήνη και την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής και φυσικά και για την χώρα μας.

Η ΛΑΕ  απαιτεί μια ευρεία, δίκαιη και διαρκή λύση στην συνεχιζόμενη  κατοχή της Παλαιστίνης που θα είναι  βασισμένη στη δημιουργία δύο κρατών, που επιτρέπουν στον παλαιστινιακό λαό να ασκήσει το δικαίωμά του στην αυτοδιάθεση και να έχει ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος εντός των προηγούμενων συνόρων. έως το 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας  των Ηνωμένων Εθνών πρέπει και οφείλει να εγκαταλείψει τον ρόλο του σιωπηλού παρατηρητή, να εκπληρώσει την εντολή του και να θέσει τέλος στην ατιμωρησία του  Ισραήλ, της δύναμης κατοχής, με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ, ιστορικά συνένοχοι, παρεμποδίζουν και υπονομεύουν την ειρήνη, την ασφάλεια και την σταθερότητα στην Μέση Ανατολή.

Το Γραφείο Τύπου 10.10.2023