Η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας στα Καλάβρυτα, στην Κλειτορία στο Πλανητέρο και στο φαράγγι της Κλεισούρας

Περιοδείες της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας

Η Αντίσταση Πολιτών βρέθηκε στην Κλειτορία και το Πλανητέρο.
Υποψήφιοι και μέλη της παράταξης βρέθηκαν στη λαϊκή αγορά, σε καταστήματα και στο κέντρο υγείας .
Συνεχίσουμε τον αγώνα μας προς τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Αποσπάσματα από την επίσκεψη της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας με τον Βασίλη Χατζηλάμπρου και υποψήφιους της παράταξης μαζί με τον Κρίτωνα Αρσένη στο φαράγγι της Κλεισούρας.
Η Κλεισούρα με τα Ακαρνανικά Όρη αποτελούν το μεγαλύτερο καταφύγιο για τα όρνια των Βαλκανίων, τα οποία αντιμετωπίζουν έντονα την απειλή της εξαφάνισης.
Όμως τα ζωτικά σημεία όπου μαζεύονται στην Ελλάδα, τα Ακαρνανικά όρη και τα Άγραφα, παραδίδονται από την Περιφερειακή Αρχή για την δημιουργία αιωλικών πάρκων, χωρίς ουσιαστικες περιβαλλοντικές μελέτες κατατμήσεις, με μόνο σκοπό την κερδοφορία. Αυτό θα οδηγήσει στην εξώθηση αυτών των ζώων από αυτές τις περιοχές και θα εντείνει την απειλή της εξαφάνισης με την οποία ήδη έρχονται αντιμέτωποι.
Ως Αντίσταση Πολιτών, δεν θα αφήσουμε το φυσικό περιβάλλον της περιφέρειας μας, όπου ζούμε, εργαζόμαστε και μεγαλώνουμε τις οικογένειες μας, να λυστεύεται και να καταστρέφεται. Δεν θα επιτρέψουμε να αφανίζεται η βιοποικιλότητα του τόπου με μόνο γνώμονα τα συμφέροντα των λίγων!


Φωτογραφίες από την εξόρμηση της Αντίστασης Πολιτών στα Καλάβρυτα, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου.
Ο υποψήφιος Βασίλης Χατζηλάμπρου μαζί με υποψήφιους και φίλους της παράταξης βρέθηκαν στον κεντρικό δρόμο των Καλαβρύτων και συνομίλησαν με τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας. Οι κάτοικοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την εγκατάλειψη των ορεινών περιοχών της περιφέρειας, και για τις ζημιές που προκάλεσε η κατολίσθηση στη γραμμή Διακοπτό-Καλάβρυτα μέσω του Οδοντωτού, με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια.
Παλεύουμε για μια περιφέρεια που θα μεριμνά για τις αναγκαίες υποδομές και έργα προστασίας των κατοίκων της, που θα θωρακίζει τη κοινωνία από φαινόμενα όπως οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές, αντί να ασχολείται με τα κέρδη των “επενδυτών”! Για μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους τους πολίτες της περιφέρειας!