Συνάντηση Ανυπότακτου Αγρινίου με το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Αγρινίου.

Τη Δευτέρα 25/9/2023 αντιπροσωπεία του συνδυασμού μας Ανυπότακτο Αγρίνιο συναντήθηκε με το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Αγρινίου.

Ενημερωθήκαμε για όλες τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικές δομές. Οι εργαζόμενοι μας έθεσαν τα αιτήματά τους που αφορούν την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, τις υπερωρίες τους, τη μονιμοποίηση των εργαζομένων μέσα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, την απόδοση χωρίς διαδικασίες έφεσης των διεκδικήσεων των εργαζομένων, την αντικατάσταση του παλιού εξοπλισμού και την προμήθεια νέου, την αντίθεση τους στο αντεργατικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την 6ημερη εργασία κ.α.

Το σημείο στο οποίο επικεντρώθηκε η κουβέντα μας ήταν η κατεύθυνση δημιουργίας «αναπτυξιακών οργανισμών» που θα αλλάξει άρδην την εικόνα που υπάρχει μέχρι σήμερα για τους ΟΤΑ. Πιο συγκεκριμένα η πρόθεση της Κεντρικής Διοίκησης και όσων υιοθετούν τέτοιες πρακτικές είναι να περάσουν με ταχείς διαδικασίες κομμάτια των υπηρεσιών του Δήμου σε αυτούς τους οργανισμούς. Ο χορός των εκατομμυρίων ευρώ που διεξάγεται μέσω του περίφημα ΕΣΠΑ προωθεί τέτοιες επιλογές «ανάπτυξης» προκειμένου τα χρήματα αυτά να καταλήγουν σε συγκεκριμένες τσέπες. Οι κοινωνικές μας ανάγκες είναι άμεσα συνυφασμένες με τη διατήρηση και επέκταση του δημόσιου χαρακτήρα των Δήμων. Οτιδήποτε άλλο θα μας βρει απέναντι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ