Για τις ανάγκες των πολλών! Το Video και το προεκλογικό φυλλάδιο της Ριζοσπαστικής Αγωνιστικής Κίνησης Πολιτών Πετρούπολης

Νίκος Σακούτης: Για την Καθαριότητα στην Πετρούπολη και τα Οξυμένα Προβλήματα της Διαχείρισης Απορριμμάτων


Νίκος Σακούτης ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

για τις ανάγκες των πολλών

Δύναμή μας η φωνή σου!

Η κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας, με την πολιτική της κυβέρνησης (φτωχοποίηση των πολιτών, ιδιωτικοποίηση της δημόσιας σφαίρας, διαχείριση στις φωτιές και τις πλημμύρες, αποδυνάμωση των Δήμων, διάλυση στην Δημόσια Υγεία και Παιδεία, ναυάγιο στην Πύλο, αυξήσεις στην ενέργεια, τα καύσιμα, τα τρόφιμα και δωράκι τα διάφορα… pass) μας επιβάλλει να δυναμώσουμε τις φωνές αντίστασης και υπεράσπισης της ζωής μας.
Η Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης, δημιουργήθηκε το 2013 για να εκφράσει τις ανάγκες των πολλών.

Γιατί να ψηφίσω Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης

  • Δεν ήταν, δεν είναι και ποτέ δε θα γίνει ομάδα παραγόντων.
  • Θα αποτελεί πάντα κίνηση που συλλογικά παρεμβαίνει κινηματικά στην πόλη και στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Γιατί όποιες κινητοποιήσεις έχουν γίνει έχουν και τη δική μας παρουσία και συμβολή.
  • Για την απομάκρυνση της χωματερής, για τα σχολικά κτίρια και την ασφάλεια των μαθητών, για την προστασία του Ποικίλου όρους από καταπατητές,για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών ενάντια στην κυβερνητική καταστολή και αυθαιρεσία.
  • Γιατί η καθημερινότητα είναι ο καθρέφτης της πόλης μας
    • η δική μας πρόταση περιλαμβάνει έναν άλλο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, όμως ως την υλοποίηση του που είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση επιβάλλεται η σταθερή συλλογή των σκουπιδιών, το τακτικό πλύσιμο και απολύμανση των κάδων (που πλέον έχουν αφεθεί στη μοίρα τους).
    • την εξασφάλιση σταθερά ελεύθερων πεζοδρομίων από αυτοκίνητα και τον αυστηρό έλεγχο ώστε οι ράμπες στα πεζοδρόμια να είναι προσβάσιμες για βρεφικά καρότσια και αναπηρικά αμαξίδια.
    • Συνεχής καθαρισμός στα φρεάτια απορροής του νερού της βροχής.
  • Για καθαρή και βιώσιμη πόλη με δημόσιο εναλλακτικό σχέδιο για την διαχείριση των απορριμμάτων – πρόληψη – επαναχρησιμοποίηση – ανακύκλωση – κομποστοποίηση και όχι στήριξη του χρεοκοπημένου μοντέλου που εφαρμόζεται σήμερα ή ακόμα χειρότερα την κατασκευή εργοστασίου καύσης σκουπιδιών.
  • Προσβασιμότητα για όλους –πόλη φιλική στον άνθρωπο, σεβασμός στο περιβάλλον, στα ζώα και μέριμνα για τα αδέσποτα.
  • Αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, αφού και οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν τα όρια των ά(χ)ριστων της ΝΔ να διαχειριστούν τις κρίσεις …που συνέβαλλαν με τις πολιτικές τους να προκληθούν και οι ίδιοι είναι συνυπεύθυνοι.
  • Με αγώνες για την υπεράσπιση του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα του Ποικίλου Όρους
  • Για να συνεχίσουμε τον αγώνα για το οριστικό κλείσιμο της ΟΕΔΑ Φυλής (του συνόλου της εγκατάστασης της χωματερής και όχι τμήμα της).
  • Για την ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας Πετρούπολης, με 24ωρη λειτουργία.

Πόσο ακόμα οι δημοτικές αρχές ακόμα θα κωφεύουν και το κτίριο θα ρημάζει;

Παιδεία

  • Ασφαλή σχολικά κτίρια
    – Με καθαριότητα
    – Πυροπροστασία
    – Στατικός και προσεισμικός έλεγχος
    – Προσβασιμότητα για όλους.
  • Συν διαμόρφωση με τους μαθητές όλων των χώρων του σχολείου προκειμένου να γίνουν φιλικοί και φιλόξενοι.
  • Δέσμευση χώρων και κατασκευή κανονικών νηπιαγωγείων (κτίρια και όχι λυόμενα κλουβιά).
  • Άμεση επισκευή και μεταφορά του 2ου Λυκείου (4 χρόνια εμπαιγμού είναι πολλά).

Κοινωνική Πολιτική

  • Στήριξη για την αντιμετώπιση της φτώχειας.
  • Προστασία κακοποιημένων παιδιών και γυναικών.
  • Στήριξη ανασφάλιστων συμπολιτών μας, προστασία από πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας.
  • Επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικίες που δεν αντέχουν οικονομικά, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τροφή.

Παιδικοί σταθμοί

  • Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, να σταματήσει η ντροπιαστική για τις οικογένειες… «αναμονή από την προηγουμένη μέρα» για να μπει το παιδί στον παιδικό σταθμό και τελικά να …μένουν με το voucher στο χέρι!

Πολιτισμός

To όραμα της δημοτικής αρχής για τον πολιτισμό:

  • Ένα «νέο» Θέατρο Πέτρας με μελέτη που ήρθε από αλλού, με επιλογές προγράμματος που δε μας κάνουν και ιδιαίτερα υπερήφανους.
  • Με προσπάθεια συρρίκνωσης του δημοτικού μας ωδείου , με υψηλά δίδακτρα για τα παιδιά μας στα τμήματά του(παρά τις συνεχείς απόπειρες της διοίκησης, η συντονισμένη αντίδραση της αντιπολίτευσης ματαίωσαν τα σχέδια της.

Το δικό μας:

  • Ασφαλής αναβάθμιση του χώρου και ποιοτική βελτίωση του προγράμματος του Θεάτρου μας με σκοπό την προαγωγή του πολιτισμού, και την ψυχαγωγία των πολιτών και όχι τη διασκέδαση με όρους νυχτερινού μαγαζιού.
  • Προβολή και ενίσχυση της μαθητικής και ερασιτεχνικής δημιουργίας αξιοποιώντας όλους τους δημοτικούς – κοινόχρηστους χώρους και τα σχολεία της Πετρούπολης, σε κάθε γειτονιά της.
  • Ανάδειξη και στήριξη της κινηματογραφικής και θεατρικής δράσης των ομάδων της πόλης.

ΒΙΩΣΙΜΗ και ανθρώπινη ΠΟΛΗ…….

  • Άμεση εφαρμογή του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας με ενίσχυση της εναλλακτικής μετακίνησης.
  • Μετρό στην πόλη.
  • Αναδιάρθρωση και δραστική ενίσχυση της Δημοτικής συγκοινωνίας.
  • Πεζοδρόμια για τους πεζούς.
  • Εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, πεζοδρόμων ήπιας κυκλοφορίας…
  • Όχι αναπλάσεις για πάρκινγκ πολυτελείας και έργα βιτρίνας.

Όσοι στήριξαν μνημόνια για τον τόπο μας έχουν συνευθύνη για την σημερινή κατάσταση. Και όλοι εμείς έχουμε δύναμη και χρέος να την αλλάξουμε.

Δύναμή μας η γνώση, η αγωνιστική συνέπεια και το ήθος.

Η δράση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο

  • Με εισηγήσεις μας έχουν παρθεί ομόφωνες αποφάσεις καθοριστικής σημασίας για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης.
  • Ορισμένες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για τη χωματερή, την παιδεία, τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, τη μη ιδιωτικοποίηση του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», το ποικίλο όρος, με καθοριστική τη ΔΙΚΗ ΜΑΣ συμβολή, αφού προέκυψαν από εισηγήσεις της παράταξής μας (226/2019,181/2020, 124/2021 255/2020,88/2023). Γιατί κάποιες παρατάξεις «ευλογούν τα γένια τους» και δεν εστιάζουν στην ανάγκη της από κοινού διεκδίκησης.
  • Παρά την ομοφωνία των αποφάσεων αυτών, ούτε η διοίκηση που φέρει την κυρίως ευθύνη ούτε οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης φάνηκαν πρόθυμοι για την υλοποίησή τους.
  • Εμείς έχουμε σταθερό μέτωπο ενάντια στον ρατσισμό, το φασισμό και τους εκφραστές τέτοιων πολιτικών θέσεων. Άλλες παρατάξεις επέλεξαν να εκκολάπτουν, να ενωθούν ή να κάνουν αρχή με εκφραστές τέτοιων αντιλήψεων. Είμαστε στην άλλη πλευρά!

Θυμήσου, Η ψήφος στη ΡΑΚ δε θα πάει λάφυρο σε κανένα κόμμα

Έχεις πλέον καταλάβει, πως αυτούς που διοικούν σήμερα, παρά τις αντιθέσεις τους, τους ενώνει το πάθος για την εξουσία , να βρίσκονται υπό την «σκέπη» του πρωθυπουργού κι όχι η εξυπηρέτηση των αναγκών της πόλης και των κατοίκων της.

Σκέψου και κρίνε

Οι προηγούμενοι είχαν έτοιμα έργα …που δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν.
Οι σημερινοί έχουν έτοιμα έργα για να φτιάξουν την πόλη …αλλά για την επόμενη τετραετία, αφού σε αυτή δεν έκαναν κάτι σημαντικό.
Οι επίμονες προσπάθειές μας για ενωτική παρέμβαση και παρουσία των κινήσεων της αριστεράς στην Πετρούπολη, δεν καρποφόρησαν ίσως δεν ήταν για κάποιους αναγκαίο … ίσως με ψαλίδι εκ του Περισσού!

Η μόνη αποτελεσματική ψήφος ενάντια στη διάλυση των Δήμων

Το Εκλογικό μας Κέντρο βρίσκεται στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Θράκης, λειτουργεί και σας υποδέχεται καθημερινά, πρωί και απόγευμα.

Αναλυτικά οι θέσεις μας και οι υποψήφιοι της Παράταξής μας φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα μας: rak-petroupolis.gr Επικοινωνία: Rak.petroupolis.23@gmail.com

Δείτε εδώ σε PDF το φυλλάδιο της Ριζοσπαστικής Αγωνιστικής Κίνησης Πολιτών Πετρούπολης

Download

Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης 4σέλιδο 2023