Με πρόφαση τα καιρικά φαινόμενα ακυρώνεται η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για να μη λογοδοτήσει για τις καταστροφές που βιώνει ο λαός

Με πρόφαση τα καιρικά φαινόμενα ακυρώνεται η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για να μη λογοδοτήσει για τις καταστροφές που βιώνει ο λαός

Σε μια κίνηση άνευ προηγουμένου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ακύρωσε την προγραμματισμένη εμφάνισή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και ύστερα την επίσκεψη στον πυρόπληκτο Έβρο, με πρόφαση τις πλημμύρες που πλήττουν τη χώρα. Έδωσε εντολή, μάλιστα, και σε όλα τα κυβερνητικά στελέχη πρώτης γραμμής, να μην παραστούν σε εκδηλώσεις της ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Πρόκειται για καθαρό εμπαιγμό για να μην εκτεθούν οι τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για όσα αντιμετωπίζει ο λαός εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης. Την ώρα που η χώρα πλήττεται από καταστροφικές πλημμύρες, μετά από την κόλαση των πυρκαγιών του καλοκαιριού, ο Πρωθυπουργός κρύβεται και αποφεύγει να λογοδοτήσει για τις ευθύνες του, αλλά και το τι σκοπεύει να πράξει για την αντιμετώπιση των τεράστιων καταστροφών.

Ο Πρωθυπουργός και τα στελέχη της κυβέρνησης οφείλουν να δώσουν απαντήσεις:

  • Για την κατάντια της ανυπαρξίας αντιπλημμυρικών έργων που οδήγησαν σε ανεξέλεγκτες πλημμύρες στη Θεσσαλία, αλλά μέχρι και το κέντρο της Πρωτεύουσας.
  • Για το γεγονός ότι η κυβέρνηση άφησε όλη τη χώρα να καίγεται χωρίς πυροσβεστικά και προσωπικό, με τη δασοπροστασία και πυροσβεστική διαλυμένες, έχοντας στα χέρια της τις χαμένες ζωές δεκάδων αδικοχαμένων ανθρώπων, κατεστραμμένες περιουσίες και ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή.
  • Για το πως θα αποκατασταθούν και θα αποζημιωθούν οι πολίτες για τις καταστροφικές που υπέστησαν σε σπίτια, περιουσίες, ζωικό κεφάλαιο, από την παράλυση του κρατικού μηχανισμού.
  • Για την εργασιακή ζούγκλα που θεσμοθετεί η κυβέρνηση με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που θεσπίζει όρους σύγχρονης δουλείας, 6ήμερη εργασία σε δύο εργοδότες, συμβάσεις μηδενικού ωραρίου και δουλειά κατά παραγγελία του εργοδότη κ.ά.
  • Για την εγκατάλειψη της κοινωνίας στη φτώχεια, τις εξώσεις των κορακιών και την ακρίβεια, την ώρα που θησαυρίζουν ολιγάρχες με κρατικό χρήμα και ο δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται.
  • Για τις ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρείας και των αρχών για την εν ψυχρώ δολοφονία του 36χρονου Αντώνη από το πλήρωμα του Blue Horizon και την προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών να συγκαλύψουν τις ευθύνες των θυτών.

Δεν μπορούν, όμως, όσο και να κρύβονται να σβήσουν τη λαϊκή οργή. Η οργή πρέπει να γίνει δύναμη διαμαρτυρίας, διεκδίκησης και αγώνα για να σταματήσουμε τη διάλυση των δικαιωμάτων και της ζωής μας, για να διεκδικήσουμε αξιοπρεπή ζωή και δουλειά.

Η απάντηση να δοθεί με μαζική παρουσία στο δρόμο στις διαδηλώσεις της ΔΕΘ, 5.00μμ στο Σιντριβάνι.

Το Γραφείο Τύπου 7.9.2023