Η δημοτική παράταξη Ανατροπή στην πόλη – Δημοτική Κίνηση Νέας Σμύρνης δεν θα συμμετάσχει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές

Ανατροπή στην πόλη – Δημοτική Κίνηση Νέας Σμύρνης

Η δημοτική παράταξη ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ δεν θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές της 8/10/2023.
Η κατάργηση της απλής αναλογικής με τον Νόμο Βορίδη, το όριο του 3% για την είσοδο στα δημοτικά συμβούλια, καθώς και ο τριπλασιασμός των παραβόλων καθιστούν την αυτόνομη κάθοδο της παράταξης στις εκλογές αδύνατη και ανώφελη.
Παρόλα αυτά η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ έκανε προσπάθεια ενωτικού κατεβάσματος στις εκλογές με συμπόρευση και με τις δύο άλλες δημοτικές παρατάξεις που εκπροσωπούν την ελάσσονα και υποτίθεται αντισυστημική αντιπολίτευση του Δήμου Νέας Σμύρνης. Για τη εκλογική αυτή συνεργασία τέθηκε από πλευράς μας ως μοναδικός όρος μια κοινή εκλογική διακήρυξη αντίθεσης στις κυβερνητικές επιλογές όπως αυτές εκφράζονται στην τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στο Δήμο. Αν και φάνηκε αρχικά ότι η διαδικασία συζήτησης με την παράταξη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Νέας Σμύρνης, με σκοπό την κοινή εκλογική κάθοδο, βρισκόταν σε θετικό επίπεδο, η συμπόρευση αυτή απετράπη, λόγω της συνολικής θέσης των τοπικών παρατάξεων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ πανελλαδικά, περί (μη) συνεργασιών στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η τελική πρότασή της ήταν ότι μπορούμε να συμμετάσχουμε ως πρόσωπα στα ψηφοδέλτιά της και όχι να συμπορευθούμε ως παράταξη μαζί της με εκλογική διακήρυξη. Η δε ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ αρνήθηκε εξ’ αρχής τη συνεργασία, ζητώντας να ενταχθούμε στη Δημοτική αυτή παράταξη και να συνδιαμορφώσουμε την πολιτική της συμμετέχοντας ως πρόσωπα στα ψηφοδέλτιά της.
Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, τέτοιες λογικές απομονωτισμού και συνειδητής αποτροπής μετωπικών συνεργασιών είναι καταστροφικές για την τοπική αυτοδιοίκηση και τα τοπικά κινήματα. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο στη σημερινή συγκυρία, όπου ενισχύονται οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις που ακολουθούν και υπηρετούν τις κυβερνητικές πολιτικές, ενώ ταυτόχρονα καθίσταται πολύ δύσκολη η εκπροσώπηση προοδευτικών, κινηματικών σχημάτων σε Δήμους και Περιφέρειες. Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ παραμένει ζωντανή στον αυτοδιοικητικό χώρο. Θα συμμετέχει στους αγώνες και στα κινήματα που αναπτύσσονται στη Νέα Σμύρνη με τον ίδιο πάντα προσανατολισμό: Την αντίθεση με τις κυβερνητικές επιλογές, όπως εκφράζονται στο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης και που ευνοούν όχι τους πολίτες αλλά τις επιλογές των μεγάλων συμφερόντων, όπως αυτά ορίζονται από τις αποφάσεις της ΕΕ και των θεσμών.
Κατά συνέπεια στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές προτρέπουμε κάθε μέλος ή ψηφοφόρο μας να εκφράσει ελεύθερα τη βούλησή του, στη βάση όσων προαναφέρθηκαν.
Στις περιφερειακές εκλογές στηρίζουμε την ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ, παράταξη με την οποία συμπορευθήκαμε και στις εκλογές του 2019.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ