ΛΑΕ ΑΑ Θεσσαλονίκης: Κάλεσμα στην αντικυβερνητική διαδήλωση του Σαββάτου στο άγαλμα Βενιζέλου

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 15/9/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-Α.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9, ΩΡΑ 6.00΄μ.μ. ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά Θεσσαλονίκης, καλεί στη συγκέντρωση-διαδήλωση που διοργανώνουν αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες της πόλης, το Σάββατο 16/9, στις 6 μ.μ. στο άγ. Βενιζέλου.

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη μας, μετά από τις τεράστιες καταστροφές στο Βόλο και στη Θεσσαλία, που είχαν σαν συνέπεια την απώλεια ανθρώπινων ζωών, εκατοντάδων χιλιάδων ζώων, την ολική καταστροφή ολόκληρων χωριών, σιδηροδρομικών γραμμών, οδικού δικτύου κτλ., νέο κάλεσμα για διαδήλωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς τους πληγέντες υπάρχει στην πόλη μας.

Συνάνθρωποί μας είναι σε απελπιστική κατάσταση, δεν έχουν πού να μείνουν, κινδυνεύουν από λοιμώδεις ασθένειες, βλέπουν το μέλλον τους εντελώς δυσοίωνο, αφού η αποκατάσταση των κόπων μιας ολόκληρης ζωής μοιάζει αβέβαιη και οι επιχειρήσεις, τα μαγαζιά κτλ. πολλών έχουν καταστραφεί.

Είναι φανερό ότι ολόκληρη η χώρα μας είναι ανοχύρωτη απέναντι σε δύσκολα καιρικά φαινόμενα, αλλά και σε φωτιές, όπως δυστυχώς αποδείχθηκε και από τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένων δασικών εκτάσεων και την ολέθρια καταστροφή του δάσους της Δαδιάς.

Αυτές είναι οι συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών, οι οποίες, χάριν της αποπληρωμής ενός άδικου και μη βιώσιμου δημόσιου χρέους και των τόκων που το «συνοδεύουν», στέρησαν τη χώρα μας και εμάς τους ίδιους από δισεκατομμύρια ευρώ, που έπρεπε και θα μπορούσαν να διατεθούν για τη θωράκισή της. Τη στέρησαν και από την απαραίτητη στελέχωση σε προσωπικό καίριων υπηρεσιών, όπως η πυροσβεστική υπηρεσία, η δασοπροστασία, η δημόσια υγεία, η κοινωνική φροντίδα, των οποίων η έλλειψη γίνεται πια ολοφάνερη και καταστροφική.

Είναι οι συνέπειες των κυβερνητικών πολιτικών, που τις εφαρμόζουν και οι εκλεγμένοι τους στην αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού, οι οποίοι επιλέγουν την κατασκευή έργων βιτρίνας αντί ουσίας και κυρίως επιλέγουν έργα με κριτήριο να επιφέρουν τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη στους φιλικά προσκείμενους ιδιώτες επιχειρηματίες, οι οποίοι τις περισσότερες φορές τα αναλαμβάνουν και με φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Ακόμη και σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον τύπο, επιλέγει να διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα του 0,7% στον προϋπολογισμό της χώρας, επιλέγει να κόψει το market pass που είχε αναγγείλει για τους άλλους δυο μήνες, καθώς και την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος που θα δίνονταν από την αρχή του 2024, μεταθέτει για αργότερα το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους, δηλαδή, στερεί από τα χειμαζόμενα κοινωνικά στρώματα, τις ελάχιστες παροχές του κράτους για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η οποία όμως επιμένει, χάριν της αισχροκέρδειας των επιχειρηματιών, και θα γίνει ακόμη εντονότερη, εξαιτίας των καταστροφών στο Θεσσαλικό κάμπο.

Λέγεται ότι θα βάλει και μια οριζόντια εισφορά, στα υπερκέρδη όμως.

Για τους εφοπλιστές, που θησαύρισαν από τις θαλάσσιες μεταφορές του LNG, καθώς και από τη μεταφορά του ρώσικου πετρελαίου ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ. Ούτε ένα ευρώ δε μοιάζει να είναι διατεθειμένη να τους ζητήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Η αλληλεγγύη όλων μας και η προσφορά, ακόμη και από το υστέρημά μας, προκειμένου να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν, είναι δεδομένη και φαίνεται ήδη. Αυτό που δυστυχώς φαίνεται για μια ακόμη φορά, είναι η ασύδοτη και απάνθρωπη συμπεριφορά των «εχόντων», καθώς και η βούληση της κυβέρνησης της Ν.Δ. να μην τους ενοχλήσει στο ελάχιστο!

Η οργή μας να γίνει θέληση για συλλογικούς ενωτικούς αγώνες διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, για την προστασία της υγείας, της ζωής και του περιβάλλοντος και για την πιο πλατιά, ανιδιοτελή και έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη σε αυτούς που την έχουν ανάγκη.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Όλοι/ες, το Σάββατο 16/9, ώρα 6.00΄μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου!

Το Γραφείο Τύπου