Με την ΑΡΣΙ, για τα δικαιώματα, τα κοινωνικά αγαθά, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, για ένα καλύτερο αύριο

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη το 1960. Ζω από το 1993 στην Κέρκυρα.

Είμαι εκπαιδευτικός, διευθυντής του ΕΠΑΛ Κορακιάνας στην Κέρκυρα, παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Ελένη Απέργη και έχουμε δυο παιδιά τη Χριστίνα και το Σάββα, αρχιτέκτονα και κτηνίατρο αντίστοιχα.

φοίτησα στο Μαθηματικό του Ηρακλείου Κρήτης και ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στο πανεπιστήμιο Concordia του Καναδά. Έχω εργαστεί στα ελληνικά σχολεία στον Καναδά, στο πανεπιστήμιο Concordia ως βοηθός καθηγητή και από το 1989 ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από το 2017 είμαι διευθυντής.

Κοινωνικά και πολιτικά αδιάλειπτα ενεργός από νεαρή ηλικία. Στην ΚΝΕ από το 1975, στο ΚΚ Καναδά, στο ΚΚΕ μέχρι το 1990, στο ΣΥΝ από τη δημιουργία του, στο ΣΥΡΙΖΑ από τη δημιουργία του μέχρι τον Αύγουστο του 2015 που με την ψήφιση του 3ου μνημονίου αποχώρησα. Στη Λαϊκή Ενότητα μέχρι σήμερα.

Διετέλεσα πρόεδρος και γραμματέας της ΕΛΜΕ Κέρκυρας 1999-2012, αντιπρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κέρκυρας, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΕΜΠΡΟΣ 2012-2014, αντιδήμαρχος Κέρκυρας 2014-2017 και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος 2018-19. Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κέρκυρας, του ΔΣ της ΠΕΔΙΝ και της ΓΣ της ΚΕΔΕ 2014-2019.

Μόλις ξεκίνησε η προσπάθεια για ξεπούλημα του ΕΡΗΜΙΤΗ ήμουν στους πρώτους που προσφύγαμε δικαστικά και είμαι γραμματέας του Συλλόγου φίλων του Βίδο

Στις μέρες μας η δημοκρατία και η λογική μπαίνουν καθημερινά “στο απόσπασμα” από το 41% που θέλει να κυριαρχεί παντού. Οι κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ και η πολυδιάσπαση της Αριστεράς άφησαν χώρο για νεοφιλελεύθερη στροφή της κοινωνίας και το “εμείς” υποχωρεί διαρκώς. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία συγκροτήσαμε την ΑΡ.Σ.Ι, την Αριστερή Αγωνιστική Συνεργασία στα Ιόνια.

Είναι χαρά και τιμή για μένα η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι συνυποψήφιοι μου. Άνθρωποι αξιόλογοι απ’ όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους, προερχόμενοι απ’ όλα τα Επτάνησα

Άνθρωποι της Αριστεράς, των κινημάτων, που έχετε συναντήσει στους αγώνες για τα δικαιώματα, τα κοινωνικά αγαθά, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, για ένα καλύτερο αύριο. Κυρίως όμως, άνθρωποι που θα είμαστε δίπλα σε όλους τους κατοίκους των Ιονίων και τα κινήματα και μετά τις 8 Οκτώβρη.

Θα είναι μεγάλη μου χαρά, με την ομάδα που θα εκλεγεί να μπορέσουμε να αλλάξουμε τον τόπο μας.

ΠΩΡΓΟΣ ΡΑΙΔΕΣΤΙΝΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ