Κείμενο στήριξης της ΑΡ.ΣΥ από αγωνιστές της Καστοριάς

Κείμενο στήριξης της ΑΡ.ΣΥ από αγωνιστές της Καστοριάς

Και να που απόμειναν ελάχιστες ημέρες μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Για τον κόσμο της Αριστεράς, την καθημερινότητα στο προηγούμενο διάστημα μονοπώλησαν οι εθνικές εκλογές, όπου οι δυνάμεις της Αριστεράς υπέστησαν βαριά ήττα, οι φυσικές καταστροφές -που ανέδειξαν τη γύμνια της νεοφιλελεύθερης εκδοχής του Κράτους-, αλλά και οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ (είτε κάποιος/α συμφωνούσε με τις πολιτικές αυτού του κόμματος, είτε όχι).
Όμως, η ζωή δεν σταματά. Η καθημερινότητα των πολιτών είναι πιο σημαντική, γιατί αυτό που τους απασχολεί και στην κυριολεξία τους καίει (ή τους πνίγει – διαλέγετε και παίρνετε), είναι το πώς οι οικογένειες τους θα τα βγάλουν πέρα οικονομικά, πως θα μπορέσουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, σε ποιο περιβάλλον ζουν και εργάζονται (εάν και εφόσον), ποιο είναι μέλλον που τους επιφυλάσσουν οι κρατούντες (τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και σε περιφερειακό/ τοπικό).
Έρχονται λοιπόν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου καλούμαστε να ψηφίσουμε τους Δημοτικούς άρχοντες και την ηγεσία της Περιφέρειας. Πολλοί οι υποψήφιοι, μέσα στα τόσα ψηφοδέλτια που μας προτείνονται. Γιατί πάντα το θέμα, σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι το τι μας προτείνουν. Να τους ψηφίσουμε απλά επειδή έχουν ωραίο χαμόγελο ή γιατί θα μας τάξουν κάποια εξυπηρέτηση;
Και η λύση να ψηφίσουμε τον «ξάδελφο», τον «κουμπάρο», τον «γείτονα» που μας οδηγεί; Ή μήπως να ψηφίσουμε τα ψηφοδέλτια που προτείνονται από τους κομματικούς σχηματισμούς;
Ο νυν Περιφερειάρχης βρήκε τη λύση στα προβλήματα που δεν κατάφερε να λύσει την προηγούμενη τετραετία, ο «αποστάτης» υποψήφιος βρήκε και αυτός τη λύση των προβλημάτων που δημιούργησε η κυβέρνηση στην οποία ήταν βουλευτής και η επικεφαλής της αντιπολίτευσης – που αποφάσισε να στηρίξει κεντρικά ο ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, παρά τις διαφορετικές τοποθετήσεις των τοπικών οργανώσεων – δεν θα πεις ότι παρουσίασε κάτι διαφορετικό.
Ευτυχώς, για τον κόσμο της Αριστεράς (αλλά πιστεύουμε όχι μόνο γι’ αυτόν) υπάρχει το περιφερειακό σχήμα της ΑΡιστερής ΣΥμπόρευσης για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία (ΑΡ.ΣΥ). Ένα σχήμα, που έχει δώσει άλλα δείγματα γραφής, καθώς δημιουργήθηκε από τα κάτω, από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται ενεργά στον χώρο της εργασίας, που συμμετέχουν στους κοινωνικούς αγώνες, που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον.
Ένα σχήμα, που έχει συγκεκριμένες θέσεις για την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας και κατάλαβε νωρίς τα προβλήματα της βίαιης απολιγνιτοποίησης που οδήγησαν στη μαζική ανεργία, στη μεγάλη αύξηση του κόστους της ενέργειας και στις άλλες λύσεις παραγωγής μιας δήθεν «πράσινης» ενέργειας, που αντικαθιστούν το υποβαθμισμένο από τα φουγάρα περιβάλλον με ένα υποβαθμισμένο περιβάλλον από ανεμογεννήτριες.
Ένα σχήμα, που έσπευσε να ενημερώσει τους κατοίκους των ορεινών οικισμών για τις επερχόμενες αδειοδοτήσεις ανεμογεννητριών στα βουνά και την υποβάθμισή τους και έδωσε αγώνες μαζί με τους κατοίκους για να σταματήσει την εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών και τεράστιων φωτοβολταϊκών πάρκων.
Ένα σχήμα, που οι αποφάσεις για τις πολιτικές και τον τρόπο δράσης του, λαμβάνονται από τα ίδια του τα μέλη, μέσα από συζητήσεις και σύνθεση απόψεων.
Ένα σχήμα, που μέσα από τη συμμετοχή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, διεκδίκησε έναν καλύτερο τρόπο ζωής και καλύτερες υποδομές, πρόταξε την προστασία του περιβάλλοντος και πρότεινε μια άλλου είδους ανάπτυξη.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, θα ψηφίσω στις Περιφερειακές Εκλογές
την ΑΡιστερή ΣΥμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία (ΑΡ.ΣΥ).
  • Βαενάς Δημήτρης, συνταξιούχος, μέλος “Εθελοντικής” Καστοριάς
  • Βιτούλας Ανδρέας, Εκπαιδευτικός και Γραμματέας της ΕΛΜΕ Καστοριάς
  • Δέλλας Γιάννης, Εκπαιδευτικός
  • Κωνσταντινίδης Βασίλης, συνταξιούχος, μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
  • Μαντζούρας Γιώργος, εργαζόμενος Υπουργείου Περιβάλλοντος, Δ/νση Δασών Καστοριάς
  • Μουράτη Ξανθίππη, δικηγόρος, μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πρώην γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς
  • Παυλίδης Γιάννης, ψυκτικός-ελεύθερος επαγγελματίας, μέλος Πολιτιστικού Συλλόγου Νταηλάκη, μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
  • Παρίσσης Σπύρος, εκπαιδευτικός, πρόεδρος ΕΛΜΕ Καστοριάς
  • Καβελίδης Σίμος, Τοπογράφος Μηχανικός
  • Χατζηφωτιάδης Κώστας, εκπαιδευτικός, πρόεδρος νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Καστοριάς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ