Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις, που πραγματοποιούν την Πέμπτη 21/9/2023 οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης, που νομιμοποιεί την εργασιακή ζούγκλα.

Η κυβέρνηση μπορεί να αδιαφορεί για τις καταστροφές από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, να αδιαφορεί για τους νεκρούς και την καταστροφή σπιτιών και καλλιεργειών, ενδιαφέρεται όμως ιδιαίτερα για τα συμφέροντα των εργοδοτών και του μεγάλου κεφαλαίου και για τον λόγο αυτόν συνεχίζει τις επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Με το νομοσχέδιο Γεωργιάδη, που προωθείται για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής

  • Νομοθετείται η δυνατότητα απασχόλησης των εργαζομένων έως 13 ώρες την ημέρα, δηλαδή 78 ώρες την εβδομάδα!
  • Κατοχυρώνεται νομοθετικά η εξαήμερη εργασία , με μονομερή επιλογή του εργοδότη!
  • Θεσμοθετούνται οι «συμβάσεις εργασίας μηδενικών ωρών» και η «εργασία κατά παραγγελία»!
  • Προβλέπονται νέοι περιορισμοί στο δικαίωμα της απεργίας, με επιβολή ποινών, προστίμων, ακόμη και φυλάκισης σε απεργούς, που στα πλαίσια της συνδικαλιστικής τους δράσης τάχα «ασκούν πίεση» στους εργαζόμενους.!

Συνολικά με το νομοσχέδιο αυτό κατοχυρώνεται και νομοθετικά η εργασιακή ζούγκλα και μετατρέπονται πλέον οι εργαζόμενοι σε σύγχρονους σκλάβους.

Δεν πρέπει να περάσει.

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά

  • Απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου
  • Στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις, που πραγματοποιούν την Πέμπτη 21/9/2023 ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Προσυγκέντρωση: Αθήνα Όθωνος και Αμαλίας (Σύνταγμα) 10:30 πμ

 Θεσσαλονίκη Εγνατίας και Μητροπολίτου Γενναδίου 10:30 πμ

Το Γραφείο Τύπου 20.9.2023