Συμμαχία Αντίστασης και Ανατροπής: Η υπ.Περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου σε διήμερη περιοδεία στις Σέρρες

ΠΗΓΗ

Συμμαχίας Αντίστασης και Ανατροπής: Η υπ.Περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου σε διήμερη περιοδεία στις Σέρρες

Διήμερη περιοδεία πραγματοποίησε στις Σέρρες η υποψήφια Περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, επικεφαλής της Συμμαχίας Αντίστασης και Ανατροπής για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Σερρών. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, συναντήθηκε με φορείς της πόλης και του Νομού, συζήτησε με πολίτες, άκουσε τα προβλήματά τους, επικοινώνησε τις θέσεις τής παράταξης και υπενθύμισε τη δράση της  στα προηγούμενα χρόνια ως εκπρόσωπος στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα: Την Τετάρτη 27 Ιουνίου συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΣ  που της εξέθεσαν τα προβλήματά τους με κυριότερα τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού που διαρκώς εντείνεται από τη μη αντικατάσταση όσων συνταξιοδοτούνται, την εγκατάλειψη μηχανημάτων της ΔΕΥΑΣ που παραμένουν ακινητοποιημένα σε εργοτάξιο, την παραχώρηση υπηρεσιών της ΔΕΥΑΣ σε ιδιώτες, τη συνταξιοδότηση χωρίς την καταβολή αποζημίωσης κ.α.

Την ίδια μέρα, η κα Χαραλαμπίδου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ των Σερρών, κατόπιν περιόδευσε συνοδευόμενη από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στην αγορά της πόλης και συνομίλησε με επαγγελματίες, εργαζόμενους πολίτες και νέους.

Το βράδυ της Τετάρτης είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Σερρών και της Συνέλευσης Γη και Ελευθερία όπου εκφράστηκε έντονη η ανησυχία για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, για τις παραβιάσεις περιβαλλοντικών όρων σε μια σειρά έργα (ΧΥΤΑ), τα φαραωνικά φωτοβολταϊκά πάρκα που σχεδιάζονται για το Μενοίκιο και το Μελενικίτσι.

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου επισκέφθηκε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών όπου ενημερώθηκε από τον Τμηματάρχη της υπηρεσίας κ. Μπονόβα Νικόλαο για την πορεία των έργων που πραγματοποιούνται στον τύμβο «Καστά» καθώς και για το σύνολο του έργου της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Η κ. Χαραλαμπίδου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία του λόφου «Κουλά», τοπόσημο της πόλης και την αναγκαιότητα της ανάδειξης του, καθώς και για την ιστορία των Οθωμανικών Μνημείων της πόλης  και των  αξιόλογων , άνω των 50, μοναστηριών με ιδιαίτερη ιστορική αξία . Και σε αυτήν την υπηρεσία σημαντικό πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού και ιδιαίτερα αρχαιολόγων και συντηρητών.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Σερρών και συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο μέσα σε ζεστό και συναδελφικό κλίμα μιας και η κ. Χαραλαμπίδου υπήρξε για πολλά χρόνια συνδικαλίστρια του εργατικού κινήματος  εκλεγμένη σε σωματείο του ιδιωτικού τομέα, στην Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και στην Διοίκηση της Γ.Σ.Ε.Ε.

Η περιοδεία έκλεισε με επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας του Ροδολίβους όπου ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους, γιατρούς και νοσηλευτές, για τις σημαντικές ελλείψεις  σε ειδικότητες και σε προσωπικό και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε όλες τις συναντήσεις η κα Χαραλαμπίδου δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «μόνο με τους αγώνες μας μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να ονειρευτούμε ένα καλύτερο μέλλον και πως η Συμμαχία Αντίστασης και Ανατροπής θα είναι δίπλα στον λαό της Κεντρικής Μακεδονίας για μια κοινωνία ευημερούσα, δίκαιη, φιλόξενη, ανεκτική, αλληλέγγυα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ