Δήλωση Κώστα Ήσυχου (μέλους ΠΓ της Λαϊκής Ενότητας-ΑΑ) για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη

Δήλωση Κώστα Ήσυχου (μέλους ΠΓ της Λαϊκής Ενότητας-ΑΑ) για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη

Όσο οι πολλαπλές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του Σ.Α. του ΟΗΕ (συνοδευόμενα από εγκλήματα πολέμου) από το Ισραήλ στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη συνεχίζονται και εντείνονται, ο πόλεμος θα παραμένει ένας πραγματικός και ζωντανός εφιάλτης για όλους τους λαούς της περιοχής.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη αναδεικνύουν την συνεχιζόμενη απάνθρωπη πολιτική του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα από την Ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου.

Το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ, οι εκατοντάδες φυλακισμένοι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές του Ισραήλ (χωρίς δίκη , μεταξύ αυτών και εκατοντάδες ανήλικα παιδιά) είναι μια ζοφερή πραγματικότητα, που οι δυτικές κοινωνίες αγνοούν, αφού τα διεθνή ελεγχόμενα ΜΜΕ κρατούν «εκκωφαντική σιωπή».

Οι δολοφονίες Παλαιστίνιων αμάχων, ακόμα και ξένων δημοσιογράφων, οι συχνές σχεδόν καθημερινές ισραηλινές ρουκέτες που πλήττουν τη Γάζα, οι συνεχείς παράνομοι εποικισμοί στην δυτική όχθη, όπου διώκονται οικογένειες Παλαιστίνιων, η ατιμωρησία από την διεθνή κοινότητα συχνών βομβαρδισμών της Συρίας από το Ισραήλ, βρίσκουν την απόλυτη απάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας της διεθνούς κοινότητας.

Όταν οι Παλαιστίνιοι αμύνονται, πολεμούν, υπερασπίζονται τα δίκαια που απορρέουν από την αδιαμφισβήτητη ιστορία τους από το 1948 στην ίδια τους την πατρίδα τους, τότε εύκολα βαφτίζονται «τρομοκράτες».

Έως πότε;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ