Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου στηρίζει την πυροσβεστική

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ   ΤΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Οι υποψήφιοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου στη Μεσσηνία επισκέφτηκαν σήμερα στην Καλαμάτα την πυροσβεστική υπηρεσία και συνομίλησαν με τους πυροσβέστες και τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Μεσσηνία κύριο Αθανάσιο Κατσαφάδο οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τα προβλήματα και τις ανάγκες που έχει η υπηρεσία.

 Μετά την ενημέρωση ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετράκος εκ μέρους του συνδυασμού της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η πυροσβεστική υπηρεσία στην Μεσσηνία όπως και σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα τα οποία την εμποδίζουν να ασκήσει με επάρκεια το σημαντικό έργο που έχει να προστατεύσει τις ανθρώπινες ζωές, τις περιουσίες των ανθρώπων και το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον. Είναι απαράδεκτο η μέση ηλικία των πυροσβεστών να είναι άνω των 50 ετών διότι έχουν να γίνουν πάρα πολλά χρόνια προσλήψεις. Όπως επίσης είναι απαράδεκτο να μην έχουν καλυφθεί τα οργανικά κενά και να υπάρχουν πάνω από 10 οργανικά κενά στην Μεσσηνία. Επιπλέον είναι τραγικό να μην έχει ανανεωθεί ο στόλος των πυροσβεστικών οχημάτων και να είναι τα οχήματα 30 και 40 ετών. Πέρα από την κεντρική εξουσία έχει ευθύνες και η περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία δεν προχώρησε σε προμήθεια νέων πυροσβεστικών αυτοκινήτων. Εμείς θα θέσουμε άμεσα το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο και θα ζητήσουμε έστω και τώρα, στο τέλος της θητείας του, να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες ώστε να προχωρήσει το πρόγραμμα προμήθειας νέων πυροσβεστικών οχημάτων. Είμαστε ευγνώμονες στο έργο τους γιατί χάρις στην οργάνωση από τον κύριο διοικητή και την συνέπεια όλων των ανθρώπων του πυροσβεστικού σώματος την φετινή χρονιά στην Μεσσηνία δεν είχαμε καταστροφές όπως σε πάρα πολλά μέρη της χώρας μας.»

ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ