Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
Αρχική ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Μαριάνα Τσίχλη στο MarathonPress: «Για ισχυρή, αγωνιστική αντιπολίτευση στην Περιφέρεια Αττικής»

Μαριάνα Τσίχλη στο MarathonPress: «Για ισχυρή, αγωνιστική αντιπολίτευση στην Περιφέρεια Αττικής»

Άρθρο της Μαριάνας Τσίχλη στο MarathonPress
Μαριάνα Τσίχλη: «Για ισχυρή, αγωνιστική αντιπολίτευση στην Περιφέρεια Αττικής»

Γράφει η Μαριάνα Τσίχλη (Υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής – «Ανυπότακτη Αττική»)

Οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση διεξάγονται μετά από ένα καλοκαίρι κατά το οποίο κάηκε ξανά η Αττική, ένα μεγάλο μέρος της χώρας βρίσκεται ακόμη κάτω από τα νερά των πλημμυρών, με μια κυβέρνηση και τους δορυφόρους της στην αυτοδιοίκηση να θεωρούν ότι έχουν λευκή επιταγή για να συνεχίσουν μια πολιτική κοινωνικής καταστροφής.

Η Αττική και ιδιαίτερα η Ανατολική Αττική έχουν πολλά, σημαντικά και σοβαρά προβλήματα, με τη διοίκηση της Περιφέρειας είτε απούσα είτε συνένοχη.

Η Πεντέλη και οι οικισμοί της αντιμετωπίζουν μια τεράστια, επαναλαμβανόμενη οικολογική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή από τις πυρκαγιές. Ωστόσο, η Περιφέρεια δεν έλαβε κανένα μέτρο για τη δασοπροστασία. Τη φετινή χρονιά, η δασοπροστασία είχε μηδενικές πιστώσεις στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, ενώ οι εργολαβίες για τον καθαρισμό δεν είχαν καν ανατεθεί, τη στιγμή που, μέσα στην αντιπυρική περίοδο, κάηκε η Πάρνηθα.

Η Περιφέρεια παρεμβαίνει μόνο όταν πρόκειται να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα των μεγάλων εργολάβων, σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες των κατοίκων.

Επιμένει στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Γραμματικού, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον και τους κατοίκους. Την τελευταία τετραετία, η συντριπτική πλειοψηφία των πόρων του προϋπολογισμού για τη διαχείριση απορριμμάτων αφορούσε στον ΧΥΤΑ Γραμματικού.

Παρά τα μεγάλα λόγια Πατούλη – Χαρδαλιά για αλλαγή σχεδιασμού, η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού που πέρασε με τις ψήφους της διοίκησης τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, προβλέπει ότι το Γραμματικό θα είναι η μία από τις έξι μεγάλες εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική. Έτσι, το Γραμματικό παραμένει η μόνη ισχύουσα χωροθέτηση για την Ανατολική Αττική.

Υποστηρίζει την τσιμεντοποίηση του Μεγάλου Ρέματος της Ραφήνας, αλλά και του Ερασίνου, έργα που βαφτίζονται «αντιπλημμυρικά», αλλά στην πραγματικότητα αυξάνουν τον πλημμυρικό κίνδυνο, υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και απειλούν μοναδικά οικοσυστήματα. Συναινεί στην καταστροφή του υγρότοπου στις Μαρίκες για έργα αποχέτευσης.

Προωθεί τα έργα επέκτασης στο λιμάνι της Ραφήνας, με αποτέλεσμα αυξημένη όχληση, τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο, αλλά και περαιτέρω ρύπανση του αέρα και της θάλασσας.
Από την άλλη πλευρά, η Περιφέρεια είναι απούσα από τις πραγματικές ανάγκες.

Χαρακτηριστική η προκλητική αδιαφορία στο διαχρονικό αίτημα για δημιουργία Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική. Αλλά και η μεγάλη έλλειψη υποδομών σε όλη την Αττική, όπου περισσεύουν τα έργα βιτρίνας, αλλά απουσιάζουν τα αντιπλημμυρικά, η δασοπροστασία, η στήριξη της κοινωνίας σε μια εποχή που μαστίζεται από την ανεργία, την ακρίβεια, τη στεγαστική κρίση, τις εξώσεις.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια παλεύουμε μαζί με τους κατοίκους, μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, για μία άλλη πολιτική. Για να αξιοποιηθούν τα τεράστια κονδύλια του προϋπολογισμού για στήριξη της κοινωνίας, για προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας, βελτίωσης της πρόσβασης στην περίθαλψη, για δημόσιες εγκαταστάσεις αθλητισμού και πολιτισμού, για στήριξη των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών.

Για αναγκαία έργα υποδομής. Αλλά και για να μην παίρνονται οι αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς ποτέ να ρωτηθούν οι κάτοικοι.

Έχουμε βρεθεί απέναντι στην διασπάθιση δημόσιου χρήματος, στην εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων με πλήρη αδιαφάνεια, απευθείας αναθέσεις, αλλά και δαπάνες διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων του Περιφερειάρχη. Μια πολιτική που εκτροχίασε την οικονομική κατάσταση της Περιφέρειας και άφησε τους κατοίκους στο έλεος της τύχης.

Με τον νέο εκλεκτό της κυβέρνησης, κ. Χαρδαλιά, θέλουν ακόμη πιο σφιχτή ευθυγράμμιση της Περιφέρειας με τις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης που προχωρά – φαινομενικά χωρίς αντίπαλο – στη διάλυση κεκτημένων και στην επιβολή ενός σκληρού νεοφιλελεύθερου προγράμματος. Πρόθεσή τους είναι να εκλεγούν απόλυτοι δορυφόροι, χωρίς αντιπολίτευση.

Στις εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής, που έχουν πάντα μεγάλη πολιτική βαρύτητα, πρέπει να αποδοκιμαστεί αυτή η πολιτική, αλλά και να υπάρξει ισχυρή παρουσία αγωνιστικής αντιπολίτευσης, που μάχεται στο πλάι της κοινωνίας. Αυτή τη φωνή θέλουμε να εκφράσουμε.

Σας καλούμε να στηρίξετε την Ανυπότακτη Αττική, που διεκδικεί, με μεγαλύτερες δυνάμεις, έχοντας συσπειρώσει στο ψηφοδέλτιό της ανθρώπους με πείρα και ανιδιοτελείς αγωνιστές από όλη την Αττική, μια άλλη πολιτική, για να στηριχτούν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, να προστατευτούν οι πολίτες από τις καταστροφές, να υπάρξει δίχτυ κοινωνικής προστασίας, για τα δάση και το πράσινο της Αττικής.

Αλλά και για να ενισχυθεί η αγωνιστική αντιπολίτευση, σε μια εποχή που χρειάζεται αντίπαλο δέος απέναντι στην επιθετική κυβέρνηση της ΝΔ και τους δορυφόρους της.Who is who

Η Μαριάνα Τσίχλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μοσχάτο και ζει στο κέντρο της Αθήνας.

Σπούδασε στη Νομική της Αθήνας και εργάστηκε ως μάχιμη δικηγόρος για περισσότερα από 10 χρόνια. Είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και σήμερα εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Είναι επικεφαλής της παράταξης ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ, με την οποία εξελέγη Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής το 2019.

Από φοιτήτρια είναι δραστήρια στους αγώνες και τα κινήματα για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, το περιβάλλον, τις ελευθερίες.

Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023 ήταν υποψήφια βουλευτής του ΜέΡΑ25 στην Α’ Αθηνών.

Αγωνίζεται με συνέπεια για να ακουστεί η φωνή των πολλών, αλλά και να ενισχυθεί η παρουσία των γυναικών στα κινήματα και στην πολιτική ζωή.