10 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το αντιφασιστικό κίνημα θα απαντήσει στις νέες προκλήσεις των φασιστών

10 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το αντιφασιστικό κίνημα θα απαντήσει στις νέες προκλήσεις των φασιστών.

Όλοι και όλες στις εκδηλώσεις του αντιφασιστικού Σεπτέμβρη και στην αντιφασιστική διαδήλωση Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, 17.30 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (Παύλου Φύσσα 60, Κερατσίνι).

Κλείνουν φέτος 10 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Τα τάγματα εφόδου και η ηγεσία της ΧΑ είχαν στοχοποιήσει τον Παύλο για την αντιφασιστική του δράση και το ελεύθερο πνεύμα του και τον δολοφόνησαν σε συνθήκες προκλητικής ανοχής, ακόμη και απόπειρας συγκάλυψης από εν ενεργεία αστυνομικούς.

Κυβερνητικοί κύκλοι και ΜΜΕ δεν δίστασαν μάλιστα να κάνουν λόγο για «διαφωνία για τη μπάλα», επιχειρώντας να αποκρύψουν τα κίνητρα και τις ευθύνες της ναζιστικής συμμορίας. Χρειάστηκε ο αξιοθαύμαστος αγώνας της οικογένειας και ένα μεγάλο και επίμονο κίνημα, με ιδιαίτερη συμμετοχή της νεολαίας, για να ξεσκεπαστεί, να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί η ναζιστική συμμορία της ΧΑ, μετά από χρόνια ατιμώρητης δράσης μπροστά στα μάτια των αρχών, δολοφονιών προσφύγων και μεταναστών, πογκρόμ και επιθέσεων σε ευάλωτες ομάδες, αγωνιστές, εργάτες, συνδικαλιστές, αντιφασίστες.

10 χρόνια μετά η απειλή του φασισμού είναι και πάλι ορατή μπροστά μας. Μετά τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα που έφεραν στη Βουλή το νεοναζιστικό κόμμα οπαδών του Κασιδιάρη «Σπαρτιάτες», και σειρά ακροδεξιών και αντιδραστικών μορφωμάτων όπως η Νίκη και ο Βελόπουλος, αλλά και με στελέχη της κυβέρνησης να επιδοκιμάζουν ρατσιστικές πρακτικές, τα απομεινάρια της ΧΑ αναθαρρούν και επιχειρούν ξανά να οργανώσουν επιθέσεις και χτυπήματα σε βάρος αδύναμων και αγωνιστών. Για την εξέλιξη αυτή έχει πλήρη ευθύνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μια κυβέρνηση που διαλύει και φτωχοποιεί την κοινωνία, και την ίδια ώρα στοχοποιεί τους κατατρεγμένους, πρόσφυγες και μετανάστες, ως δήθεν «εμπρηστές», για να αποφύγει την κριτική στις καταστροφικές της πολιτικές. Την ίδια ώρα, οι θάνατοι προσφύγων στον Έβρο και στη θάλασσα από τα απάνθρωπα pushbacks έχουν γίνει φρικιαστική κανονικότητα.

Αστυνομία και κρατικός μηχανισμός συνεχίζουν να παρέχουν προκλητική  ασυλία στις φασιστικές επιθέσεις, με αποκορύφωμα την εγκληματική, απόλυτη αδράνεια του κράτους που παρακολούθησε το κομβόι φασιστών Κροατών χούλιγκανς που κατήλθε και δολοφόνησε το Μιχάλη Κατσουρή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Ως εδώ! Και πάλι, όπως και πάντα, ο αντιφασιστικός αγώνας θα απλωθεί και θα νικήσει από το λαό, τις πόλεις, τις γειτονιές, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους χώρους δουλειάς. Εκεί που αναπνέει η καρδιά του λαού, που ξέρει πολύ καλά σε αυτόν τον τόπο τι σημαίνει ναζισμός και φασιστική βία.

Όλοι και όλες στις εκδηλώσεις του αντιφασιστικού Σεπτέμβρη και στην αντιφασιστική διαδήλωση Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, 17.30 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (Παύλου Φύσσα 60, Κερατσίνι).

Το Γραφείο Τύπου 16.9.2023

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ