Αγωνιζόμαστε για μια ριζοσπαστική αλλαγή της περιφέρειας Ιονίων (του Νίκου Λιβιεράτου)

Με βαθύ αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης, είναι μεγάλη τιμή για μένα να σας ανακοινώσω την απόφασή μου να μπω στον αγώνα για τις προσεχείς περιφερειακές εκλογές στα Επτάνησα.
Με την “Αριστερή Αγωνιστική Συνεργασία” και τον αγωνιστή Γεώργιο Ραιδεστινό αναλαμβάνουμε αυτό το μεγάλο βήμα, ενισχύοντας την πορεία μας προς μια ριζοσπαστική αλλαγή της περιφέρειας.
Τα Επτάνησα δεν αποτελούν απλώς μια περιφέρεια του χάρτη. Είναι ένας πολιτισμός, μια παράδοση, η αφετηρία της ανθρωπιστικής παιδείας και του πολιτισμού όλης της Ελλάδας
Στο πέρασμα του χρόνου, η λαμπρή τους ιστορία φαίνεται μέσα από τους ριζοσπάστες ηγέτες στα μέσα του 10ου αιώνα, τους μεγάλους ποιητές και τους μουσικούς που αναδείχτηκαν στα Επτάνησα.
Είναι καιρός πια να εκλεγούν αντιπρόσωποι που να αντικατοπτρίζουν την ιστορία τους, να προσφέρουν σε κάθε κάτοικο των Επτανήσων την αίσθηση ότι τον υπολογίζουν και να εργαστούν αφοσιωμένα για την ευημερία τους.
Οι εκλογές που πλησιάζουν, προκαλούν ένα έντονα συναισθηματα . Σε ένα περιβάλλον απαιτητικό και πλούσιο σε προκλήσεις, είμαστε αποφασισμένοι να διαμορφώσουμε μια διαφορετική πραγματικότητα. Εκεί όπου οι περιφερειακές αρχές αντιμετωπίζουν σοβαρή περιορισμένη χρηματοδότηση και οι υπηρεσίες μεταφέρονται στον ιδιωτικό τομέα, εκεί όπου η αυταρχική νομοθεσία αποστερεί τις αρμοδιότητες από τα συμβούλια, εκεί η φωνή μας θα αναδύεται ισχυρή και ριζοσπαστική
Στον τόπο αυτό της Ιονίας Πολιτείας , η περίοδος της κ. Κράτσα αφήνει πίσω της πολλές απογοητεύσεις. Η αποδυνάμωση των δημόσιων υπηρεσιών,
η περιβαλλοντική καταστροφή από τις φονικές πυρκαγιές, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και των ακτών της Λευκάδας δημιουργούν μια ανησυχητική κατάσταση.
Οι οικονομικές δυσκολίες των πολιτών αυξάνονται, η καθημερινότητα γίνεται ολοένα και πιο απαιτητική.
Τα νοίκια έχουν φθάσει στο Θεό . Υπάλληλοι , δάσκαλοι καθηγητές γιατροί νοσηλευτές που θα προσέφεραν τις υπηρεσίες στο νησί φεύγουν οριστικά. Υποβαθμίζεται έτσι η υγεία, το νοσοκομείο μας τα σχολεία μας και οι υπηρεσίες .
Είναι πλέον κρίσιμο να στηρίξουμε πολιτικές που θα προστατεύουν το συμφέρον της πλειονότητας αντιστεκόμενοι στις πιέσεις των τοπικών και γενικότερων οικονομικών συμφερόντων.
Οι προοδευτικοί πολίτες με αποφασιστικότητα και πάθος, να συνεργαστούμε ενωμένοι, ανατρέποντας τα σχέδια όσων επιζητούν τη μονοφωνία και δείχνουν αδιαφορία για τα προβλήματα μας. Αυτών που θέλουν να σβήσουν την αριστερή φωνή μας. Αναδεικνύουμε τη φωνή της αλλαγής στα Επτάνησα προασπίζουμε τα συμφέροντα των πολλών, αντιστεκόμαστε στις πιέσεις των λίγων και του νεοφιλευθερισμού. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα μέλλον όπου η ανθρώπινη ανάπτυξη είναι προτεραιότητα, όπου η καλή υγεία είναι δικαίωμα και η περιβαλλοντική φροντίδα είναι υποχρέωση. Για μια Λευκάδα που ζει με αρμονία με τη φύση και αξιοπρέπεια. Είναι ώρα να στεκόμαστε μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι, για να αφυπνίσουμε την ελπίδα και να χαράξουμε το μέλλον με το δικό μας χέρι.
Καλούμε όλους εκείνους που αναζητούν μια πραγματική αλλαγή, μια ανάσα νέας ζωής, να ενωθούν μαζι μας με σθένος και συναίσθημα.
Είμαι ο Νικόλαος Λιβιεράτος, καρδιολόγος, Κατάγομαι από την Κεφαλλονιά και σταμάτησα στην Λευκάδα,πριν 25 χρονια αφοσιωμένος στην ιατρική επιστήμη βοηθώντας για την καλή υγεία την ευημερία των Λευκαδιτών.
Ως συνδικαλιστής του τοπικού Ιατρικού συλλόγου πάλεψα για την αναβάθμιση του νοσοκομείου μας. Ως ο πρώτος ιδιώτης γιατρός που ήρθε στην Λευκάδα με σύγχρονα μηχανήματα βοήθησα και αφιλοκερδώς πολύ κόσμο τόσο στη Λευκάδα όσο και την γύρω περιοχή
Ήμουν ιδρυτικό μέλος του κινήματος των κοινωνικών ιατρείων σε όλη την Ελλάδα τον καιρό της κρίσης και των μνημονίων.
Έτσι σήμερα βλέποντας την ζοφερή κατάσταση της περιοχής μας αποφάσισα να ενεργοποιηθώ και κοινωνικά ζητώντας την ψήφο σας ως περιφερειακός σύμβουλος με την ΑΡΣΙ την Αριστερή Αγωνιστική συνεργασία για τα Ιόνια με επικεφαλής τον Γιώργο Ραδεστινό.
Λιβιεράτος Νίκος
Καρδιολόγος Λευκάδα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ