Ανυπότακτη Αττική: 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, Κάλεσμα στη διαδήλωση 18/9, 17:30 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ!

ΝΑ ΜΗ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΞΑΝΑ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

10 χρόνια έχουν περάσει από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 από το χρυσαυγίτη Ρουπακιά και τα τάγματα εφόδου της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.
Χρειάστηκε να φτάσουμε στην εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου και την τεράστια και επίμονη κινητοποίηση του αντιφασιστικού κινήματος, για να κινηθεί η δικαιοσύνη και να καταδικαστεί η ναζιστική συμμορία. Είχαν προηγηθεί αμέτρητες επιθέσεις, αλλά και δολοφονίες μεταναστών όπως του Σ. Λουκμάν, επιθέσεις σε αγωνιστές/τριες, συνδικαλιστές, πογκρόμ σε βάρος αδύναμων, νεολαίων, αντιφασιστών.
Σήμερα, ο κίνδυνος να σηκώσει κεφάλι το φίδι του φασισμού είναι και πάλι ορατός. Η εκλογική άνοδος τη ακροδεξιάς αθροιστικά και ειδικά η είσοδος του νεοναζιστικού μορφώματος των «Σπαρτιατών» στη Βουλή, που καθοδηγεί ο Κασιδιάρης, αλλά και άλλων ακροδεξιών και υπερσυντηρητικών ρευμάτων όπως η Νίκη ή ο Βελόπουλος, είναι μια επικίνδυνη πολιτική εξέλιξη. Πάνω σε ένα τέτοιο έδαφος φασιστικές ομάδες, απομεινάρια της ΧΑ, επανεμφανίζονται με επιθέσεις στις γειτονιές, ακόμη και σε σχολεία, με την ανοχή, αν όχι κάλυψη πολλές φορές της αστυνομίας.
Δεν πάει καιρός από την προκλητική αδράνεια που έδειξε το κράτος και η αστυνομία κατά την κάθοδο των Κροατών φασιστών χούλιγκανς, με πλήρη γνώση των σκοπών τους, που οδήγησε στη δολοφονία του νέου Μιχάλη Κατσουρή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ. 10 χρόνια μετά, κυβέρνηση και αστυνομία, εφαρμόζουν τακτικές πολέμου απέναντι σε διαδηλωτές, νεολαίους, εργαζόμενους που διεκδικούν τα αυτονόητα, όπως οι πυροσβέστες, αλλά αφήνουν τους φασίστες να δρουν ανενόχλητοι απειλώντας ζωές.
Η επανεμφάνιση των φασιστών τροφοδοτείται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που δεν διστάζει να ποτίσει ρατσιστικό δηλητήριο την κοινωνία, εφαρμόζοντας φονικές επαναπροωθήσεις που οδηγούν σε θανάτους και πνιγμούς αμέτρητων προσφύγων και να στοχοποιήσει τους κατατρεγμένους ως «εμπρηστές» για να δικαιολογήσει την εγκληματική ανικανότητα του κράτους να προστατεύσει τη χώρα και τους πολίτες από τις πυρκαγιές. Μια κυβέρνηση που επενδύει αποκλειστικά στην καταστολή και το επικίνδυνο δόγμα «νόμος και τάξη», έχοντας αφήσει μια χώρα έρμαιο των φυσικών φαινομένων, και μια κοινωνία τσακισμένη από τη φτώχεια, την ακρίβεια, την εργασιακή απορρύθμιση, τις εξώσεις.
Όσο οι φασίστες απολαμβάνουν προνομιακή μεταχείριση από τους μηχανισμούς καταστολής, όσο η κυβέρνηση επενδύει στο ρατσισμό και την αποκτήνωση, με προβεβλημένα στελέχη της ακροδεξιάς σε υπουργικούς θώκους, τόσο η φασιστική βία θα νομιμοποιείται.
Ως εδώ! Σήμερα, το πρωτοπαλίκαρο της ΧΑ Κασιδιάρης στην Αθήνα, αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής, οι φασίστες πρώην εκλεγμένοι με την ΧΑ ως υποψήφιοι άλλου συνδυασμού, διεκδικούν την ψήφο του λαού ξανά. Πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους πρέπει με μαζική καταδίκη και κινητοποίηση λαού και νεολαίας.
Να τσακίσουμε παντού τους ναζί σε πόλεις και γειτονιές, για να μη ζήσουμε άλλα θύματα της φασιστικής βίας.
Ο Παύλος Φύσσας Ζει, όσο ζουν οι αξίες της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της ελευθερίας.
Όλοι και όλες στις εκδηλώσεις του αντιφασιστικού Σεπτέμβρη και στην αντιφασιστική διαδήλωση Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, 17.30 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (Παύλου Φύσσα 60, Κερατσίνι).