Συνέντευξη της Μαριάνας Τσίχλη , υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το στοίχημα των εκλογών της 8ης Οκτώβρη.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Μαριάνα Τσίχλη, υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής με την Ανυπότακτη Αττική: Για να δουλεύει η Περιφέρεια για την κοινωνία που δοκιμάζεται, όχι για τα συμφέροντα που στηρίζουν το σύστημα

Στο «ζωτικό» ρόλο της Περιφέρειας ως προς την προστασία των πολιτών, εστιάζει η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής με την Ανυπότακτη Αττική, Μαριάνα Τσίχλη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επίσης, κάνει λόγο για ανακατεύθυνση των πόρων της Περιφέρειας προς όφελος της κοινωνίας που δοκιμάζεται.

Η Μ. Τσίχλη γεννήθηκε το 1986 Μοσχάτο Αττικής. Σήμερα ζει στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική της Αθήνας και ασκεί μάχιμη δικηγορία. Ενεργή στο φοιτητικό κίνημα από το 2002, μέσα από τις γραμμές της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης και μέλος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου της για όλα τα χρόνια της φοίτησής της. Ως δικηγόρος, είναι ενεργή στον δικηγορικό συνδικαλισμό και υποψήφια για το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με την Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή. Είναι μέλος του ΠΣ και της ΠΓ της Λαϊκής Ενότητας.


Η συνέντευξη της υποψήφιας περιφερειάρχη Αττικής με την Ανυπότακτη Αττική, Μαριάνα Τσίχλη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Ερ: Τι προσδοκάτε από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και ποιος ήταν ο ρόλος της παράταξης σας στο Περιφερειακό Συμβούλιο: Υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής με το συνδυασμό «Ανυπότακτη Αττική»;

Απ: Η Ανυπότακτη Αττική, πάντα παρούσα στις μάχες μέσα κι έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, σε πνεύμα ενότητας με άλλες αγωνιστικές δυνάμεις, στήριζε πάντα στο Περιφερειακό Συμβούλιο τις διεκδικήσεις των κατοίκων και αποτέλεσε μια μαχητική αντιπολίτευση, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολλών.

Στόχος μας σε αυτές τις εκλογές είναι να αποτελέσουμε μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο μια ισχυρή, αγωνιστική αντιπολίτευση. Που θα αποκαλύπτει όσα αποφασίζονται ερήμην της κοινωνίας, αλλά και θα στέκεται εμπόδιο στην επιδίωξη να αποτελεί η Περιφέρεια Αττικής, δορυφόρο της κυβέρνησης. Θέλουν τον απόλυτο έλεγχο της διανομής των τεράστιων κονδυλίων της Περιφέρειας στα συμφέροντα που στηρίζει το σύστημα. Γι’ αυτό προσπαθούν με αδιαφάνεια και αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις (του ποσοστού 3%) να πετάξουν έξω από το περιφερειακό συμβούλιο τα κινήματα και τη φωνή των κατοίκων.

Ερ: Απολογιστικά το έργο της Περιφέρειας πώς εκλαμβάνεται από την παράταξη σας;

Απ: Οι περιφερειακές εκλογές διεξάγονται σε μια περίοδο κατά την οποία οι μεγάλες καταστροφές που πλήτουν τη χώρα αναδεικνύουν με δραματικό τρόπο το ζωτικό ρόλο της Περιφέρειας για την προστασία των κατοίκων και του περιβάλλοντος

Η αποτυχία της Περιφερειακής Αρχής στην Αττική είναι παταγώδης. Αλλά και προκλητική, αφού η Περιφέρεια δεν έμεινε απλώς άπραγη, αντιθέτως ήταν ιδιαίτερα κινητική δυστυχώς σε ό,τι αφορά τις απευθείας αναθέσεις και σπατάλες για δημόσιες σχέσεις, χορηγίες σε εργολάβους, για έργα βιτρίνας, άχρηστα αλλά και επιβαρυντικά.

Η Αττική, όπου ζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας, είναι μία Περιφέρεια με αυξημένες κοινωνικές ανισότητες, αλλά και ένα σύνολο προβλημάτων. Επίσης κινδυνεύει από πλημμύρες, μετατρέπεται σε έρημο, με το 33% των δασών της να έχει καεί τα πρόσφατα τελευταία χρόνια. Με μεγάλη ρύπανση, σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα, με ασφυκτικά περιορισμένους ελεύθερους χώρους πρασίνου.

Ερ: Ποιες προτεραιότητες θα διεκδικήσετε να εγκριθούν από το Περιφερειακό Συμβούλιου προκειμένου και να υλοποιηθούν;

Απ:Μέσα από την Περιφέρεια, είναι επιτακτική ανάγκη να διεκδικήσουμε την ανακατεύθυνση των μεγάλων κονδυλίων που διαχειρίζεται, σε έργα που έχει ανάγκη η κοινωνική πλειοψηφία.

Στα μεγάλα έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος, των ελεύθερων χώρων και του πρασίνου από την εμπορευματοποίηση.

Στη στήριξη της κοινωνίας που δοκιμάζεται από τη μείωση του εισοδήματος και την ακρίβεια. Με προγράμματα στήριξης ανέργων, περιφερειακούς θεσμούς στήριξης ευάλωτων νοικοκυριών από εξώσεις ή αποκοπές ρεύματος, δομές φιλοξενίας για γυναίκες θύματα κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας, επαρκή σίτιση και μεταφορά των μαθητών. Με ενίσχυση των δημόσιων εγκαταστάσεων άθλησης και πολιτισμού.

Στην επίλυση του πιεστικού προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, βιώσιμο για τους κατοίκους και με σκοπό την περιβαλλοντική αποκατάσταση και στήριξη των περιοχών που υποβαθμίζονται τόσα χρόνια.

Ερ: Θεωρείτε εφικτή τη συνένωση των Αριστερών, των οικολογικών και άλλων Κινημάτων ώστε με ενιαία φωνή και μαζικότητα να διεκδικείστε αποτελεσματικά τα ζητούμενα;

Απ: Εκτιμώ ότι η Ανυπότακτη Αττική μπορεί να συμβάλει στην ανασυγκρότηση ενός αριστερού, ριζοσπαστικού, οικολογικού και φεμινιστικού ρεύματος στην Αττική και στην κοινωνία. Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, στους νέους και τις νέες. Ειδικά στις γυναίκες οι οποίες υποεκπροσωπούνται στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων όπου λαμβάνονται αποφάσεις για αυτές χωρίς αυτές. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Αττική δεν υπάρχει άλλη γυναίκα υποψήφια περιφερειάρχης, ενώ είναι ελάχιστες σε πανελλαδικό επίπεδο σε Περιφέρειες και δήμους, καταδεικνύοντας ότι ο ρόλος των γυναικών παραμένει δυστυχώς συμπληρωματικός, ενώ το γεγονός υπογραμμίζει δυστυχώς και έλλειμμα Δημοκρατίας στη χώρα μας.