Δημόσιες παρεμβάσεις της Μαριάνας Τσίχλη σε κινητοποιήσεις και ΜΜΕ

Η Περιφέρεια Αττικής έχει επιλέξει να μένει στην “αφάνεια” για να μπορεί να διαθέτει πακτωλό χρημάτων για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων.
Συνέντευξη στον Γ. Βαθειώτη και στο Ράδιο Επικοινωνία 94FM.
Η Ανυπότακτη Αττική επανειλημμένα κάλεσε την Διοίκηση της Περιφέρειας να παρέμβει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, για την στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας: για την υποστήριξη των σχολείων στην μεταφορά μαθητών και την θέρμανση, για τους πολίτες που απειλούνταν με κόψιμο ρεύματος ή για όσους δεν μπορούσαν να καλύψουν δαπάνες θέρμανσης, για την προστασία της α’ κατοικίας και άλλα πολλά. Η Περιφέρεια δεν κατάφερε καν να υλοποιήσει τις ελεγκτικές αρμοδιότητες της σε κρίσιμους τομείς της κοινωνικής φροντίδας, όπως την εποπτεία των μονάδων στήριξης ηλικιωμένων, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται διαρκώς περιστατικά εγκατάλειψης των απόμαχων της δουλειάς από τις επιχειρήσεις που λειτουργούν γηροκομεία.
Ακόμα και για επενδυτικές δαπάνες, τα ποσά που διέθετε η Περιφέρεια είναι μηδαμινά: μόλις 3% του Περιφερειακού Προϋπολογισμού κατευθύνθηκε στα αντιπλημμυρικά, την ώρα που η διοίκηση Πατούλη διέθεσε αντίστοιχο ποσοστό (~9,5 εκατομμύρια) για δαπάνες προβολής του Περιφερειάρχη.
Η Ανυπότακτη Αττική θα συνεχίσει να διεκδικεί την αναπροσαρμογή των προτεραιοτήτων, για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας της Αττικής.


Τι θα συνέβαινε στην Αττική αν είχε βρέξει όπως έβρεξε στη Θεσσαλία;
Τι έκανε η Περιφέρεια Αττικής για την αντιπλημμυρική προστασία;
Πόσα χρήματα διοχέτευσε ο Πατούλης στα αντιπλημμυρικά σε σχέση με τις εκδηλώσεις που έκανε;


Στήριξη του αγώνα των κατοίκων Κερατσινίου – Δραπετσώνας για να φύγουν τα «καζάνια του θανάτου»
Η Ανυπότακτη Αττική συμμετείχε στη διαδήλωση των κατοίκων Κερατσινίου – Δραπετσώνας στο παλιό Δημαρχείο Δραπετσώνας στις 14/9 για την άμεση απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της Oil One.
Η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής και περιφερειακή σύμβουλος Μαριάνα Τσίχλη δήλωσε σε, στήριξη των αγώνων των κατοίκων, «είναι μία ακόμη από τις περιοχές της Αττικής που θέλουν να την καταστήσουν “πίσω αυλή”, που εκτός από τις βιομηχανικές χρήσεις, τα σχέδιά τους είναι να εγκαταστήσουν άλλη μια χωματερή. Σαν Ανυπότακτη Αττική έχουμε παλέψει μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο, και παλεύουμε και έξω από αυτό, για να σταματήσει αυτό το αίσχος, για να μην υπάρξει άλλο περιβαλλοντικό έγκλημα και σε αυτή τη γωνιά της Αττικής».
Ενώνουμε τις φωνές μας με τη δίκαιη αγανάκτηση των κατοίκων που αντιμετωπίζουν καθημερινά τις αφόρητες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας πετρελαιοειδών αποβλήτων από το 2015. Η λειτουργία της μονάδας είναι επικίνδυνη για τη ζωή και την υγεία τους.
Οι μελέτες του Δημόκριτου, του Αστεροσκοπείου και το Αριστοτέλειου πανεπιστήμιου έχουν καταστήσει σαφές σε όλους τους αρμόδιους φορείς ότι η ατμόσφαιρα της περιοχής περιέχει βενζόλιο, γνωστό για την τοξικότητα και την καρκινογόνο δράση του, και μάλιστα σε διπλάσια ποσότητα από ότι είναι ο επιτρεπτός μέσος όρος ετησίως.
Οι μαθητές αναγκάζονται να παραμένουν στις αίθουσες με κλειστά παράθυρα (ακόμη και την περίοδο της πανδημίας) λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, ενώ όταν η δυσοσμία ξεπερνάει τα όρια, υπάρχουν σχολεία που παραμένουν κλειστά.
Η ζωή και η υγεία παιδιών και κατοίκων δεν μπορεί να γίνει θυσία για τα κέρδη των μεγαθηρίων!
Η Περιφέρεια και οι αυτοδιοικητικοί φορείς να πάρουν θέση για το μείζον αυτό ζήτημα προστασίας της υγείας των κατοίκων Κερατσινίου – Δραπετσώνας.


Δηλώσεις της Μαριάνας Τσίχλη, υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής, από την κινητοποίηση φορέων και κατοίκων ενάντια στην εγκατάσταση της Oil One στη Δραπετσώνα.

Να φύγουν τα καζάνια από τα σπίτια και τα σχολεία!