Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή Άρτας για την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου

Οι κύριοι και οι κυρίες που θέλουν να «σώσουν» για μια ακόμα φορά τον τόπο και είναι εν’ ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι, εδώ και πολύ καιρό είναι απόντες από την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων.
Ειδικά οι δυο τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (23 Αυγούστου 2023 και 6 Σεπτεμβρίου 2023), πραγματοποιήθηκαν στα όρια της απαρτίας ( 17 παρόντες από τους 31) εκ των οποίων παρόντων, 4 είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι της δικής μας παράταξης και της Λαϊκής Συσπείρωσης, απόντος του Δημάρχου κ.Τσιρογιάννη, απόντος του κ.Σιαφάκα και του συνόλου της δημοτικής του ομάδας, απόντος του κ.Παπαλέξη, απούσας της κ.Ταπρατζή, απόντος (σχεδόν μονίμως) του κ.Μπαλάγκα και χωρίς κανενός είδους δημοσιότητα.
Γι’ αυτούς, είναι προφανές ότι όταν «λείπουν» οι «μεγάλοι αρχηγοί», δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει δημοσιότητα στα Δημοτικά Συμβούλια!
Η δε θεματολογία των εισηγήσεων, οι οποίες κατά ένα μεγάλο ποσοστό έρχονται ακόμα και μισή ώρα πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στα εν ΄λόγω Δημοτικά Συμβούλια, βρίθει προτάσεων απευθείας αναθέσεων, «προσλήψεων» εποχικού προσωπικού με 2μηνες συμβάσεις ( εκτός ΑΣΕΠ), τροποποιήσεων προϋπολογισμού, παρατάσεων έργων κλπ κλπ.
Καταγγέλλουμε την χρόνια αποχή από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Καταγγέλλουμε την υποβάθμιση και την απαξίωση της λειτουργίας του οργάνου από τους επικεφαλής και τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων ( είναι ακόμα άραγε; )
Καταγγέλλουμε την μη-ύπαρξη δημοσιότητας των συνεδριάσεων.
Είναι δικαίωμα των δημοτών και η ενημέρωση τους και η λειτουργία των οργάνων.
Άρτα, 8 Σεπτεμβρίου 2023
Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ