Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία: Δώσε δύναμη στη φωνή σου για ζωή με αξιοπρέπεια!

“Η Δ.Μ. κατείχε και κατέχει την αρνητική πρωτιά στην ανεργία. Σήμερα αιμορραγεί από την εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση του παραγωγικού και επιστημονικού δυναμικού.
Το μέλλον του τόπου μας δίχως ελπίδα για μας και τα παιδιά μας.

  • Ο πρωτογενής τομέας που θα μπορούσε να είναι κίνητρο παραμονής, πήρε την κατιούσα, η πολιτική της ποσόστωσης με την επιδότηση απέκλεισε ή εξαφάνισε καλλιέργειες που συνέβαλαν και στον κρατικό κορβανά και στα νοικοκυριά.
  • Η εύφορη γη νοικιάστηκε για φωτοβολταϊκά, (γιατί το κόστος ακριβό, ψίχουλα για τους παραγωγούς με τα κέρδη να τα καρπώνονται οι μεσάζοντες). Οι αποζημιώσεις δεν καλύπτουν ούτε κόπο ούτε κόστος. Η αποκέντρωση που όλοι έταζαν δεν έγινε και όποια προσπάθεια έγινε από πολίτες συναντούσε το τέρας της γραφειοκρατίας και την πλήρη αδιαφορία της πολιτείας.
  • Το τουριστικό προϊόν και ο πλούτος της ΔΜ είναι οι φυσικές ομορφιές, τα δάση με τις λίμνες και τα ποτάμια, η πολιτιστική κληρονομιά που δεν αξιοποιήθηκε, δεν αναδείχτηκε.
    Τώρα στα δάση «φυτρώνουν ανεμογεννήτριες”, τα καταστρέφουν για 4-5 ομίλους «με κέρδη ανέλπιστα», όπως δήλωσαν οι ίδιοι και σχεδόν αφορολόγητα αφαιρώντας τη δυνατότητα επιβίωσης χιλιάδων συμπολιτών που δραστηριοποιούνται στη γεωργία, την κτηνοτροφία και τον τουρισμό.

Το 2019, η Αριστερή Συμπόρευση είχε υποσχεθεί πως θα αναδείξει τα προβλήματα και θα είναι μαζί σε κάθε αγώνα.
Κι αυτό κάναμε, με συνέπεια λόγων κι έργων.
Ο Επικεφαλής και Σύμβουλος της ΑΡ.ΣΥ. ΣτέφανοςΣ Πράσσος ήταν η φωνή των πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Οι υποψήφιοι κι οι υποψήφιες ξέρουμε πως με αγώνα κι αλληλεγγύη μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.
*Βοηθάμε όσο μπορούμε στη δημιουργία κινημάτων, ήμασταν από τα Πιέρια ως το Επταχώρι, από την Καλαμιά μέχρι τα Κορέστια, συμπαραστεκόμαστε αλλά ποτέ δεν θα τα καπελώσουμε, οι δάφνες ανήκουν στους πολίτες που χαράσσουν τις κόκκινες γραμμές τους.
Το ψηφοδέλτιο μας έχει εκπροσώπηση:
* ηλικιακή
*γεωγραφική
*επιστημονική
*ανέργων”
*παραγωγών
Σε τούτες τις εκλογές το σύστημα είναι η ενισχυμένη αναλογική, με όριο εισόδου 3%, ένα σύστημα που είναι απαγορευτικό σε ακηδεμόνευτους σχηματισμούς.

  • Εμείς δεν έχουμε ούτε κάποιο κόμμα να μας χρηματοδοτεί και να μας ελέγχει, ούτε χορηγούς.
  • Αποφασίζουμε συλλογικά κι ας έχουμε διαφορετικές πολιτικές καταβολές, δρούμε συλλογικά, αυτή είναι η φιλοσοφία του σχήματος.
  • Ελπίζουμε πως ακριβώς αυτά θα αναγνωριστούν από τους Δυτικομακεδόνες, και θα είναι η Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία η επιλογή τους, όχι μόνο για να σπάσουμε το αντιδημοκρατικό όριο 3%, αλλά με περισσότερους συμβούλους.
    Δώσε δύναμη στη φωνή σου για ζωή με αξιοπρέπεια!

της Κικής Μιχαηλίδου, υποψήφιας με το σχήμα ΑΡΣΥ στην Π.Ε. Καστοριάς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ