ΑΡΠΑ – ΡΕΚ, Αγωνιστική Εκλογική Συμπόρευση στο Βύρωνα: Όλοι στην απεργία της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου

ΑΡΠΑ – ΡΕΚ – Συνεργαζόμενες/οι, Αγωνιστική Εκλογική Συμπόρευση στο Βύρωνα

 
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, όλοι και όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ! Το βάρβαρο νομοσχέδιο της ΝΔ για τα εργασιακά, πρέπει να πάει στα σκουπίδια! https://arparekvsaes.blogspot.com/2023/09/21.html
Η κυβέρνηση της ΝΔ κατεβάζει ένα ακόμα βάρβαρο νομοσχέδιο, αυτή την φορά για τα εργασιακά. Λέγοντας για μία ακόμα φορά ψέματα, θέλει να μας πείσει ότι επιχειρηματίας/εργοδότης και εργάτης/εργαζόμενος, είναι δύο ισότιμοι εταίροι/συνεργάτες και πως η επέκταση του εργάσιμου χρόνου μέχρι και τις 13 ώρες ημερησίως ή τις 78 ώρες εβδομαδιαίως, γίνεται για το καλό του εργαζόμενου και πάντα, εάν ο ίδιος το… επιθυμεί (sic!!!), οπότε θα μπορεί σε ισότιμη (!!!) βάση, να το συζητά με τον εργοδότη του!
Δεύτερη βαρβαρότητα που θεσπίζει το νομοσχέδιο της ΝΔ είναι οι συμβάσεις μηδενικού χρόνου. Τι είναι αυτό πάλι; Είναι η δυνατότητα που δίνει η κυβέρνηση τους επιχειρηματίες/εργοδότες, στο να φωνάζουν έναν εργαζόμενο για δουλειά όποτε θέλουν αυτοί, για όσο χρόνο θέλουν αυτοί και φυσικά με το κατώτατο μεροκάματο! Αυτό είναι η σύμβαση μηδενικού χρόνου και καταργεί όλα όσα είχαμε κατακτήσει ως εργατική τάξη με τις συμβάσεις αορίστου, ή ακόμα και με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου!
Τρίτη βαρβαρότητα που θεσπίζει η ΝΔ είναι η έμμεση απαγόρευση της απεργίας! Το κάνει πολύ έξυπνα, διότι δεν απαγορεύει άμεσα την απεργία. Όμως, απαγορεύει και ποινικοποιεί το δικαίωμα περιφρούρησης ή ακόμα και ενημέρωσης για μια απεργία, διότι το χαρακτηρίζει «άσκηση ψυχολογικής βίας και παρεμπόδιση εργασίας»! Βάζοντας πρόστιμο 5.000 ευρώ και φυλάκιση έως και 6 μήνες και αν ξαναγίνει, πρόστιμο και φυλάκιση διπλασιάζονται! Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση της ΝΔ και φυσικά οι εργοδότες/επιχειρηματίες, εξασφαλίζουν πως θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο οποιαδήποτε συλλογική προσπάθεια των εργαζομένων, της εργατικής τάξης γενικότερα, για βελτίωση της ζωής μας!
Αλήθεια οι παρατάξεις που διοικούν ή αξιώνουν να διοικήσουν τον Δήμο τι λένε για όλα αυτά; Ή θεωρούν πως τα μοναδικά προβλήματα που έχουμε εξαντλούνται αποκλειστικά στις λακκούβες των δρόμων;
Το αντεργατικό τερατούργημα της ΝΔ, δεν πρέπει να περάσει! Αντιθέτως, εμείς αγωνιζόμαστε για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και όλες, για μεγάλη αύξηση των μισθών με αντίστοιχη ριζική μείωση στα ενοίκια, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, στα είδη πρώτης ανάγκης. Αγωνιζόμαστε για γενναία μείωση των ωρών εργασίας, στις 6 ώρες δουλειά ημερησίως και στις 30 ώρες δουλειά την βδομάδα.
Σαν ΑΡΠΑ – ΡΕΚ – Συνεργαζόμενοι/ες Αγωνιστική Εκλογική Συμπόρευση, καλούμε στην απεργία της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου και στην συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις!
Βύρωνας, 19 Σεπτεμβρίου ‘23
ΑΡΠΑ – ΡΕΚ – Συνεργαζόμενοι/ες Αγωνιστική Εκλογική Συμπόρευση